IOM_NUKSO: Jsou to jen moje osobní zkušenosti, nemám to podložené studiemi. :)
Ten běžný pocit hladu je spíš jen takový zdvořilý signál těla, že je třeba s tím něco dělat. Když nejíš dýl, tak se to pořád zesiluje, ale pořád máš relativně dost energie. Po dvou třech dnech bez jídla ale tělo začne vypínat a utlumovat, přestáváš mít normální pocit hladu a spíš cítíš, jak se to těla a hlava zavírají do sebe, a už to není jen takový pocit, že bys měla něco sníst, ale spíš to v sobě kombinuje něco jako stále sílící pocit ohrožení a zároveň velké fyzické slabosti a samozřejmě únavy. A když pokračuješ dál, začne ti začne blbnout hlava, ke konci těch čtrnácti dní už jsem začínal mít halucinace. :)
Jinak ale mám zkušenost, že dlouhodobě je pro tělo a hlavu mnohem horší, když jsi dlouho v deficitu, ale nedržíš úplný půst, jen zkrátka jíš mnohem míň, než bys měl a do toho se snažíš fungovat. Nikdy jsem naštěstí netrpěl anorexií ani poruchou příjmů potravy, ale když jsem se například zkoušel vysekat hluboko pod deset procent tuku, tak jsem na sobě pozoroval, jak to jídlo zabírá stále víc mé pozornosti a myšlenkové kapacity, vnímal jsem a ho viděl všude kolem sebe, všechno jídlo mnohem víc vonělo a podobně. Rozhodně to pro mě nebylo moc slučitelné s normálním životem.