• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    IOM_NUKSO: Nezlob se, když vlastně neodpovím na to, na co se ptáš. Ale podle mě problém s vysazováním sladkého má dvě roviny, a) návyk na cukr a b) celkovou potřebu sacharidů. Mám dlouhodobě teorii, že spousta žen je závislých na sladkém hlavně proto, že má celkově příliš málo sacharidů v jídelníčku vlivem takové té současné debilní módy, že hubnout především znamená omezovat přílohy. Takže omezujou přílohy, ale protože ty sacharidy prostě potřebujou, tak trpí neustálou chutí na sladké, která v důsledku generuje návyk na cukr. Takže já bych osobně při vysazování sladkého postupovala následovně: nejdřív bych řešila návyk na cukr a až potom bych případně hýbala s celkovým množstvím sacharidů. Ideálně tedy velmi tvrdě si zakázat jakékoli sladké, včetně zdravého, minimálně na tři čtyři týdny, ale zvýšit množství zdravých příloh v jídelníčku (pečivo, brambory, rýže, domácí knedlíky, luštěniny atd.). Vůbec bych v téhle fázi neřešila vývoj čísla na váze, primárně bych se soustředila na odstranění té závislosti. A teprve po pár týdnech, až se jídelníček stabilizuje, bych případně nasadila low carb. Ale s tím, že pokud se chutě na sladké vrátí, je to signál, že je těch příloh zase málo.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Jinak otazka k tomu jojo efektu. Kdyz zeru hodne sladkyho a ted to chci vysadit, tak bude to jakoby zdrave hubnuti nebo mohu cekat pokles o 2kg a az se nekdy zas k sladkymu vratim, tak priberu 5kg?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ELIZHANNAH: v brne jo, celkem centrem chodim, takze musim prubnout:D
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ELIZHANNAH: jsou i na Národní, ale ty porce jsou naprostej masakr. (fakt obří)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KRISKA, KOCHANSKA_CH: haaa! Už jsem to díky vám vystopovala. Zámečnická 3, žejo?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to je to bistro na zamecnicke naproti mcdonald?
    ani sem nevedela ze delaji zmrzku, diky za tip:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Zrovna koukam na složení Haagen Dazs a tam asi stabilizátory tak nejsou...holt zacnu chodit zase do Creme dela Creme :))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: To netvrdíme. Dá se koupit i poctivá, jak jsem, v brněnském příkladu, uvedla.
    KURE
    KURE --- ---
    NAVARA: to nikdo neřekl. Padlo tu něco o nechuti na průmyslové nanuky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ale jen za odměnu! ;p

    Ne, zněly tu hereze až zavánějící postojem "všechny zmrzliny jsou špatné"
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: Fakt? To můžem? :-D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zmrzliny si samozřejmě můžete dělat doma, z vlastních komponent, takže víte co v tom je :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    BERUSKA_CA: z kterépak zázračné knihy že to je?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: ano. Tisíce spokojených kancelářských krys :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: to je ten Ústav chirurgie ruky?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ano, po ty knizce uz se na zmrzlinu divam jako na bakterialni prdy a ac jsem otrla, tak tohle mi na chuti neprida.

    Mam to v puvodnim zneni, kdyz autor resil obsah zmrzliny, napsal:
    “You might recognise the names of some of these: guar gum, locust bean gum, alginate, carrageenan and the near-ubiquitous xanthan gum. The last of these is, revoltingly, a bacterial exudate: slime that bacteria produce to allow them to cling to surfaces. Think of xanthan gum when you next scrape the accumulated gunk from the filter on your dishwasher.”
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH:
    MADIETTA: 5) objednat se s tím loktem do vysokého nad Jizerou. Investovat do sebe ten čas a trocbu peněz. Oninto fakt umí. Můj loket se jemně vrátí, když ho hodně týrám, zase týden opakuji cvičení od nich (asi 6 minut v sedě) a zas je to dobrý.

    Mají metodu naučit člověk si cvičením pomoci sám.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: Ja, prosim pekne, neumrzam. Kdyz uz, tak mam radeji zmrzly jogurt (da se koupit nebo jogurt a ovoce prohnat zmrzlinovacem), klasicka zmrzlina mi prijde zvlastne tezka.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: děkuju, to je skvělé, takhle sepsané mi to moc pomáhá utřídit si to v hlavě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam