• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GALE: ja byla na lymfe primo ve fyzio - lymfo, zdravotnicke zarizeni, mozna bych se mohla zeptat zda by doporucila v tvem okoli? nedivim se ti, ze po tomhle zazitku nemas chut...
    GALE
    GALE --- ---
    ARGANNAH: Díky za otevření tématu.
    Lipedém mám a snažila jsem se ho řešit s lékaři. Moje praktická se na mě tvářila spíš skepticky a poslala mě na cévní. Tam mi našli jednu křečovou žilku a dali kontakt na skeletonizaci povrchových žil. Doporučení zhubnout nechybělo.
    Jako další pokus jsem byla na zkušební manuální lymfodrenáži a paní se tvářila jako by nikdy neviděla tak "problematické" nohy. Doporučila nebrat HA a antihistaminika a doma nenosit žádné spodní prádlo. Po lymfodrenazi jsem nemohla 3 dny vydržet s nohami a musela jsem je mít co nejčastěji nahoře. Ani nevím, jestli jento správně.
    Pak jsem kontaktovala jednu soukromou cévní kliniku a ti by mě už viděli u nich na stole na liposukci.

O klinice z tvého odkazů jsem slyšela v podcastu Institutu moderní výživy, ale nějak nemám chuť to řešit po tom všem. Mam strach se dočkám bagatelizace jako u lékařů, hororových scénářů jako u masérky nebo ze mě budou tahat prachy jako na té cévní klinice.
    Zhubnutí zázraky nepřineslo, morálka po zkušenostech na nule.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    CATHERINE: z brusleni mam ten uraz kolene :( takze se na bruslich hrozne bojim :( zkousela sem to nekolik let, ale pokud spadnu znova tak blbe, jako poprve, tak uz taky nemusim nikdy chodit a tenhle blok se me drzel roky, az sem koleckovy brusle darovala kolegyni a na led chodim tak 1x za 5let se posourat po hrane rybnika, kdyz je kam...

zkousela sem kolobezku, ale to zase neni vubec ono, nema to vubec ten pozadovanej efekt.
    CATHERINE
    CATHERINE --- ---
    KRISKA: ahoj, nezkouselas bruslit misto kola, pokud to tvoje kolena zvladnout? myslim, ze brusleni ma potencial pomoct s tim vyhejbanim se.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: myslim, ze stehna se mi zlepsily - hlavne ty vnejsi, byli vyrazne hladsi a jakoby bez hrbu na predelu zadek/stehno + sem pak chodila asi 3x vic na zachod, coz je pry znamka dobre fungujici lymfy. Navic te muze i poslat doktor, pokud uz je to fakt lekarskej problem a muze to byt na pojistovnu - tedy napr. ten lymfedem.

Jestli to jinak melo nejakej efekt poznat nemuzu, ale vnimam to jako dobrou vec, kterou si treba 1x za 10 let doprat (podle financi treba i casteji :D ono se chodi po tydnu az dvou, takze tech cca 10 kur, aby to melo smysl, pak vyjde tak na 10 - 15000 podle ceny toho terapeuta + je to cca na 4-6 mesicu, ale pak sem ten efekt citila mozna dalsi rok s tim castejsim mocenim.

Samo o sobe to asi neni spasnej zazrak, ale k nejake snaze o drzeni tela ve zdravi to podle me tvori jeden z dilku.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: Hele a mělo to fakt efekt? Myslím hlavně tu lymfodrenáž
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: ja sem kdysi byla u nejake vyzivove poradkyne, ktera umela i zmerit vyzivenost tkane ci co, krom toho, ze mi rekla, ze nedokrvuju koncetiny, tak se mrkla na moje nohy a ukazala mi lymfaticky nohy obezni osoby... ano, nohy moji mamy... a doporucila mi fyzio/lymfo taky ve vesnici vedle.

tenkrat sem si zaplatila asi 10 rucnich lymfodrenazi, dostala kompresky a od te doby kohokoli, s kym prijde rec na tema hubnuti, dodrzovani zivotospravy, zadny zmeny na tele... posilam na lymfu, at si nechaji zjistit, zda OK nebo problem timto smerem. Uz proto, ze jeji spravna funkce by mela asi patrit mezi zakladni veci, o ktery se clovek stara a aspon obcas si na tu lymfu nebo tu kuru zajit... Prijde mi, ze tohle je vec o ktere se nemluvi/nevi.

I ja zjistila nekdy v 35 letech, ze moje tlusty nohy sou sice porad tlusty, ale tu lymfu si tam musim hlidat (stehna hlavne) jinak dopadnu jako moje mama...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    A delší varianta s výmluvným obrázkem pro ty, co čtou anglicky

Lipedema: Causes, Symptoms & Treatment
    https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/17175-lipedema
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Pro ty, kdo o lipedému slyší poprvé:

Lipedém - Centrum preventivní medicíny - Lymfocentrum
    https://www.cpml.cz/lecba/lipedem/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Z jiného soudku, už dlouho se chystám otevřít téma lipedém/lymfedém. To je podle mě fakt velká bolest zvlášť žen, taky ho mám, a přitom osvěta minimální, nulové ponětí o tom, že tyhle věci vůbec existujou. Jsem na vážkách, co si o tom myslet, jestli to chápat jako nemoc nebo v podstatě jako druhotný pohlavní znak, jak jsem někde četla. A jestli je pravda, co se dneska říká, že to v podstatě nejde odstranit.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Znám osobu (píšu záměrně neutrálně), která měla problémy s nohama, postupně ztrácela pohyblivost. Doktoři miliardu keců o hubnutí, nic s tím nedělali, akorát pak se naneštěstí už pozdě ukázalo, že je to nějaká vzácná nemoc, co nemá s tloušťkou nic společného. Kdyby se to zachytilo včas, mohli tu osobu vyléčit nebo aspoň ten proces zpomalit, takhle už s tím nešlo nic moc dělat.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ANNIKA:
    presne, to osedis a pripadne pomaha si koupit i pohodnejsi sedlo, pokud mas hodne uzky a tvrdy.

jinak sme meli v arealu me prvni prace moznost si pujcit kola zadarmo, tak sme jednou jeli po cyklo kolem reky s kolegama na obed... no mela sem chut ten den byt bez obeda a zpatky jit radsi pesky, presne stejnej zazitek z toho kola mam... ale zase kamaradka, ktera ma bmi asi 40, tak ona se hrozne rozhybala diky tem sdilenym kolum a po brne vubec nejezdi mhd, vsude skoro na tom sdilenym kole a na vylety s manzelem pak hodne na svoje kola.

ju priserne ale priserne porad bolely zada a klasika doktor ji rekl, at napred zhubne... tak nekde v tv vyhrala plastickou operaci prsou zadarmo, ze bude v TV, prsa si nechala zmensit tak na polovinu, mozna min a hle, zada ji neboli, za tech cca 10let zhubla mozna 20kg a k tomu se ji dari si vahu alespon drzet a hlavne se fakt hybe a hodne jezdi na tom kole, takze se ji zlepsili jiny zdravotni aspekty.

ja na kole nikdy zadny srandy nedelala, max tak vyskocit na obrubak nebo tak :D ale jo, mrzi me, ze mam jedinou kolenovou vadu, se kterou se primo vylucuje jezdit na kole, protoze to vyrazne zhorsuje bolestivost. zas sem tenkrat vymenila kolo za turistiku, kolo sem obrecela, ja vetsinu svyho volnyho casu travila na kole nebo u pc, ale dokud je kam vymenovat aktivity, tak to jeste de....

akorat sem mivala stavy, kdy sem se musela jit "vyjezdit" na silnici, pri chuzi tohle nejde, chybi tam ta rychlost a dymanika, behat nebeham, tak to je jediny, co mi chybi, ze nemam moc jak resit ty tesne predzachvatovy stavy, ktery mi na kole sly zvladat lip, nez bez nej.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    pro pobavení. Manžel si vyžádal poslání panettone, který jsem na dnešek upekla, do jeho tabulek.

M: Cos do toho dala omg?
    Já: proč?
    M: 130g, 1800kJ!
    Já : vejce, máslo, cukr, rozinky... Musíš víc jezdit na kole!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANNIKA: V minulým životě jsem nejezdila tisic a víc kilometrů za rok. Zadek se musí osedět, pak to nevnimáš. Teď, když na to občas vylezu, tak trpím.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Až bude sucho na tomhle místě, budeme všichni mrtvý, Dave.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANNIKA: já půlcesty (tu z kopce) nesedím, tak mě víc bolí ruce a střed těla, než zadek :D

Jako na kole se dají dělat salta, dokonce i moje by to asi uneslo, ale to bych musela začít trénovat o 35 let dřív a mít jiné geny https://youtu.be/a0XBHsSOEos Video v podstatě vysvětluje, co všechno lze namoci na kole. Všechno.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Taky u vás není Intersucho. :-)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MAR_TINA: To jsi s ním dělala salta? :-D

Plus nevím, jak ostatní, ale mě na kole brzo začne fest bolet otlacenej zadek :-D

Každopádně nedávno jsem zkusila takový to sdílený kolo a byl to tak strašně těžkej a tezkopadnej krumpl, že jsem funela už po jenom bloku. A měla problém se vůbec rozjet :-D
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam