• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MAR_TINA: no myslela jsem spis nejakou perimenopauzu....anzto toto obdobi muze trvat klidne 10 let
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AKI4CE: ty kontrolovali. Mám proskenovany skoro všechno, krom mozku.
    Cítím se jak důchodce, pořád mě někdo vyšetřuje :)
    Stejně jako každý vysloví hypotézu šž, vyšetří a nenajde. Ještě jdu k praktikovi, potřebuji prohlídku, abych mohla pojišťovně poslat účtenku za sport.

S tím během moc nechápu, moje tělo to prostě dělá. První km se zahřeje, pak si to docela užívám, jasně že trochu funím, po 5 km dobrý, po 6 km zpomaluju, tak to akorát končím. A potom nemám hlad a nic. Jen se musím hodně protahovat. Zatím jsem na 50 sec. Běh a 70 sec. Chůze. Plán je max 1:1.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LUSINDA: otoky jsem nemyslela, spis to hubnuti vseobecne...
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MAR_TINA: a testovali ti funkci ledvin? jestli ne, tak bych si vyzadala testy u praktika

cituji: Typické příznaky onemocnění ledvin jsou přitom nenápadné – oteklá lýtka, kotníky nebo obličej, vysoký krevní tlak, únava i zadýchávání.

sice pises, ze mas tlak 120/80, ale ze to je pro tebe vlastne vysoky
    zadychavani prisuzujes ze 100% plicni tromboze, ale co kdyz to nebyl jediny duvod

vubec te nechci strasit, ale nez bych se pidila dal, chtela bych mit vylouceny onemocneni ledvin
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CMLKA: můžu být rozhozená z vysazení antikoncepce, ale vypadá to docela vyrovnane. Ani nemám příšerný pms jako dřív.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CMLKA: celootoky těla ne.....tělo otéká i při poruše Šž, ale fakt ne tak mocně.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MAR_TINA: hele ještě mě napadá, pardon, teď se neuraz, nemůžou do toho vstupovat i nějaký hormonální změny, jakože nemáš taky už "ten věk". Btw teď pozoruju hodně profilů, co to řeší a dost se tam omílá, že se vlastně musí dělat všechno jinak. Především teda drtit ty bílkoviny a spíš než stresovat tělo něčím, jako je běh, ,tak hodně chodit a klasicky silovej trénink, ale tys chodila i před tím, viď?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MAR_TINA: já osobně bych počkala na ten warfarin.....o lymfodrenáži jsem četla, že se stav může i zhoršit. Proto jsem na ni sama nešla. Máš to jen z těch prášků...což je teda šílený a podle mě by ti měli dát něco jinýho. Zkus se zeptat v medicine auditku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: nezkoušela.
    Zkusím o tom něco zjistit
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: ještě mě napadlo, strojovou lymfodrenáž jsi zkoušela? Já měla s otoky problém po prvním porodu a myslím, že to zabralo, protože jsem furt chodila čůrat a otoky zmizely.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    No dík. Teď ještě muž u večeře rozebíral, že mám oteklý celý obličej
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: no hele 63 kilo aktivní hmoty naštěstí něco spálí.

U maturity jsem měla 62 kg celkem a můj kluk mi dával najevo, že jsem tlustá. A rodiče taky.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA:
    jinak, všema deseti jsem pro: ARGANNAH. Je to maraton ne sprint, neni třeba to uspěchat a jestli jseš ve stresu tak to nepomáhá ničemu.
    Afaik je skvělý to cvičení.
    Protože smutná pravda je, že kapacita pálit kalorie, je daná zdatností.
    Pokud máš sílu a aerobní kapacitu, můžeš pálit. když nemáš, tak to prostě nejde. Jestli ti jde makat na schpnosti pálit, tak to je furt dobrý.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: to dává smysl.
    A na sporttrackeru sledovat trendy, jestli člověk maká víc či méně, ale nebrat to jako číslo.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: ne. ne. a ani odečítání aktivit. spotřeba při cvičení prostě nejde odečíst od jídla a nadále to znepřehledňuje už tak okometrický počítání příjmů.

a všechny sporttrackery přeháněj. navíc tělo kompenzuje výdej při cvičením šetření na NEAT, takže čistá spotřeba cvičením je o hodně menší než ukazuje garmin ale nikdo neumí říct jaká.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: díky
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Nojo, ale lymfedém třeba nasedá jako další fáze na hodně pokročilej lipedém, což je typická fíčura gynoidní obezity, a dělá se i takovejm těm superobézním, co se vůbec nehejbou. Jestli ty čísla nebudou hlavně o tomhle. Jestli otejkáš rovnoměrně a neroste ti disproporčně třeba jedna končetina nebo bochan tuku na stehně např., tak bych se lymfedémem zbytečně nestresovala
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: mně se asi rozjíždějí nějaké úzkosti, si o něčem přečtu a začnu se toho bát.
    Je to prý docela častý následek embolie, strach ze zhoršení zdraví. Tak doktorka pustila z pusy lymfedém a jsem si to našla... Ehm. A zvýšený riziko je u obezity. Prostě méně tělesného tuku je lépe.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: Asi bych to zvedla ve dny, kdy jsem se hýbu tak, že mám oprávněný hlad jak kráva :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Jinak lymfedém to snad nebude, když ti otejká všechno rovnoměrně (a držím palce, aby ani nevzniknul)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam