• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MOODYCAT: asi jak co? Miluju ovoce a většinu zeleniny, takže se tím můžu cpát donekonečna. Moje oblíbená snídaně/svačina je nakrájená zelenina s hummusem. Ten pravda není zrovna hubnoucí jídlo, ale když ho člověk nesní celé balení, tak je to v pohodě. Můj milý třeba dělá úžasný salát s krůtím masem, umí to okořenit a udělat tak úžasnou zálivku, že se na to vždycky vysloveně těším. Vlastně třeba grilovaný kuře s nějakým salátem bych mohla jíst furt.
    GALE
    GALE --- ---
    MOODYCAT: V tomhle mám štěstí a od malička miluju ovoce, zeleninu a bylinky. Dost to pomáhá. S velkou chutí si dám vlastně cokoliv z toho.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ja obdivuji to, ze vam chutn zdrave jidlo. To vam to neprijde jen jako “vyzivna hmota”? Jak to berete? Vazne me to zajima, protoze ja to vnimam jen jako “plnidlo”.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Mně jídlo taky moc chutná. Vtip je v tom udělat zdravé jídlo chutně. Je to o nekonečném zkoušení receptů. A dělá mi radost spíše vyvážené jídlo. A občas mi udělá radost i burger z McDonalds.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Mna jedlo nesmierne tesi, chuti mi skor zdrave. Min tyzden som mala nejaku otravu vodou a tyzden mi nechutilo jest a zivot bol omnoho smutnejsi. Co maju ti hubeni inak je to, ze maju skorsiu zaklopku na porciu. Proste sa do vaz mnoho nevleze.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRISKA: Já mám potěšení z každého jídla a na každé se hrozně těším. Moje tělo je asi nastavené na stav permanentní touhy po jídle, pak to podle toho vypadá :o)
    Jak tady píšete o těch stresech a terapiích, kterýma řešíte příčiny problémů... já nic takového nemám, vlastně mám dost pohodový život. Akorát strašně ráda jím :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: všichni, vši mi vaří akorát krev🤣
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MOODYCAT: hned jsem si googlila tarhonu a dala bych si🤣 Já sežeru téměř všechno, proto mi vší rádi vaří. Nejím teda toho McDonalda (KFC jo), mléčnou polévku, koprovku a bůček. Jinak zdravý, nezdravý, já to sežeru🤣 což je výhoda, že to zdravý mě vůbec nevadí. A kreatin opravdu zadržuje vodu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ja mam jidla rozdelena na ta “dobra” - vse nezdrave, co mi chutna - ty dodavaji radost. A ta “spatna” - zdrava - me akorat naserou. Dneska rano kouknu, co mam objednane na obed - tarhona se zeleninou, a hned se poranu naseru.

Jinak jak si pisu Kalorice tabulky uz 14 dnu, tak zjistuju, ze se nedokazu dostat s prijmem pod 2300 kcal, ackoliv mam pocit, ze se dost omezuju a mam vecne hlad. Pribrala jsem 1kg, ale je to mozna voda, protoze jsem zacala suplementovat kreatin.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    POZITRON: pprave, ja si takybdelam jidla co mi chutnaji, ale je to tak primer s tou sprhou. je super, ze su cista (najezena), je super kdyz voda ma spravnou teplotu (jidlo je dobre) ale ten akt sprchovani staci 2x tydne nebo po sportu a ze by me tesilo se sprchovat (jist), to zas jako ne.

jinak si taky treba udelam chleba s pomazankou, na to pepr, okutku nebo redkvicjy, dobrou sunku... maso se salatkem atd...

ale kdybych si to neudelala dobry, asi bych to proste nesnedla (sprse ledovou vodoubse rada vyhnu).

taky se mi stava, ze kdyz si dopredu zapisu jidlo do tabulek nebo myslim na to, co budu jist, tak muj mozek to uz snedl, uz je to zpracovana udalost ktera se stala a pak mi nekdy dojde, lroc mam hlad kdyz v Kt mam 7200kJ takze 100% a pak si vzpomenu, ze zapsani = snezeni a premyslim, jestli sem ted obed fakt jedla, nebonse divam do lednice ze hlad zazwnu kouskem salatu a v lednici krabicka s nesnezenym obedem... :D

takze... kdyby to byly kejdy a hnusy jak tu nekdo psal, tak se toho netknu ale protoze si to udelam, jak mi to vyhovuje, tak to snim...

ja nejsu clovek, co si uziva jidla, ale kdyz uz musim do sebe neco dostat, snaz to jde s tim co je mi libe...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KRISKA: nejsi sama, asi jsem team ty. :) z beznych jidel nemam radost, jim, protoze mam hlad a jim to, co mi chutna, ale ze bych z toho mela radost? tak to ne. jeste navic mi nevyhovujou prilis intenzivni chute a vubec mi nevadi jist x dnu dokola to samy. :) zaroven mi prijde zbytecny a neefektivni se s necim patlat 2 hodiny a pak to za 5 minut snist, takze varim spis pro nekoho, treba pro deti.
    dneska jsem sezrala pri praci 2 nanuky, protoze mozek zadal cukr. jo, chutnaly mi, ale ze bych to nazvala radosti? to uplne ne. sezrala jsem je, abych utisila ten craving. a pak jsem se cejtila preslazena.
    zato mam ale radost, ze je dneska krasne. :)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Myslim, ze tohle je minimálně u mě hlavní problém, ta příliš těsná propojenost s pozitivními emocemi. Miluju jídlo a kupodivu mi ten pocit instantní spokojenosti a radosti dělají víc jídla spíš míň zdravá. Je prostě fakt těžký si odepřít takovou radost, když je dostupná, jíst se musí a třeba těch jiných radostí tolik není. Tam ten mechanismus fakt funguje podobně jako u závislosti a cesta z toho ven vede asi přes nalezení jiných radostí a přesměrování svojí pozornosti jinam, než přes soustředění se primárně na to, co všechno nesmím jíst.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Co si myslíte o tomhle?
    Komentář: Počítání kalorií? Slabé místo aplikace pro děti s nadváhou - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-komentar-pocitani-kalorii-slabe-misto-aplikace-pro-deti-s-nadvahou-271136
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Já teda znám i lidi, kteří se tváří, ať jedí, co jedí, že žvýkají prostě jenom nějakou hmotu. A jo, jsou štíhlí :) Nepřekvapivě.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Imo je to spíše odpor k oseru s přípravou a z toho vycházející nejsnadněji vyrobený tatrgel, leč bez chuti.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    JOPS: Taky me to prekvapilo, protoze jsem potkala jen jednoho dalsiho takoveho cloveka. Ten ovsem prosel koncentrakem (temer od zacatku valky do jejiho konce), takze chapu, ze pro nej bylo prirozene nejist a vztah k potrave se velmi vazne pokroutil.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Když mám připravené dobré jídlo, tak se těším :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KRISKA: nevím,mně to přijde normální si jídlo vychutnat. Stejně to mám třeba se sprchou, jasně myju se, protože nechci být špinavá a smrdět, ale současně mě to těší.
    JOPS
    JOPS --- ---
    KRISKA: ty jo, zajimavej mindset a nikdy jsem nad tim takhle nepremyslel. Jidlo je pro me taky radost. Proto me prekvapil tvuj prispevek. Ja se proste na obed tesim, snidani, svacinu, veceri, proste na vsechno se strasne tesim az si necim naplnim zaludek :)

ale naprosto tvuj pohled chapu, ale necekal jsem, ze to nekdo takhle ma nastaveny.
    KURE
    KURE --- ---
    KRISKA: ¨nevim jestli ti to závidět, nebo litovat :)
    chtěl bych mít z jídla radost, ale taky bych chtět umět nesežrat všechno v dohledu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam