• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUSINDA: Ale ja v aute ani kabelce nemam hrnec :D
    Je potrba vzit v uvahu, ze 90% mych jidel probiha v praci nad klavesnici nebo v aute/za behu. Normalni teple jidlo u stolu mam tak 1x za 14 dni.
    Ted jsem konecne dorazila domu po 24h sluzbe a tyhle dva krajice toustaku se syrem jsou pro me maly svatek :)

LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUSINDA: Eintopf s mrazenou brokolici, polentou a masem je zase zhmotnena predstava pekla pro me :-D
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MOODYCAT: já mám koupený mražený bio květák, brokolici apod. Využijete jen kousek a dáš zpátky do mrazáku. Většinou to násypu do jednoho hrnce k polente a masu a vařím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARINNE: miluju slovo olovrant
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TAPINA: S tim mam nekolik problemu, jednak udrzovat zasobu cerstve neshnile zeleniny a kurete ihned k priprave, jednak, ze nednasim varit tyhle “sracky”, ktery nenavidim (je to jako kdyz si clovek ma kopat vlastni hrob, radsi, at mi ho udela bekdo jinej. kdyz uz tam musim, tak mi ho aspon vykopejte :) a jednak to, ze to jaksi s praci a aktivitami kolem nestiham, takze vec, co mam v kabelce/aute/lednici a staci si ji jen vzit je pro me optimalni zpusob.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Obávam sa, že pocit sýtosti a zloženie jedla po ktorom dotyčný nebude mať hlad a jeho správne načasovanie (cvičenie, spánok) sú tak individuálne, že si to musí človek vyskúšať sám. A s každou zmenou režimu sa to mení, jem úplne inak cez víkendy, pracovné dni v kancli a keď som na HO.

Milujem domáce ovsené kaše a nevadí mi že to je 1/3 denného príjmu keď som na home office a mám neskoré raňajky, neskorý obed a potom už len večeru. Ale keď som v kancli tak chodíme o 11 na obed spolu, takže to chce malé raňajky a nejaký olovrant lebo do večere o 19 by som niekoho zožrala ja.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ANABEL_LEE: Jasneze psat si neco do tabulek je otrava a stres, ale porad mensi stred, nez pulku dne venovat premysleni “muzu si dat jeste neco k jidlu? nemuzu? co mam delat?”
    Mne to dava urcitej rad a je to lepsi, nez moje drivejsi metoda, ze prijedu z prace, zvazim se a podle toho usoudim, jestli si muzu jeste neco dat nebo mam hlafivet az do zitra.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Víte, že zase dávají v televizi Beverly Hills? Včera jsem na to na chvíli přepnula televizi.

Kelly s Donou stojí před zrcadlem.
    Kelly: „Včera jsem nic nejedla, dneska mám o kilo víc! Za chvíli budu jak vykrmený prase. Věř mi, Dono, jako dítě jsem byla veliký tlouštík! Musím zhubnout ještě dvě kila!“

:) Devadesátky :) Tímhle nás krmili celou dobu v časopisech, seriálech, filmech. Zcela hubené osoby nejsou dost hubené a hubnou dál :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOODYCAT: Ty kupovaný saláty jsou podle mě processed shit obohacený o zeleninu. Nefungovalo by úplně stejně nakrájet si zeleninu a orestovat si k ní kus kuřete?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ANABEL_LEE: Ja mam 1327 :) podla kalkulacky. Realne viac, prwtoze mam svaly. Staci mat 160cm a mat bmi v norme.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: ale teda, já snídám v osm a oběd mám v jednu.
    Vstávat v pět, dám si takovouhle snídani, v devět svačinu a pak ten oběd. Teda ne, vstávat v pět, tak umřu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já právě dosnidala. Jenom ty chlebíky s bílkovinou by byly málo, pod 350 kCal, to bych musela svačit a rozežrala bych se. Palačinka byla od večeře, jindy je to třetí chleba nebo ovoce a tvaroh nebo domácí sladký pečivo, ale do 50 g.

LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANABEL_LEE: Gratulujeme.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: A to jsem asi tou slaninou ještě oproti “běžné porci běžného smrtelníka” šetřila, když na to tak koukám :-D)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LUCIASHECK: nj, ja taky pak nedavam tri dalsi plnohodnotna jidla, odpoledne nejakou svacinu typu anglosasky obed, sendvic, salat nebo tak, a vecer bude teple jidlo co mam uvarene nebo zase nejaky studeny snack, takze mi to nakonec asi nejak vychazi, ale vyhoda je, ze pres valnou vetsinu dne hlad nemam
    GALE
    GALE --- ---
    ANABEL_LEE: Proteinove bomby jedu ted, ale opet dat proteinovou bombu k snidani znamena, ze budu mit hlad az ve 12, ne v 11. Krom toho vejce maji pomer bilkovin a tuku 1:1, tedy jsou "proteinova bomba" asi tak stejne jako prorostlejsi veprove.

Kdyz jsme se tu bavili o tech kasich, prave ted obcas snidam proteinovou kari s cokoladou od Mixit s proteinovym mlekem. Je prekvapive dobra, jen ten inulin memu telu uplne nevyhovuje.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KURE: jo, to chapu
    KURE
    KURE --- ---
    ANABEL_LEE: jenže když se nemůžeš spolehnout na "chuť" a "hlad" v tom, kolik jíst, jak to máš dělat aby si se nepřežírala a nebo naopak nehladověla (což se zase překlopí v přežírání)?
    prostě musíš nějak měřit to co jíš
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANABEL_LEE: No, kdyz nic jinyho, tak vetsina lidi diky zapsani bude vedet, ze ma po snidani potencialne tretinu az polovinu prijmu na den vycerpanou. Kdyz si to jen nezapisou, aby se tim nestresovali a nenapomahali si v obezite, v hubnuti jim to fakt nepomuze.

AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    ANABEL_LEE: asi skladbou jidla, vic zeleniny, idealne syrovy, ale i zmensovanim porci a vynechavanim nekterych z nich

....ale ja nejsem moc clovek, na kteryho fungujou prumerny zpusoby stravovani...fakt jsme kazdej uplne jinej a kazdej si musi najit zpusob, ktery jenmu samotnemu bude vyhovovat, ale kopirovat neci zpusob bez toho si ho prizpusobit vlastnimu telu a metabolismu fungovat nebude

ja od malicka treba nesnidam, proste do me rano nikdo nic nedostane, akorat cerny neslazeny kafe :o)
    (ovesna kase rano by me zabila tak, ze bych si musela jit znovu lehnout)
    od puberty neobedvam - protoze mi to taky nedela dobre, moc velka unava po jidle a neschopnost zustat vzhuru (na gymplu vyborny, kdyz sedis v prvni rade pred katedrou :o)
    ....jako muzu nekdy kolem druhy odpoledne malou svacinku..idealne s malem sacharidu - nejaky orechy, kus syra, jablko - to mi tu unavu neudela

a tady je to moje okno, se kterym dokazu pracovat a ten pocit hladu potlacit a on se odsune tak o 4 hodiny na sestou vecer, kdy zacinam veceret....
    a moje vecere jsou nekolik mensich chodu oddelenych treba 30 minutama az 2 hodinama...klidne jim i v jednu v noci, kdyz mam jeste hlad
    a kdyz chci zhubnout, tak si proste namisto 3-4 miniveceri dam o jednu min, nebo ji nahradim jenom krajenou zeleninou a syrem, nebo talirkem nakrajenejch jablek :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam