• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANYSA: Já taky, taky se uvidíme v srpnu
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    ARGANNAH: Zúčastnil se někdo toho výzkumu? Jak to probíhalo? Přihlásila jsem se na srpen :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ATROPOS: Pak napiš, jak to proběhlo a jak to dopadlo. Tohle do klubu o obezitě určitě patří. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATROPOS: na fb je skupina abdominoplastika - výměna zkušeností, koukni po ní
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    ARGANNAH: Jo, děkuju! Jizvy opravdu jsou v kompetenci fyzioterapeuta. Dala jsem se do hledání a narazila na www jednoho fyz. terapeuta na článek se základy péče o pooperační jizvu. Bude určitě stát za to ho kontaktovat. Díky:)

Jestli by měl někdo tipy, jak usnadnit ten problém se zákazem sezení, tak budu moc ráda. Jak řešit notebook etc. Vůbec na co se připravit.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ATROPOS: Jizvy jsou podle mě v kompetenci fyzioterapeuta, ideálně nějakého zkonzultovat?
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    Ahoj. Máte tady někdo zkušenosti s abdominoplastikou po zhubnutí desítek kil? Budu mít doma muže po operaci a měla bych prosbu o nějaké tipy, jak mu rekonvalescenci usnadnit a nezvorat jí:). Zajímají mě veškeré zkušenosti.

Od lékaře, který ji provede, se dozvěděl, že po týdnu v nemocnici ještě asi "několik týdnů" nesmí sedět. Bude to typ operace s jizvou ve tvaru kotvy.

Jsme si dost poměrně nejistí ...jak je to v takovém případě s cestou autem z nemocnice? Bude to sice jen půlhodina, ale nebude nějak potřeba uzpůsobit sezení v autě? Nebo je to ten příběh - když nebude po operaci v autě 3x denně, tak se tímhle netřeba stresovat? A co sezení na WC? Nemáte tipy, jak na občasnou práci na notebooku? Má de facto volno v práci, ale ne úplně. Na co si dát v každém případě pozor?

Prosím jakékoli zkušenosti a tips & tricks.

Děkuji velmi za veškeré případné info:)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Chodí sem nějací pánové se zkušeností s bodyshamingem a ochotou zapózovat si pro absolutně skvělou fotografku?

🔸 STAŇ SE SOUČÁSTÍ NAŠÍ FOTOGRAFICKÉ... - Moje tělo je moje | Facebook
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0SkCHY5Gd87GwJMtZRXWKMuf5cRCbXwbSsawh16AreopP28673eMRGUZWnHfbdnpTl&id=100064380210937
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    MAR_TINA: To by mohlo být :) za sebe mám nejraději tyhle, ale nevím, jak je to s dostupností
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZVEMI: v Čechách a východní Evropě to bude v obchodech pod názvem kroupy a krupky
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    ANNIKA: Není to úplně snídaně, ale já často používám vločky místo rýže, jako přílohu k masu, na styl rizota atd., a je to mňamka :) jen jsem teda přesedla z rolled oats na steel cut oats, což jsou ovesná zrnka před splácnutím. Vaří se sice dýl, ale chutově mi přijdou výrazně lepší (lehce oříškový nádech) a texturou je mám taky radši. Běžně jich navařím hromadu předem a pak přihazuju do věcí.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Z FB Moje tělo je moje. Konečně někdo začal v Česku dělat výzkum obezity perspektivou sociálních/humanitních věd, do výzkumu se lze zapojit taky. Odkaz tady:

Dnes rádi sdílíme následující prosbu:... - Moje tělo je moje | Facebook
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0aAoY6xgAaAu4xb4XTZg4ZZs9sTSad3McZseeguaZvmxn8WbfegWXEsUTQGSZayNal&id=100064380210937
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    Myslela jsem teda od kojibakers, takže nesplňuje asi podmínku "čerstvých surovin".
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    ANNIKA: Miso polévky? Mám v kanclu, dělám samotné s nehorkou vodou nebo na dno hrnku lzici kuskusu, horká voda a pak teprve miso.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Ty jo... Úplně mi z té představy cuka oko :-D Jako jo, logicky to zní, vločky nejsou samy o sobě sladký, ale...

Asi se hecnu, aspoň jednou, ale trochu se bojím, že přes rozpor oči X pusa se nedostanu. Uvidíme.

Ale instant to nebude, vzhledem k ostatním surovinam, co se musí předem osmahnout/oprazit/usmazit...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANNIKA: slaná ranní pohodová věc je prostě dobré pečivo se šunkou, sýrem, kus nějaké zeleniny nebo jablko. Nemá smysl hledat superpotravinu místo chleba, když máme chleba.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    NIGHTFURY: Predbehlas me. Poprve jsem ochutnala jen se soli a trochou pepre a nestacila jsem se divit. Ja totiz ty sladke nejak nezvladam. Pripominaji mi zemlbabu a tu ja tuze nerada.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ANNIKA: Ovesná kaše se dá dělat i naslano a je moc dobrá.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Na různý kaše je překvapivě fajn i domácí pekárna - a jak má časování, tak si to člověk nastaví a ráno vstane k čerstvé, teplé rýžové kaši, třeba. Ale to u nás často krachuje na tom, že vytuheneme s dětmi při uspavani a už se do kuchyně k přípravě nedostaneme.

Jako jasně, někdo mi tu určitě poradi, že to můžu udělat před uspavanim a u toho ještě bleskově umotat zdravý sushi a závitky, rychlá mnamka, že jo, ale většinou jsme rádi, že jsme rádi.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Ranní mikrovlnka může celkem dobře posloužit na ovesnou kaši - mám ji ráda, ale není se s tím čas ráno drbat na plotně. Takže buď nachystat večer, ale to si zase člověk musí včas vzpomenout, nebo mi fakt vyhovuje domácí instantní - jen si smíchám velkou dozu vloček (většinou je ještě prozenu v sekacim mixéru, aby byly hodně najemno), koření, oříšky, sušený ovoce, whatever, ráno zaleju mlékem, dám na dvě minuty do mikrovlnky, mezitím nakrájím kus ovoce a je.

Jasně, můžeme se tu bavit o cukru v sušeným ovoci atd, ale poměr kvalita a snaha mi přijde super. Už to nesladim, chute se dají snadno obměnit. Ještě rychleji a transportovatelneji to jde se sušeným mlékem, zalít horkou vodou a odchod. Ale to už je zase víc zpracované.

Ještě bych potřebovala tip na něco instantniho slanyho, tam jsem se dostala jen k takovým so so neprasarnam...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Já vařím v mikrovlnce ve spešl parním hrnci k tomu určeném i v plnohodnotné kuchyni. Ale pst, tydlety škodlivý mikrovlny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam