• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ARGANNAH: Nikdy jsem nehubla, ale cca od 40 řeším stravu a pohyb, abych netloustla a udržela se co nejvíc zdravá. Kdybych se na to vyprdla, vypadám už pár let jinak. A v blbým přechodu je to míň snadný, tak jsem ještě přitvrdila, vůle k tomu je. K tomu nově cukrovka, takže to nemůžu nechat plynout samospádem. S odborníkem na hubnutí nic neřeším, ale nastudováno vcelku mám. Diabetoložka můj stravovací vkus schvaluje.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Kouzlo udržení váhy je nesklouznout zpátky do toho režimu, ve kterém jsme přibrali, no. Já neumím nijak snadno zhubnout, bojuju s každým kilem měsíce, ale nepřibrat zpátky umím, pokud se mi v životě nezmění základní parametry. Přibrala jsem vždycky výhradně v těhotenství.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: primarni cil prestat pribirat/udrzovat. sekundarni zhubnout.

nekdy se mi ze sekudnarniho cile stava primarni, kdy na me prijdou obdobi, kdy si myslim, ze mensi bricho nebo velikost kalhot zajisti, ze si budu venku v lete pripadat dobre, a budu se mit radsi, pak zjistim, ze to nejak nejde a vaha se furt drzi zuby nehty, pak polevim cela spatna a pak opet prichazi na radu cil primarni a snaha uvedomit si, ze mam byt vdecna za slusne fungujici telo, a ze se mi dari drzet +- porad nejake prijatelne vahy a nepribirat.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: ano...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: Počkej, chceš říct, že si roky zapisuješ jídlo ne proto, abys hubla, ale abys nepřibírala? :-O
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: ja osobne nemam ani nadvahu, ale paradoxne kvuli necekanymu pribirani jsem resila hubnuti/udrzovani. 1) sundat ty cca 2kg-3kg co "naskakali sami" 2) snazit se delat dost pro to, aby vaha +- stagnovala.

zhubnout neumim, nebo ty 2-3kg moc neberu jako nejakej vysledek (nejsu vylozene stihla, ale BMI v norme), ale udrzovat bez nabirani se mi +- dari, ale musim proste hlidat jidlo, jak prestanu... a ano, mela sem na to vlastne 2 nutricni (asi 8 mesicu + par konzultaci jinde) a dohromady jsem ziskala nejakej obrazek, ale staci trochu zvlcet a zas zacinam nabirat... paradoxne ty +- 2-3kg se pak upravi sami.

i kdyz po tech asi 3 letech me to hlidani jidla proste fakt nebavi, jako zapisovat alepson 5x tydne kaloricky tabulky je proste peklo a muze to bavit tyden, dva, mesic, dva, rok.. ale 3 roky... to je moc i na me. ale kdyz prestanu, vlcim... moje telo i po 3 letech nedokaze "chtit" spravny mnozstvi jidla, aby de udrzovalo prirozene samo. a to bude asi nakonec problem hodne lidi, kteri maji problem s prijmem hodne vychylenej bud na malo nebo i na moc...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tzn. řešili jste to někdo systémově? Měl jste někdo třeba nutričního, dietologa nebo obezitologa, co by to specificky tematizoval? Všichni jak tu jsme, jsme milionkrát hubli a dejme tomu, že to umíme, ale umíme si udržovat váhu? A pokud ne, řešil to s námi někdy někdo vůbec? Napadlo vůbec někoho se na to třeba prostě jen zeptat?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jinak téma udržování váhy by si zasloužilo možná trochu víc vydřenit. Protože mi právě přijde, že se všichni tváří, jak je potřeba hubnout hubnout hubnout, ale o technikách udržování váhy se diskutuje málo nebo vůbec. A když někdo něco řekne, vesměs řekne "jezte zdravě a hýbejte se", což je sice prima rada a v jádru samozřejmě pravdivá, ale naprosto k ničemu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ok, dík
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH: To je poslední news o který se u nás mluvilo... A podle suklu jsem taky žádnou novinku nenašla
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: To je ale old news, nebo ne?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH: Co se řešilo na našich kongresech tak to byla jenom Saxenda
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Matoulek něco naznačoval, že mají přijít nějaký antiobezitika nový generace, nevíte o tom místní lékaři něco?
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    V Kanade .
    Vlastne jsem jenom chtela napsat, ze jsem nikdy nevidela hubnuti na lecich urcenych na hubnuti.
    I kdyz ten Ozempic na hubnuti je tu zatim jen off label.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    KOSMOKOSMO: A to je kde? :D
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Tuna to legalni je. Na ADHD. Hubnuti je side effect
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    KOSMOKOSMO: To je překvapivý, že na amfetaminu nezerou, to nežere nikdo, akorát to v ČR tak trochu není legální no (krom adipexu na recept s modrým pruhem)...
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Vlastne jo, teenageri hubnou na Vyvanse. Zapominaj uplne jist.
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Mne nehubne nikdo na nicem. Ani na Ozempicu, ani na Saxende ani na Contrave.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    XMARGE: Tak jako diabeticce jsi měla dostat Victozu, která má indikaci diabetickou a proto to platí pojišťovna
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam