• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MAGUMI: Tak ten Eidam je dobrý, že vydrží v lednici a dá se takhle zakrojit, když je potřeba a případně hodit na chleba a vydrží....


    BRUKEV: tak to je jasný, žj....ale zrovna myslím, že Lokál dělá ten jejich smažák z 30%
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Hodne udela tuk. 45 je chutnejsi nez 30, zatimco 20 je uz diky tuku chutnejsi mene. Pozna se to nejlip u smazeneho syru, tam jedine 45 😉
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GALE: Ty jo, to vypadá dobře....
    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: O víkendu jsem ochutnala tenhle a je nejlepší! Chuťově mi velmi připomíná Madeland 45%.
    Polabské mlékárny, a.s.
    https://www.polabske.cz/tolstejn-protein/
    Mají v Penny Marketu, jinde nevím (sbírám tipy). Koupila jsem hned 5 balení.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CMLKA: když je dozrálý, je super. Velice často není, vrže to v zubech a vůbec. Klidně zkusím albertí.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MAR_TINA: hele já beru normální albertí jejich...jako bloček myslím. ale jestli ti všeobecně nechutná, tak nevím, jestli nějaká značka to zachrání
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CMLKA: máš typ na nějaký dobrý?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Někdo ve fit auditku radil taky hack mít doma eidam 30%, kterej má hodně bílkovin...tak kupuju a kdyz mám hlad, sem tam si zakrojím, sýr miluju a kaloricky to prej není taková tragédie
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KURE: dodnes vzpomínám (a praktikuju) na večeře ve stylu chléb Moskva + tvarohová/tvarůžková pomazánka + nakrájené vejce na tvrdo + kefír/kyška. Proteinová nálož.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: ještě abych se zastal chudáků datlí, je to cukr+ vláknina;) ale pochopitelně proti gustu...
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: to je jasný, žádná tyčinka není jídlo do kanclu.


    VALENTINA: na sladko a protein se nevylučuje. Tam vidím přínos toho proteinu bez prichuti. V jogurtu s musli si ho vůbec nevsimnes.
    A tvaroh je proteinova bomba. Stejně tak chlebova mouka a luštěniny.


    KRISKA: pránisté jsou tří druhů. Podvodníci, idioti a mrtvý. Žádná potrava dechem neexistuje a jeden každý šarlatán po přemístění do opravdu kontrolovanyho prostředí pohořel.
    Prosím neupínej se na ezo věci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BRUKEV: měla jsem kdysi +/-čerstvé datle odněkud ze severu Sahary, přivezený horzen na stopce a mnohem lepší než ta sušená věc, ale i tak mě nenadchly. Je to fakt cukr na stromech.

    Usušit a slisovat do tyčinky může jen někdo, kdo touží po ztučnění jater všehomíra. :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MAR_TINA: me funguje jako svacina proslazovany ovoce (normalne ho pritom nepozru) s orechama, kdy je pomer spis 50:50, datlovybtyvinky me enchutnaj a je mi po nich blbe a kdyz sem si pred lety na kokosove bombusce o kus neceho vylomila zub,tak uz nikdy:D
    ACKO
    ACKO --- ---
    BRUKEV: tak já si to tahám povětšinou ze zemí původu, ani datle v Řecku nebo Turecku mě při ochutnávce na trhu nenadchly, fíky, to je něco jiného, samozřejmě ty datle ze supermarketu jsou je chudá náhražka za tyhle
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KURE: souhlasím. Mám doma vždy dva, tři ochucené proteiny, abych se nepřechutil, ideálně od různých značek. A stejně je nutnost doplnit to neochuceným, neparfemovaným pro jeho univerzálnost.

    MAR_TINA: překvapivě dost proteinů mají i ovesné kaše k snídani. Když se to doplní třeba půl odměrkou proteinu, je to už docela významné množství.

    MAGUMI: u mě je vyzoušené těch 1,6 až 2,0 gramů na kg celkové váhy. Ideálně kolem 1,8 gramu. Dva a více gramů už mám hodně problém ujíst, bez toho, abych výrazně suplementoval protejnovým nápojem. Bez problémů jsem to jedl fakt spíš jako mlaďoch, tam mě solidně suplementovaly šejky mléko+protein+banán+tvaroh+vejce. Ještě dnes mám z té doby strije okolo podpaží, jak hezky rychle rostla prsa a ramena :D

    ACKO: datle jsem vždy jedl jen okrajově, když jsme přes vánoce koupili v marketech tu vaničku s takovou bílou plastovou tyčinkou uprostřed. A uplně mě to teda nezaujalo. Pak jsem ochutnal Medjool odrůdu a to je jako porovnávat gothaj s pršutem.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Moje rekordní nejhyperglykemičtější psycho, co jsem zažila, byl domácí čokoládový dort, který jsem kdysi upekla podle nějakého super receptu. Byl geniální - kombinace dvou druhů tmavého cukru, 95% čokolády a snad marmelády ještě nebo čím se to promazávalo. Akce manželovi k narozeninám. V životě jsem nezažila takový nával a propad krevního cukru, bylo nám pak úplně zle vyčerpáním. Byl to jeden z nejlepších dortů mého života, úplně nejlepší z vlastnoručně upečených dezertů, ale nikdy víc, fakt. :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACKO: ty miluju čerstvé, sušené jsou na mě moc sladké. Ale čerstvých bych se ujedla.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IOM_NUKSO: Marska není vlastně moc sajrajt. Je to čokoládová tyčinka s karamelem. Ve světle současných chemických tyčinek docela pohoda, pokud člověk tak nějak počítá s tím, že jí čokoládu a měl by ji taky vydat.

    SLOŽENÍ:cukr, glukózový sirup, sušené plnotučné MLÉKO, sušené MLÉKO odtučněné,kakaové máslo, palmový tuk, kakaová hmota, MLÉČNÝ tuk, LAKTÓZA, sušená syrovátkaz MLÉKA, odtučněný kakaový prášek, sladový extrakt, jedlá sůl, emulgátor SÓJOVÝlecitin, sušený vaječný bílek, hydrolizovaná MLÉČNÁ bílkovina, přírodnívanilkový extrakt.

    Palmáč mi v běžném životě eticky vadí, normálně se mu vyhýbám kvůli orangutanům, ale tady teda na to zjevně kašlu. Jinak jsou to potraviny s vysokou kalorickou hodnotou, nic jiného.
    ACKO
    ACKO --- ---
    No já kdyžtak místo datlů fíky, datle mi vůbec nechutnaj, fíků jsem letos přes zimu spořádala docela velké množství.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IOM_NUKSO: ty datle jsou hodně propagovány "zdravýma" výživama. Obsahují vysoce koncentrovaný datlový cukr, což je směs fruktozy a glukozy a pak ještě sacharozu, v tyčinkách často nebývá nic moc dalšího. Trocha tuku a někdy přidané proteiny. Ta od kuřete byla aspoň z půlkuy doplněná něčím kvalitním.

    Hlavně na fruktozu, která jde rovnou do krve a nezdržuje se nikde po cestě ve velkém mnořství (a sušené datle jsou velké množství), reaguju takhle hrozně. Někdo asi ne. Ale i tak je to svačina při výkonu, ne jídlo do kanclu.

    Na řeči o vitamínech a minerálech nedám, na to stačí sníst kus papriky nebo okurky a nemusím tlačit datle.

    Marska má cukr a glukózový sirup a tuky (a skvělou chuť) a uvolňuje tu energii postupně, neudělá mi ten fruktozový náraz. A jím jí, když vyšlapu kopec zvaný Asfaltová agonie a pak dvě hodinu šlapu z kopce do kopce v lese.

    Myslím, že celý problém mého těla a datlí je fruktóza v příliš vysoké dávce. Čerstvé ovoce mi nevadí, i když hrozen vína bych celý taky nesnědla nebo by mi bylo nedobře.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MAR_TINA: tohle nechapu, ze datlum rikas rychlocukrova naloz, ale marska (mnohem vetsi sajrajt) je ok?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam