MADIETTA: ja si myslim, ze neni duvod se za to stydet. je to moznost pro ty, co to bavi, maji trhy nadosah nebo maji auto, nebo treba nepocitaji tolik penize. Je to moznost. A my mame svobodu ji vyuzit, kdyz chceme anebo nevyuzit, kdyz nechceme/nemuzeme/je to tak slozity, ze sme radi za to, co zvladneme.
proto mi prisel zajimavej ten scuk.cz, ale taky porad musis mit odberny misto nekde "v dosahu obchodu", pro nas nevyhoda, ze to je treba ve stredu hodinu a musi ti to zrovna vyjit... ale takovej nejakej kompromis. bereme asi 1x mesicne nakup kolem 1000, coz vyrazne neovlivnivni rozpocet a treba lepkovej chleba si muz vzdy velmi pochvaluje.
ja taky fakt nesnasim vareni, obcas se nedokazu ani najist, a do toho mam jeste varit... ale vyhodu mam, ze su masozrout a nerada mam omacky a slozity jidla, takze hodit maso na panev, za minutu otocit, opeprit a supnout do trouby dojet a mezitim se uvari rejza... je natolik jednoduchy a rychly, ze to fakt zvladam temer denne provozovat.
co zavest nejakej rozvrh, ze treba pravidelne ve ctvrtek na zmrzku, at se na to muze i on tesit, ze to je den, kdy jdes s nim, ty si das ten jeden kopecek (treba do misticky a ne do kornoutku), a proste o tu zmrzku trosku omezis treba veceri?
s orechama to je boj, ale zkousela jsi nekdy namoceny orechy ve vode? jsou lip stravitelny (zrovna arasidy se myslim nenamaceji) a taky mnohem maslovejsi a chutnejsi. Ja jednou ochutnala... a nebe v hube, fakt. Pokud by ses naucila na ty namoceny, tak je musis namocit pred konzumaci treba i nekolik hodin, vymenovat jim vodu, pak je muzes bud snist nebo oprazit na sucho a uchovat... a kdyby ses naucila jist ty namoceny, tak by sis novy musela napred namocit a pak bys je nemohla jist hned ale az bude jejich cas, aby sis je poradne uzila:)
nebo si kup trezor s casovacem... nekdy je tezky, ze chceme potesit blizke ale zaroven jim nechceme ublizovat a pak taky chlapi si casto mysli, ze veci s vahou zvelicujeme, ze to tak zly neni, ze par orechu prece nikoho nezabilo... (pokud nejses alergik)...
zkus mu napsat dopis, nebo mail a hezky mu to tam popsat a vysvetlit, at si to muze precist v klidu, zpracovat, vracet se k tomu. On ti urcite nechce delat spatne, ale nekdy to tem chlapum trochu trva, nez pochopi/akceptuji, co rikas...