NIGHTFURY: Moje matka se taky prodietovala (nejhorsi byla “jist jen v liche dny”, to byla priserne protivna) az k vaznym zdravotnim potizim. Ji sladkosti “lecily” depresi. Ale zase to neni moc na hubnuti, takze kaloricky prijem vyplnila jen cokoladou a oplatkama a libovala si, jak s tim vybehla. To byl jediny pohyb. Nikdy jsem nevidela cloveka s vetsim odporem k pohybu.
Vysledek se dostavil: tri mrtvice, srdecni potize a nulova kondice. Deprese (nelecena) jako bonus.
Muj vzhled se taky hodne hlidal. Neslo jen o vahu, ale i o ostatni polozky. Ma pekne vlasy? Zuby? Nema akne? Nesmi byt tlusta a musi mit pekny oblicej, jinak se nevda. A jestli neporodi bohatemu muzi deti, tak kdo nas bude ve stari zivit? To byla logika nad kterou mi uz jako diteti zustaval rozum stat.
Provinila jsem se opravdu osklive tim, ze jsem pozorovala chod veci a premyslela nad tim, jak funguji. Veskere pokusy zamezit tomu, at myslim a kladu otazky, se minuly ucinkem. Babka moji matce casto vycitala, ze “porodila takoveho nezvladatelneho spratka”.
Cim jsem starsi, tim vic je videt, kdo z nas tri opravdu vyhral v geneticke loterii.