• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: Někde jsem kdysi četla, že pracuješ v laboratoři, nemýlím se? Jestli k tomu něco zasvěcenýho máš, sem s tím :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KRISKA: Moje zkusenost je ta, ze nahrazek a jedlych substanci clovek sni daleko vic, nez normalniho jidla. Nakupuju za stejny penize jako nekdo, kdo ma rad barevne pytliky. Protoze jim nestaci trochu. Nemuzes za to, organismus nepozna, kdy ma dost, kdyz nepozna to “jidlo”.
    To se pekne popisuje nekde na zacatku ty knizky o ultrazpracovanych lidech. Autor daval dceri k snidani misku ovesne kase a nekdy to byl boj. No a jak zacal testovat na sobe (jedinym dukazem vedecke pravdy je experiment, vtloukali kdysi nam), dcera prisla ke snidanovym cerealiim. S ocima navrch hlavy slupla tri misky a porad nevypadala, ze ma dost.

    Me v tomhle fakt vydesila matka. Sbirka chorob, ze doktori padaj do mdlob. Nikdo v rodine takhle nemocnej nebyl. Ale nikdo taky nejedl celej zivot umelou stravu bez pohybu. Kdyz jsem za ni kdysi byla na nervovem oddeleni, tak mi z toho nebylo dobre. A ti pacienti (ti, kteri jeste nejak vnimali svet) se taky neprikrmovali nejlip. Ja v tom tu umeru vidim a jestli muzu prispet tomu, at ze me neni takove dute nestesti s pytlem leku, tak tomu prispeju.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mezi farmářským masem a normálním masem není v Evropě žádný velký rozdíl. Mezi vařením z masa a z polotovarů je rozdíl velký, no. Proto hodně lidí končí u toho, u čeho by neměli.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Takhle nejak ta chemicka uprava vypada:

    20 Food's You'll Never Buy Again After Knowing How They Are Made
    https://youtu.be/ZUgPoFwlGxY?feature=shared


    Principielne jde o to, ze nejakou vstupni surovinu vezmou, svliknou ze vseho, co by zapricino, ze se brzo zkazi, nacpou barvivem, dochucovadlem, emulgatory, konzervanty (nic z toho neni cloveku prirozena strava a metabolismus to neumi rozlozit a vyloucit) a pekne vyfoti.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BERUSKA_CA: ja si dycky rikam, ze dosahnout aspon na prumernou mzdu, ty farmarsky veci bych kupovala mnohem casteji. Neni to omluva, ze si radsi koupim novy boty nebo novej spacak a usetrim na jidle, ale bez tech konicku a psychicke pohody by me to kvalitnejsi jidlo asi nezachranilo...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    SAT_ANN: tyhle mam na doporuceni uz asi 3 roky. v lete je nosit nemuzu, protoze se v nich dost potim, ale hrana sezony je super, nebo na cviceni. Primo fyzioterapeutka me premerila a doporucila mi velikost. Uz se zacinaji rozpadat.

    jediny, co mi na nich vadi, ze v zime pocitove desne studi, ze kdyz si je dam pod kalhoty, tak je mi vetsi zima, nez v samotnych kalhotach:D diky za pripomenuti po lete, ze bych je mela vytahnout zase. Treba i na vylety jsou fajn.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    IOM_NUKSO: Mam to 15minut autem na farmu i do supermarketu. Prijdu, nakoupim, nahazim do auta, odjedu. V tom procesu neni zadny rozdil.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: To nebude cukr. Ovoce ti tenhle navyk nevytvori. Ano, vim, ze podle typu je obsah promenlivy a nekde i zanedbatelny, ale tipuju, ze bylo mysleno tohle:

    Enkephalin: The natural brain chemical enkephalin is heightened when chocolate is consumed. Enkephalin triggers opioid receptors similar to those triggered by heroin and morphine use. This chemical leads the brain to desire more after chocolate is initially consumed, which can lead to addiction.

    Chocolate addiction - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chocolate_addiction#:~:text=Enkephalin%3A%20The%20natural%20brain%20chemical,which%20can%20lead%20to%20addiction.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Mam jenom jeden argument, proc nekdy proste zpracovane kupuji (a predem se omlouvam) - kdybych si mela kazdou picovinu vyrabet doma a pro maso chodit na remote farmu, kde ulovek vzdy podrobim psychologickemu vysetreni, tak me co, proste jebne. Jinej argument nenam :)
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    KOCHANSKA_CH: prý? a prý se cukr (sacharosa??) chová jako heroin nebo oxykodon vazbou na opiový rceptor? opravdu?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Mela jsem kocourka a spoustu psu neurcite rasy (coz taky pomohlo). Jedli prikladne, hybali se dost a vsichni zemreli na stari (kocour stale zije), dle veterinaru byli do posledni chvile v dobre kondici. Ze si my lide nevezme z toho konceptu priklad.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    ARGANNAH: na lékárně to maj zrovna probraný, očekávám že doskladněj
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SAT_ANN: Dobrej tip! Akorát je teda mají jen do vel. XL-X, což je škoda. Mají tam velikostní tabulku a na na mě je to třeba bohužel malé (ale třeba půjdou sehnat jinde, podívám se):

    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Jak se tu řešil lipedém/lymfedém, tak mohu doporučit legíny https://www.lekarna.cz/maxis-victoria-kompresni-leginy-cerne/
    Jsou pohodlný, příjemnej materiál a plně neprůhledný. Kdo má třeba jako já mraky bodů z cafeterie a podobně, jsou koupit i za body.
    Pokud jste na hraně velikostí, tak doporučuju vzít spíš menší.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BERUSKA_CA: Kočky tyhle věci taky nežerou. Na jednu stranu, pfff, hrozná banda rozmazlenejch primadon, ale na druhou, když koupím novou značku šunky, testuju to na nich. Když se o to servou, je to ok. Když nad tím ohrnou frňák, příště to už nekoupím.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: O to asi slo, aby to vydrzelo mesic az tri.
    Videla jsem burger kterej mel expiraci za 2 roky. Pohodili jsme to venku a zustalo to netknuty dokud jsme to zase nevyhodili. A ze tam zver chodila.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ANYSA: Vyroba oleje je chemicky proces a zalezi na oleji, jestli ok nebo ne a taky “jak dobre se ta plodina mela”. Zalezi na procesu. A konzervantech.
    Treba susene ovoce obsahuje SO2 (oxid siricity) a to je regulerne jedovaty v mnozstvi pytlik. Jenze i po trochach to neni zadna radost. Takze to radeji syrove nebo mrazit.

    Ja to vysvetluju na slepici. Ano, jakekoliv vejce lepsi nez barevy pytlik. Jenze spousta supermarketovych vajec je od slepic, ktere nejedi dobre, obcas tomu krmivu pomahaj a pohybu zvire nema taky zrovna dost. Si predstavte, ze vas krmi hnusnou smesi, nohy si nemuzete protahnout a jeste je na vas nalepena urvana sousedka. Vystresovana slepice vypudi mdle vejce (do ktereho se promitne jeji nevalne krmivo a nasranost). Proto chodim radeji na farmy nebo kdyz nekde jsem, nakupuju ovoce uzrale na slunicku. “Moje” slepice ji dobre, ze bio urody, krepci po dvorku a na snaseni ma svatej klid.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERUSKA_CA: Tak zase dlouhé vejce si můžeš udělat i doma, k tomu v zásadě chemie až tak není potřeba. To asi až k tomu, aby se daly rozvážet po celé republice a skladovat měsíc.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Nanuky jsou jako vino - delime na “da se”, “neda se” a “da se do Prahy”. Nanuky jsou do Prahy.

    Toxinum se neda vyhnout, ale jezdim na farmu, tam je to o dost lepsi. Prohlidnu si slepici, jestli je spokojena :)
    Vejcema to u mne zacalo. Nekde na exkurzi me mocne vydesil pytel s konzervacni tekutinou (jedovatou), zaveseny u stropu, ve kterem plavaly chemicky vejce. Obrovske valce “vajec”, protoze standardizovane chlebicky nemohly mit nepravidelna kolecka!
    Zminena kniha otevrela traumatka.
    A teda zadny kalorie nepocitam, na zivych potravinach netloustnu a mam dost sily sportovat.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    CMLKA: Ale pozor! Cornetto letos v srpnu slavnostně vyhlásilo že bude i v Česku ze smetany jako v zbytku Evropy!
    Jeden by se úplně dojal…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam