• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Já vařím v mikrovlnce ve spešl parním hrnci k tomu určeném i v plnohodnotné kuchyni. Ale pst, tydlety škodlivý mikrovlny.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Něco pozitivního z téhle debaty přece jen vyplynulo, a to fakt, že kuskus je takhle blbá potravina. Škoda že krupice jde tak mizerně sehnat, možná by stálo za to na ní přejít.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: :)

    Jinak kdyby někdo potřeboval rady pro vaření bez kuchyně - v mikrovlnce lze udělat bulgur, rýži i lososa, prostě vygooglit postup a aplikovat ho.
    Naopak ta jídla, která stačí zalít horkou vodou (kuskus, rýžové nudle) doporučuju jíst spíš výjmečně. Jsou to vysokozpracované sacharidy s ošklivým GI a po jejich dochucení (aby se to vůbec dalo jíst) tukem z toho výživově vychází nálož blízká kopečkům zmrzliny.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Takže závěr je, že Grantorino posuzuje japonskou kuchyni podle toho, jak ji sama vaří, a Áčko by polotovary nepozřela, radši si dá průmyslově vyrobený chleba namazaný máslem, margarínem nebo jinou průmyslově vyrobenou pochutinou. Vidím, že svět je v tomto klubu stále v pořádku. :)
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    ACKO: jo, lebo to nikoho nenapadlo
    ACKO
    ACKO --- ---
    MARINNE: já nikomu nic nevysvětluju, je mi upřímně ukradený, jestli se někdo trápí tím, že je tlustej, to je jeho boj, já se starám čistě jenom sebe, o svoji životosprávu, o to, aby moje tělo bylo ve formě, takže jsem si dovolila jen naznačit, že polotovary, hotovky na ohřátí v mikrovlnce a shity z fastfoodů bych nepozřela, že si místo toho radši udělám obloženej chleba, když nemám čas na nic lepšího
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    ACKO: tak vieme aké sú štatustiky obezite vo vyspelom svete, vieme že existuje prepojenie medzi socioekonomickým statusom a obezitou, mnohí vedci si lámu hlavy nad tým ako to zmeniť, ale tu vám 2 expertky vysvetlia, že je to len lenivosť a stačí si uvariť čočku.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZVEMI: já tu teda vidím haldu argumentů proč to nejde, zahrnující i dočasnou rekonstrukci kuchyně, čekám kdy někdo řekne, že to nejde, protože má kocovinu...
    ACKO: ano.
    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: Lidl má hotovky v pohodě. Dál mi chutnala ta albertí řada Nature Promise, ale není to úplně česká klasika.
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    Nikdo neříká, že to nejde. Někdo má lepší podmínky, někdo horší, osvěta je důkežitá. To byla asi tak pointa.
    ACKO
    ACKO --- ---
    GRANTORINO: já ti fandím, nevztekej se:-), proč to nejde, to se tahne jako červená nit napříč debatami, když to tak chtějí vidět, mají to tak mít
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Ale tak jo máte všichni pravdu, většina prostě nemá co jíst ani čas si připravit jídlo. Takže musí jíst ty bububu zpracované potraviny v polotovarech, protože ty jsou levnější asi nebo co. Nemají na výběr. Nic jinýho dostupného není.
    A že je nikdo nenaučil uvařit, tak to je fakt blbý no. Protože takové informace nejsou dostupné zřejmě. Prostě jo, úplně blbý. Syrový jídlo je taky blbý a fuj. Prostě velký špatný.
    Prostě halda argumentů proč to nejde. Tak aspoň, že vy tomu rozumíte, protože já tak úplně ne.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    GRANTORINO: ok. Máš samozřejmě pravdu, protože co já o tom vím ;-)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    tak socio-ekonomické důvody znamenají taky to, že to ty lidi nikdo nenaučil. A to nejen jak vařit/připravovat, tak taky to, proč by to vlastně měli dělat.
    Jasně, jakmile je dotyčnej v tomhle dostatečně zorientovanej, tak se to částečně doučí a i třeba jeden krám navíc do kuchyně dokoupí. Ale část lidí k tomuhle nikdy prostě mentálně nedojde.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZVEMI: tak to nevím, že se to sladí, takže to nesladím :D
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    GRANTORINO: Tradiční a každodenní je rozdíl. Ale jo, bílá rýže + něco smaženého a minimum čerstvé zeleniny vcelku odpovídá. Btw, i ten losos je marinovaný v mirinu a sojovce, motaná omeleta je taky sladká. Tepelně upravená zelenina je oslazená snad vždycky.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPIKE411: a většina českých domácností má pouze rychlovarnou konvici?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    A tempura, řízek, losos jsou blanšírovaný v rychlovarce za 15 minut? 🙃
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPIKE411: já tedy na obrázku vidím poměrně bohatou stravu a ne jenom bílou rýži. Takže si myslím, že z tohohle teda nedostatek vápníku není.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Když se řekne japonská tradiční kuchyně, napadá mě beri-beri a fatální nedostatek vápníku. 🙃
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam