• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ARGANNAH: mně na přerušení PPP kdysi nejvíc pomohlo tohle:

- dát pryč z domu váhu
    - dát pryč z dosahu veškerý oblečení, co "bych ještě ráda někdy oblikla"
    - koupit si opravdu pěkný oblečení na svoji aktuální postavu
    - jíst pravidelně jako v nějakým ústavu (snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře a případně druhá večeře)
    - upřednostňovat, když mi porci nandal na talíř někdo jiný (partner, kámoška, hospoda...)

Těžká zkouška byly děti, kdy jsem po porodech a kojení měla nahoře 15 kilo a dokud jsem ty děti nepřestala sytit ze svýho těla, moc se to nehývalo. To jsem po letech musela odolávat myšlence, že bych přeci jen nahodila nějakou dietu. Ale vydržela jsem být krev a mlíko a neřešit to a ono se to zase samo vrátilo do normálu, i když to trvalo několik let. (Dává to smysl, malá děcka jsou fakt záhul pro tělo i psychiku a docela dlouho trvá, než ženská načerpá sílu zpět.)
    Teď se mi váha hýbe v rámci cyklu +- 2 kila, připadám si pěkná a neřeším nic, jen u výběru jídla zohledňuju bílkoviny, abych měla z čeho stavět svaly. Tréninky mám dvakrát max třikrát týdně, zaměstnání u kompu. (Dietní chyby typu oslava narozenin s tunou jídla a dortama anebo dvoudenní večírek víceméně bez jídla úplně ignoruju.)

Jo, a spánek se taky snažím hlídat.
    Kromě toho, že odpočatý den je o dvěstě procent nádhernější, je taky prokázány, že nevyspalýmu člověku se vyplavují ve větší míře kanabinoidy, takže to vede k chuti na junk food jako po brku :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: To bude spíš na autory appky, nicméně máš recht
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: napis nyxovi bug :) urcite by to slo aspon na potbrzeni
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Možná to s jídlem a cvičením nesouvisí. Ptala bych se na případné problémy se spánkem, jestli se neobjevil ve tvém životě nějaký vážný problém, jestli se nepřetěžuješ a nepřepracováváš. Možná že namísto tréninkových změn a přebudovávání jídelníčku potřebuješ klid, odpočinek a dovolenou.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SAKRA! Tak jsem zase omylem smazala příspěvek, tentokrát od BERUSKA_CA. Zatracená appka, a nejhorší je, že a) se to člověka na nic nezeptá, rovnou to smaže, b) nejde to vrátit.

Asi začnu chodit na nyx jenom v prohlížeči.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    VALENTINA: Je to fáze. První peníze, pak první větší peníze z brigád, pak koleje, kde půlka lidí jí čínský polívky a parky v rohlíku a poctivě to po večerech kropi pivem a dalším chlastem...
    A pak začnou rozum brát, případně organismus opatrně vystaví první storna, takže se stravovací návyky musí začít poněkud revidovat... A rodič na tom moc nezmůže, myslím si. Může dát základ, ať se potomek má k čemu vrátit, až telecí léta pominou, a to je tak všechno.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VALENTINA: vidis ja zapominam na to, ze existujou rodiny s kapesnym... nj tohle je blby ohlidat a asi jediny jit prikladem a proste doufat...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KRISKA: no ono jaksi jakmile začnou mít děti svoje kapesné, tak si to koupí sami.
    My jsme doma nikdy nic takového neměli/sladké pití, chipsy, dortíky, vařím ze základních surovin/ a ejhle, co nevidím, dcera se cpe čínsku polívkou a zajídá to chipsama, jako já doufám, že je to jen nějaká vývojová fáze...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VALENTINA: fakt je des, ze prvni asociace s dortem je vzhled cloveka a ne slozeni potraviny

nehlede na to, ze pokud nechci at to deti ve veku zavyslim na tom, co jim uvari a zaplati rodice, tak to ani nemaji doma mit, ze...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    "Nedala sis dezert? Hodná holčička." Co nikdy neříkat dospívajícím dcerám - Žena.cz - magazín pro ženy
    https://zena.aktualne.cz/nedala-sis-dezert-hodna-holcicka-odbornice-radi-co-nerikat-d/r~0b132b38f6c611ec8d680cc47ab5f122/

ha, tak já to dělám špatně, když jim zakazuju brambůrky, ať nežerou sračky:)
    ale teda nepoukazuju na váhu, ale na škodlivost těch potravin
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TAPINA: tak je taky pravda ze to jelo tak pred 15 lety? a to sem se spis jen obecne zajimala o zdravou stravu a slesovala to tak jednim okem, ale dik zes mi pripomela ze jogurt je hnus a odtucnej doslazenej jeste vetsima hnusama aby se to dalo jist...

asi si budu muset neco pro zajimavost pustit.

na druhou stranu je dobre, ze nekdo je schopnej te sebereflexe a prohlubovabi znalosti ktery jdou jakoby presne proti uceni, viz "lze a nedela co ma" ze to tak jednoduchy neni.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: ty výživové rady byly proti tomu, co se jelo tenkrát o ve Stobu, dobré a obsahovaly tak 2x více jídla.
    Ale to ponížení tlouštíků, to byl masakr.
    Plus v části dílů úplně svítilo, jak členové rodiny mohou za stav obvykle tlusté matky - využívání, nátlak, neucta, hrozné chování, žádná pomoc a podpora.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRISKA: Pusť si pár dílů s odstupem času, z dnešního pohledu je to přesně ukázka "jak se to nemá dělat". Jely se t přesně ty výživové kiksy, které vedou k tomu, že to nikdo nevydrží. Vyházela třeba lidem z ledničky tučné jogurty a doporučila jim odtučněné. Že jsou hnusné a bez živin? Nevadí, prostě chcete zhubnout, tak nebudete jíst na chuť. Sice tam mockrát padlo, že obézní člověk často jí málo a měl by jíst víc, potud dobrý, ale nad těmi radami, co jíst a co nejíst, jsem hodně kroutila hlavou.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BERUSKA_CA: blby je kdyz nic neslysis...

ja su hodne aktivni, cholerik, porad v pohybu, porad na vylete o vykendu, po praci do mesta cvicit a za kamarady, kdyz su doma aspon cvicit, uklizet, kazdej vikend vandr nevo vylet... vzdycky cca 1x za 2 mesice me to sunda tak, ze musim byt jen doma a valet se u kompu, v podstate nevykonavam ani domaci prace, jinak mam pocit ze nedokazu provest fyzicky ani lehky protahovani... kolem 33 roku veku se mi to zacalo dit, prave v obdobi jak sem byla na vrcholu fyzicky a cvicila sem a chodila sem jako nikdy... tak nasledoval i rychlej pad.

prijdu si jak zdechla a neschopna zena kdyz na vandru plzenskem dam jen 22km a 2018 sem zvladla natezko i 35km v nizkym tatrach a jeste sem na 34.km letela jak ptak...

takze se taky ucim krom laskavosti ke svymu telu v souvislosti se vzhledem a vahou prave i tu schovivavost k fyzicce. snazim se presvedcit mozek ze 20km neni malo ackoli proste poslednich 10 let to byli vzdalenosti co sem chodila jen "s nesportovnima" kamaradkama... a kdyz nejakej dej proste nejde cvicit nebo mam blok jen z predstavy jit do posilovny tak se snazim si to nevycitat do linejch mrch co umrou na kornateni tepen. ale porad mi moc dobre nejde ta psychicka stranka veci byt k sobe mila, schovivava a laskava a pwcovat o sebe s laskou jako by clovek pecoval treba o svou nejlepsi kamaradku
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MADIETTA: cekala sem vetsi clanek, skoda... ale vubec nechapu, jak to tak k nicemu mohlo byt? docela sem to sledovala a zdalo se mi dobry dbat na udrzitelnej pohyb i v ramci beznyho zivota a ozdravovani jidelnicku, misto pizzy s kolou celozrny pecivo, kvalitni sunka, maso, zelenina... nechapu jak muze byt uplnr k nicemu takovahle osveta ktera mboha lidem mohla zlepsit skladbu stravy
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Jo to mam taky. Cvikem jsem to “posilila”, ale zalezi. Pokud vstrebavam nove postupy, vyradi me to rychleji. Povazuju to za normalni.
    Ty kecy, jak se telo ma poslouchat zni zvlastne a lehce ezo, ale me se fakt spoluprace osvedcila.
    A teda mentalni unava (ze stresu), to je dalsi level legrace. Takze pokud ma nekdo nabourane tohle, celej system se rozes** daleko rychleji. To mam taky vyzkousene.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: a limit na hodiny pekelného soustředění mám taky. Svině mozek nechce makat víc než 10 hodin denně :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: hele, možná mám něco takového, zkusím se sledovat.
    Poslední dva týdny se snažím sportovat na 70 %, ne na 95 % a mám lepší výkon a pocit.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    "Sedm let úplně k ničemu," vzpomíná na pořad Jste to, co jíte Kateřina Cajthamlová - Žena.cz - magazín pro ženy
    https://zena.aktualne.cz/celebrity/sedm-let-uplne-k-nicemu-vzpomina-na-porad-jste-to-co-jite-ka/r~8990d1aefdec11eca3c0ac1f6b220ee8/

"Kdybych bývala věděla, že to bude sedm let úplně k ničemu, tak bych do toho nešla. Byl to příšerný pořad, nervovalo mě to," uvedla Cajthamlová kriticky k pořadu Jste to, co jíte.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VESTIGIA: to je fakt dobry postreh s tim prekvapovanim vlastniho tela. dekuji, to inkorporuji do svych rad, vzdyt to same delam s mozkem, jen me nenapadlo to aplikovat na telo, jsem blb.

stran tela zda se univerzalni byt jen chuze a plavani jakozto dve nej..jak to rict..nejvic do genomu vetkane pohyby ktere clovek pri vyvoji zazil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam