• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Hele, pilates reformery! Neznám nic lepšího.
    Regulérně zvažuji pořídit domů aspoň tu židli.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MART1NKA: na pětce je ten Dům jógy. Tam je hodně různých lekcí, včetně hot jógy a dobré lektorky. Jediná, kterou nedoporučuji, je Eliška Lacinová. Naopak třeba Martina Hesounová je fajn. https://dum-jogy.cz/dum-jogy.html
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACKO: My, když u lekce s Věrkou ležíme, tak jsme vděční :-)
    Jako fakt ji můžu, žádné kibicování na pružnost, učí nás zásadu, ať to děláme jen tam, kde to nebolí a cítíme se u toho pohodlně. Přitom si nás stíhá hlídat a občas přiloží ruku, kam je potřeba.
    ACKO
    ACKO --- ---
    ILLUZE: hele já jsem kdysi zkoušela jednoho indickýho jogína, ten celo lekci prokecal, furt jsme jen leželi a dýchali a když to dopadlo tak, že mě vedlejší spolucvičící rušil hlasitým chrápáním, tak jsem to vzdala
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Ano! Podepisuji se pod Áčko - chodím u nás, konečně bez keců, jaký je maso mor a ideálně se živit pránou.
    Že se mu mám před cvičením vyhýbat, vím po reakci těla i bez plamených přednášek, kterých se nám dostávalo slyší v Brně. Tak mne otrávili těmi kecy, že jsem na jógu zanevřela dobrých 20 let.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VESTIGIA: nemas jogu P1 alebo P5? :) kludne i hotku, mne to robi dobre.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    WEWERKA: Ano, to bylo ohledne Martiny.
    U tvoji matky to je jako u moji, u te operace neprichazi v uvahu (3x cmp, leku vagon, seznam diagnoz dlouhej jak statni rozpocet).
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BERUSKA_CA: Jestli jde o Martinu, tak urcite. Ekg, holtera a sledovat tlak. Jestli jde o moji mati, tak ta to ma podchycene. Hrozila ji operace, ale zatim to pry neni tak spatne, aby na to musela. Uz jednou ji vypalovali neco na srdci kvuli arytmii a jeste ji redi krev, takze u ni je to slozitejsi.

ACKO: Ja tohle mela z nedostatku horciku. Jak jezdim na kole (treba 200 km), tak mineraly proste vypotim. Slysela jsem buseni srdce a obcas jsem mela pocit, ze umiram. Do toho arytmie, ta byla hodne otravna. Ale ekg, holter i tlak v poradku. Akorat mam bradykardii diky sportovani.
    No a zacla jsem brat pravidelne horcik a vsechno tohle zmizlo.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: okej :D no zatim se uvidí, jestli strávim v tom kombiné alespoň 10minut sám doma...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: ale zase strávíš víkend cvičením s 10+ holkama v elastickým kombiné :)
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: :D v elastickým kombiné
    na tohle jsem asi moc plachej :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    To se, v dobrém, nasměju, až potkám Kuře na pilates víkendu v nějakém pěkném hotelu :)
    ACKO
    ACKO --- ---
    Jinak kdo nemá rád jogu tak je fajn tai chi, bych na něj zase chodila, kdybych ho měla někde blíž u domu, přišlo mi to lepší než joga
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: sám sis o tu reklamu řekl
    Online Pilates – Cvičení z pohodlí domova!
    https://www.onlinepilates.cz/

A mám pocit, že když si člověk pošle doklad o platbě na VZP, když se rozhodne pro roční členství, tak mu pošlou tu tisícovku. Pozor, musí mít člověk splěněný podmínky, aby mohl žádat.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    KURE: těch je hodně. Taky nemám ráda ezo opičky :-) Třeba na hot józe v Domě jógy nikdo takové věci nedělal a bylo to pěkně silové a protahovací zároveň. Skvělá lektorka jógy je třeba Veronika Brožová. Našla jsem ji teď jen tady, ale mám pocit, že má těch lekcí víc https://yogakarlin.cz/lektor/veronika-brozova/
    A kdo chce vyloženě protahování, tak tomu doporučím lekce Les Mills BodyBalance. Třeba u nás ve fitku pod vedením Mika Holotíka. Ten je navíc velmi, ale velmi koukatelný, dámy ;-)
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: vyšší postavu? :D to už asi radši ani ne. ale to mládí a mohutný svaly beru :D

MAR_TINA: a chodíš do kroužku, nebo to můžu zkusit doma?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ještě mě napadlo železo, ale to zatím nedopadlo nejlépe [MAR_TINA @ Mozkové errory renewed] . Tak si ho radši nechám nejdřív vyšetřit.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: https://knihobot.cz/g/283519 jj takový cvičení existuje 😁 mám doma hodně starou knížku a dost z těch cviků se tomu podobá
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACKO: cvičím pilates, v říjnu jedu na pilates víkend. Kolo si s sebou asi vezmu :).

Jógu má hodně lidí rádo, pro mě je nepřijatelná - ezo náboj, často přehnané protahování na hranici rozvolňování kloubů a při cvičení se cítím "nervově špatně", někam se otočím a propnu a na druhém konci těla mě něco mravenční a probíjí. Ale pilates je fajn. Jenže zůstat jen u cvičení v leže, je ze mě za rok bačkora, co si pro radost nedojde na Supí horu a zpátky. Já musím ten krevní oběh zatěžovat pořád.

KURE: pilates
    ACKO
    ACKO --- ---
    KURE: určitě, ale já chodím u nás ve škole, ten předcvičující je vlastně vyučující tělocviku pro studenty, jinak joze bez vopiček se říká powerjoga, ale tam je to zase o tom, na koho narazíš, ta poslední mi nesedla
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam