VYHULENY_UFO: tak to mame vicemene stejne, o vikendech varivam taky, ale z nize uvedenych duvodu uz si ho nosim do prace fakt jenom vyjimecne a spis ty zbytky zustavaj zbytku domacnosti na vecere (ja vecer nejim)
jinak prihodim update na muj report z leta (viz (
INDIAN), kdyz sem se rozhod razantne shodit (hrozici cukrovka, omezenej satnik, chlapska krize po 40, atp) ...
celej podzim byl ve znameni stagnace a +/- 2 kila semtam s tim ze se to vic nehlo pri stejnym rezimu jak sem uvadel.
porad sem chtel jit s vahou jeste dolu a zrevidoval sem svoje porce; zjistil sem ze se porad cpu... k snidani ty 2 krajice chleba a jogurt s ovocem byly nadmiru, k obedu salat jako predkrm, hlavni jidlo a naky to ovoce taky
postupne sem to zacal srazet a zjistil sem ze jeden krajic k snidani+ovoce a jogurt mi k nasyceni staci, u obeda sem se postupne omezil na hlavni jidlo + bud polivka nebo hodne malej salat zeleninovej nebo ovocnej a smytec... jak znamo, neni treba do sebe hned vsecko nahazet, ale natahnout tu dobu aby se ten pocit sytosti za tu ctvrthodinku dostavil... navic z jidelny z podzemi az do kanclu to mam 10 pater, ikdyz sem odchazel zjidelny s tim ze bych jeste neco malyho sezral, po vyslapnuti tech schodu uz proste na nic chut nemam a sem v cajku cely odpoledne. max snim jeste naky jabko co mame k dispozici v kanclu v kuchynce permanentne.
Dalsi kapitola je vecer... jak sem uvadel, vecer se snazim uz nejist... Kdyz cejtim ze fakt budu mit hlad, dam si preventivne treba kolem 16h reckej jogurt (ty odtucneny sr*cky od danone zasadne nejim) nebo po prichodu dom mezi 18-19h nakej kus zeleniny a mam klid. To zvykani na ten vecer bez jidla je zezacatku krutej, ale kdyz je clovek dostatecne zamestnanej, tak se na to jidlo da proste "zapomenout"... Dalsi faze je si zvyknout mit hlad a ted uz poslednich par mesicu proste nemam vecer uz na nic chut a funguju normalne.
Co se tyce pohybu, chodim vsude do schodu kde to de, vytah pouzivam pouze smerem dolu. Auto nepouzivam uz skoro vubec, nakupy resim cestou z prace sockou... do prace sem natah cestu pesky tak, ze misto na 1.5km zastavku vlaku chodim na 5km vzdalenou zastavku tramvaje, denne se vsim vsudy podle telefonu ujdu nakejch 10-15km (pouze prac. dny)
Suma sumarum, povedlo se mi shodit od podzima jeste cca nakejch +/-10kg, takze celkem 25kg za rok a pul... momentalne sem s BMI tesne pod nadvahou a sem s tim spokojenej... to stravovani mi takhle fakt vyhovuje, takze doufam ze to udrzim, to pravidlo "jez do polysta, pij do polopita" ma neco do sebe, ono mi s moji morfologii taky nic jinyho nezbejva. Dovolim si semtam zhresit, semtam padne nakej vikend kdy se clovek prezere nebo vozere a pak zas navrat do normalu.