• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    GALE
    GALE --- ---
    MAGUMI: Jsme tu v auditku o obezitě, tedy mám dotaz na množství bílkovin u člověka se 40+% tuku?
    Když jsem začínala měla jsem 45% tuku, BMI 32. Ano, je to pásmo obezity ale nijak zásadní.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NIGHTFURY: Dobry je taky dat do toho to lyo ovoce....to ochuti
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MAR_TINA: Miluju ho na rybičkovou pomazánku, nebo ho nechám ještě trochu vykapat a s pažitkou a solí je úplně úžasný :) A líbí se mi, že dělají ten kilový kyblíček, takže z toho není milion malých obalů.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIGHTFURY: naslano mě nenapadl. To je ten, co kupuju.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KURE: Zrovna ten netučný řecký tvaroh je složením úplně v pořádku, navíc je docela jedlý a naslano jako pomazánka vysloveně dobrý.

VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Unpopular opinion:

img-1-1713361470360
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GALE: vypada, ze ho ma Tesco
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MAGUMI: Tak ten Eidam je dobrý, že vydrží v lednici a dá se takhle zakrojit, když je potřeba a případně hodit na chleba a vydrží....

BRUKEV: tak to je jasný, žj....ale zrovna myslím, že Lokál dělá ten jejich smažák z 30%
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    CMLKA: Dobrá je taky light mozzarela. Na jedno balení má dvanáct gramů tuku a 27 gramů bílkovin, dvě balení se dají sníst jak nic, k tomu samozřejmě rajčata s bazalkou, a máš zdravý oběd nebo večeři.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Hodne udela tuk. 45 je chutnejsi nez 30, zatimco 20 je uz diky tuku chutnejsi mene. Pozna se to nejlip u smazeneho syru, tam jedine 45 😉
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GALE: Ty jo, to vypadá dobře....
    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: O víkendu jsem ochutnala tenhle a je nejlepší! Chuťově mi velmi připomíná Madeland 45%.
    Polabské mlékárny, a.s.
    https://www.polabske.cz/tolstejn-protein/
    Mají v Penny Marketu, jinde nevím (sbírám tipy). Koupila jsem hned 5 balení.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CMLKA: když je dozrálý, je super. Velice často není, vrže to v zubech a vůbec. Klidně zkusím albertí.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MAR_TINA: hele já beru normální albertí jejich...jako bloček myslím. ale jestli ti všeobecně nechutná, tak nevím, jestli nějaká značka to zachrání
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CMLKA: máš typ na nějaký dobrý?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Někdo ve fit auditku radil taky hack mít doma eidam 30%, kterej má hodně bílkovin...tak kupuju a kdyz mám hlad, sem tam si zakrojím, sýr miluju a kaloricky to prej není taková tragédie
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KURE: dodnes vzpomínám (a praktikuju) na večeře ve stylu chléb Moskva + tvarohová/tvarůžková pomazánka + nakrájené vejce na tvrdo + kefír/kyška. Proteinová nálož.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: ještě abych se zastal chudáků datlí, je to cukr+ vláknina;) ale pochopitelně proti gustu...
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: to je jasný, žádná tyčinka není jídlo do kanclu.

VALENTINA: na sladko a protein se nevylučuje. Tam vidím přínos toho proteinu bez prichuti. V jogurtu s musli si ho vůbec nevsimnes.
    A tvaroh je proteinova bomba. Stejně tak chlebova mouka a luštěniny.

KRISKA: pránisté jsou tří druhů. Podvodníci, idioti a mrtvý. Žádná potrava dechem neexistuje a jeden každý šarlatán po přemístění do opravdu kontrolovanyho prostředí pohořel.
    Prosím neupínej se na ezo věci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BRUKEV: měla jsem kdysi +/-čerstvé datle odněkud ze severu Sahary, přivezený horzen na stopce a mnohem lepší než ta sušená věc, ale i tak mě nenadchly. Je to fakt cukr na stromech.

Usušit a slisovat do tyčinky může jen někdo, kdo touží po ztučnění jater všehomíra. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam