VYHULENY_UFO: me volali z banky kvuli nejake veci a at prijedu do "okresniho mesta" (mam ho od domu 25km po silnicich, stejne jako centrum brna, to mam asi 30) a kdyz sem rekla, ze do takove rite nepojedu, ze bych tim zabila pul dne, tak mi pani rika, ze bych si mela nechat zaktualizovat udaje, pokud jsem se prestehovala... tak ji rikam neprestehovala, bydlim "zde". Pani potvrdila, ze to tam vidi a podivila se, proc tedy nemuzu prijet? tak sem ji vysvetlila, ze do brna jedu 40 minut, tam cekam 30 minut na dalsi autobus jeste si dam 30 minut tim dalsim autobusem do toho jejiho mesta a ze bych sla radsi na pobocku v brne to vyridit, ze usetrim dve hodiny a ona byla opravdu sokovana, ze nemam auto a v tonu jejiho hlasu byl hodne uprimnej sok, ze su dospela, bydlim na vesnici a NEMAM auto :D :D
nicmene posledne sem videla nekoho vencit psa flexina privazana na narazniku tranzita a pekne si zakazem vjezdu jel pomalicku a pes si pekne bezel pred...
jinak at nejsu uplne mimo, varit si kazdy den do prace je NEJVETSI OPRUZ ZE VSECH potvrdi vsichni s nejakou potravinovou alergii. Ve stare praci se dalo jit na jidlo do okolnich podniku, kde se dalo casto neco ulovit (treba rebio, ktere urcite neni restaruaci zdraveho zivotniho stylu, jak se propaguje kdyz ma vse smazeny a zadny poradny bilkoviny, ale taky maji casto bezlepek), zatimco v nove praci 6 let skoro kazdodenniho krabickovani...
a nesnasim jist u klavesnice / pc, takze sem si vzdy drzela presne 30 minut a sedala sem si ke stolecku, co sme meli za stolama u mikrovlnky, sice porad v kanclu, ale aspon to nebylo na pracovnim miste.
Pokud v kancelarich neni zadna kuchynka nebo moznost si s jidlem opravdu sednout jinam nez k vlastnimu pracovnimu stolu, to by mi hodne vadilo a asi bych proste radsi nejedla, nez jist u PC a trochu me desi, ze existuji pracoviste kde musis jist u sveho stolu...
k hubnuti mi to samozrejme vubec nijak nepomaha, ze mam vetsinou 100% kontrolu nad nosenym jidlem.
PS: cetla jsem ted knizku Metabolicky motor
https://www.databazeknih.cz/knihy/metabolicky-motor-493566 a pise tam, ze ideal je denne 15 000 kroku pro udrzeni dobreho zdravotniho stavu, ze lidsky telo je proste stroj, kterej se vyvinul s cilem makat a pracovat a ze pohyb v ramci tydne nema moc vliv na spotrebu kalorii, ze pry telo si drzi vydej v nejakym urcitym uzkym rozsahu a pokud se sportuje, tak prirozene presmerovava do svalu energii napr. ze strev a jinych vnitrnich organu, a pokud se lenosi, tak naopak vyzivuje prave tyto organy zase "pecliveji".
zajimava je tabulka prumerneho vydeje lidskeho organismu (podle ktere bych napr. ja mela mit vydej/prijem tela 2300 kJ tak vetsina kalkulacek mi to spocita na nejakych 1800 na udrzovani vahy, coz je zajimavej rozdil k diskuzi k tomu, kde je teda vlastne spis pravda).
horni tabulka je pro zeny a spodni muzi (maj prohozeny popisky) a ze maximalni prijem, co telo dokaze zpracovat je +/- 2,5x BMR a ze ten zbytek telo uz zahazuje uplne pryc, takze jist vic nema v podstate zadnej uzitek (jak pro sportovce, tak to nad uz nejde asi ani na tuk) a ze skutecny BMR od spocitanych hodnot tema beznejma kalukackama muze ulitavat v realu az o 300kcal.