• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Náhodou já na jednu stranu musím kovidu asi i poděkovat, konečně mě donutil něco se sebou dělat.
    Od června mám 16 dole z bmi 40 jsem pod 35 a chtěl bych se dostat pod 30.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: jako Rom se narodíš, tlustým se staneš. Tedy je to trošku spravedlnější, než umřít na to, že je cikán.

Fakt, že Romové mají větší sklony k tloustnutí geneticky a z prostředí, ze kterého pochází, už je moc komplikovaná myšlenka, kterou navíc antirasisticky smýšlející lidi nepřipustí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: je to hodně tenké lano, na kterém budeš budeš balancovat.

Ta paní v příspěvku MADIETTA: to podala blbě a vlastně nevhodně. Blogera, který umřel, je mi líto. Hlavně člověk vidí, jak sotva mluví, a ví, že za pár hodin byl konec. Je to velmi emotivní. A je nevhodné pod takovým postem psát: "Vidíte, byl obézní a umřel na to." Ale popravdě to bylo první, co mě napadlo, když jsem ho viděla. Jen to nemusím hned vyblít na FB.

Ale na druhou stranu mi přijde, že obézní lidi naštvaně reagují na objevující se informaci, že obezita škodí zdraví, že covid komplikace a smrt mnohem víc hrozí tlustým. To je pravda. Já bych to zkusila vnímat spíš jako 1) víc se chraňte, když jste obézní 2) zkuste zhubnout, pokud to už neděláte.

Já vím, že ty a Madietta a další děláte maximum a víte, že obezita škodí zdraví. Jenže mám pocit, že populaci ČR jako celku to prostě nedocvakává. A že tahle pandemie je příložitost říci: "Dbejte víc na sebe. Tlustí dopadli hůř, umírali vlastně zbytečně." Protože podíl obézních v naší populaci je prostě průser.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: tlouštíci jsou poslední kategorie lidí, kterou může každý nenávidět a odsuzovat zcela beztrestně. Někdy mi přijde, že je v tom opravdu kauzální souvislost: stále se zmenšuje počet skupin, které je možné hejtovat zcela beztrestně. Rasismus, misogynie, odpor k postiženým, to všechno už není košer a projevy nenávisti se odsuzujou. Do tlustých se může navážet každý, dokonce i jiní tlustí, je to rozplizlá améba, fackovací panák. Odpor k tloušťce je v moderní západní společnosti postupně stále silnější, ale takhle vyhraněná nenávist jako dnes to dosud nebyla.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Asi před půl rokem jsem si dala tu práci a prošla si články na Hatefree culture za x let zpátky a hledala, kolik se jich týká tlustých. Byla to celá krásná kulatá nula. Tlouštíci jsou fakt naprostá slepá skvrna většiny lidskoprávních a antihate aktivistů, a zvlášť teda u nás. Moc by mě přitom zajímalo, kolik procent zaměstnanců tohohle typu neziskovek jsou ženy s nadváhou. Nechce se mi dělat generalizující soudy podle známých, které v těchhle vodách mám, ale svádí mě to hodně - skoro všechny tu nadváhu mají.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MART1NKA: pani ovšem nebyla jediná, naopak. Samozřejmě byli v té diskusi lidé, kteří jí za to vynadali, ale mnohem víc bylo takových, co s ní souhlasili.

Nejvíc mě dostalo, že úplně zapadlo, že dotyčný bloger byl Rom, což by normálně českýho rasistu a xenofoba zajímalo ze všeho nejvíc, ale být tlouštík je evidentně ještě mnohem horší.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: klidně bych do toho šla s tebou, je mi fuk, jak si to veřejnost přebere. Štve mě to čím dál víc, někdy už jsem úplně vzteklá.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Poslední dobou (právě s ohledem na tyhle věci) hodně přemýšlím, jestli se nepustit do nějaké formy aktivismu. Jen se bojím, že si to veřejnost přebere ve smyslu "paní nedokázala zhubnout, tak propaguje obezitu".
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MONROE: To sice ano, ale tamten človek bol nejaký agresíny hlupák. To sa snáď ani nedá brať vážne.
    MONROE
    MONROE --- ---
    MART1NKA: Mazu.
    Myslela jsem ze se tu sem sdili i negativni vykriky mimo.
    Nejen na zamysleni.
    Jako obezni me to spis jen rozesmalo.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MONROE: Prečo by nás to malo zaujímať? Už z náhľadovky je to nejaký agresívny pán s poruchou učenia. Hlúpych ľudí je na svete kopa.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MADIETTA: Pani zhorí v pekle.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Covid znovu tak pěkně obnažil, jak moc většinová společnost pohrdá tlustými lidmi, považuje je za lidi druhé kategorie. Až do takové míry, že vlastně ani nemají právo na život, za svou smrt si můžou sami a není třeba je litovat. Je smutné, že názor níže je v podstatě bez větších komentářů přijímaný.

MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Stephanie Yeboah interview: ‘Reclaiming the word fat has taken away ammunition from trolls’ | The Independent
    https://www.independent.co.uk/...ly-ever-after-book-fat-plus-size-black-body-positivity-b746699.html

“I think associating a specific body type with worth is one of the most dangerous things you can do.”
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Teď to chci napsat. Když chodím pravidelně, tak mi ten hrb rozmasíruje. Mám teda chvíli problém pak s motáním hlavy, protože mi srovná krční páteř jinak.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MANCA1: Je to asi nyxi rada, ale najdi si fyzioterapeuta.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MANCA1: Na tohle nepotřebuješ vůbec nic.
    MANCA1
    MANCA1 --- ---
    MADIETTA:
    Tak to bych asi nezvládla bez tréninků s dozorem. Mám taky celkem sedavé zaměstnání a tím jak koukám do ampulí a sklíček, tak se mi dělá tzv. vdovský hrb. A štve mě to.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MANCA1: já cvičím s kettlebelly, momentálně kupuju čtvrtou kouli :D, ale předtím jsem rok a půl chodila do kettlebellové tělocvičny na funkční trénink, samouctví bych u železných koulí fakt nedoporučovala, některé cviky jsem se učila týdny i měsíce, po fázích, aby byly správně. Jsem totální amatér, ne fitness trenérka, takže nemůžu nikoho učit ani poučovat, jak má cvičit. Já doma cvičím jen to, co fakt dobře umím. Můžu jen potvrdit, že funkční trénink mi prospěl a prospívá po všech stránkách - kondice, zlepšení stavu těla a svalstva, a například mě tak o 90 procent míň bolí krk, což je můj největší problém.
    MANCA1
    MANCA1 --- ---
    MADIETTA:
    Jaké vybavení jsi nakoupila? Potřebuju opravit záda a střed těla jaksi celkově. Nevím jak na to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam