Jsem to dohledala, abych nehaněla jiné nemocnice. Zákrok v tomhle případě dělala
https://www.obklinika.cz/ a paní nastupovala na plikaci s váhou 98 kg, ale BMI cca 38 (to uznávám, že je dost), věk nyní cca 40 let.
Názor od prý bývalé zaměstnankyně nějaké nejmenované kliniky, neověřovala jsem, není jak:
Na pojišťovnu abdominoplastika jen kvůli tomu, že máte větší váhový úbytek a převis, už to nejde, co vím. Musela byste mít kýlu nebo velkou diastázu. Kromě toho, zrovna po plikaci bych počkala minimálně dva roky, protože co jsem viděla ( pracovala jsem na obezitologicke klinice, kde se hodně prováděla), tak hodně pacientů buď začalo mít cca po téhle době problémy, nebo se jim váha začala vracet. A nebo obojí najednou🙈. Upřímně nechápu, že i teď se do toho někdo mladý a schopný pohybu pustí 🤔 Už jen ten doživotní režim je daleko horší, než když se lidí kousnou a rozhodnou se zhubnout konzervativně - vyváženým jídlem a pohybem..sice pomaleji, zato trvale a hlavně pak nemusí shánět plastika, protože se kůže dost často stihne stáhnout. Edit: na klinice samozřejmě budou tvrdit, že bez operace trvale nezhubnete, ale problém je v tom, že klinika je živá právě z úhrad za operace, ne za to, že dlouhodobě někomu pomáhají hubnout na jídelníčku. Podle toho taky ten přístup vypadá.