• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: zkusim přitlačit ráno na ty proteiny
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: ano, kvalita je docela klíčová. Ale hledat to optimum, to je úkol.

jak už tu psala Gale, já se taky nestydím tam proteiny dodat v chemických pudinkách, ochuceném cottagi nebo ultrazpracovaném proteiňáku. Když dám každý dopoledne takovouhle svačinu (35 g proteinu), dorovná to hodnoty v tabulkách docela hezky a na tělo to funguje taky pěkně.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: moc děkuju za podporu. :) je to moc pěkně sesumirovany.
    muj plan je jidlo řešit spíš kvalitu, a ty svaly... to bude boj ale jasny.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CHOCOLAT: Moje matka mne krmila zdrave, ale jako se vsim - to co, ona si myslela a kde byla pravda spolu nemelo nic spolecneho. Navic se moje domaci prostedi taky blbe podepsalo na traveni.
    Mela jsem stejny problem, plus me nonstop bolelo bricho a chtelo se mi zvracet. Doktor matce sdelil, ze jsem zdrava tak at si nevymejslim.
    Potize zmizely, kdyz jsem zacala kazdy den rano jist probiotika (pro me je idealni davka tri tobolky biokultu).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TAPINA: Ja to mam vrozeny, ze mam proste spis velkou prdel a stehna. Pas teda nemam jakoze stihlej, ale je videt nejaky tvar.
    JOPS
    JOPS --- ---
    VRATENKA: hele, treba moje BMI je kolem 30 :) podle posledniho vazeni. Ale jestli jsem fakt obezni? Nevim, nepripadam si. 2m vysky, cca 116 - 118kg.

v zadnem pripade netvrdim, ze jsem stihly, ale nikdo by mi neodhadl, ze bych mel mit obezitu 1. stupne :) to fakt ne :)

A treba mi to ukazuje, ze mam necelych 44kg ve svalech, nemam srovnani, zda to je hodne/malo - to same mi ukazalo inbody

pak co se tyce tuku, tak inbody mi ukazalo 18% - moje vaha ukazuje, ze mam 24% :) a takhle to je se vsim podobnym no :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: to má muž. I když cvičí pořád, vystrkuje mu to břicho dopředu.
    Pokud máš možnost konzultace na dobrý fyzioterapii, zkus se tam poradit. Nevhodný cviky to zhoršují.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: To mám.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: nezpevněný střed těla. nemáš lordozu? Jako vystrčený zadek
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: Pokud jo, tak ne nijak velkou. Ale já měla s tímhle problém i před dětma, že jsem třeba vypila pár piv a vylezlo mi břicho tak, že si lidi tak 5 let v kuse mysleli, že tajím těhotenství :D
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MARKYSHA: každá je z iného úhlu, ale podľa mňa tam ten tozdiel vidieť je (ruky a pás). Zdravotne to bude tiež veľký rozdiel, dobrá práca.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: nemas diastazu?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ještě jsem si uvědomila, že teď přemýšlím a zjišťuji o roli kortozilu a dopaminu a tak. Ale zatím vím houby.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAPINA: Já nemám štíhlý pas.. nikdy jsem neměla, od malička jsem měla vypoulený břicho. Má to po mně i dcera..
    Ale asi to nebyl dotaz na mě:oD
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: mám zpevněný střed, žádnou diastázu, geneticky přesýpací hodiny a abdominoplastiku.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    MARKYSHA: A to se počítá. Navíc taky vidím rozdíl v obličeji. To půjde dál ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jak to děláte, že máte při těch vyšších vahách tak krásný štíhlý pásy? Já po porodech vypadám nafurt jako těhotná.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: jinak na tebe myslím s tím zpomalováním metabolismu po úbytku a návratem váhy na bod, který chce tělo a ne ty. Zkusím nějak formulovat, co pomohlo mně. Je teda třeba přiznat, že po předposledním zhubnutí rychle tvrdě a hodně, se ta váha začala vracet a nic se s tím nedalo udělat a prostě to stoupalo k nebesům (teda na 103,5 kg max, z nejnižších 72 kg). Pokus o dietu na návrat k tomu nejnižšímu skončil brutální únavou a depresí. Pak mi trvalo několik let, než se to tělo zklidnilo a začalo brát energii z jídla na život a neposílat ji do tuku.

1) nezhubnout pod optimální váhu, která může být mnohem vyšší, než si myslíš ty, lékaři, tabulky, BMI a zrcadlo. Spíš hubnout "po schodech", sundat něco, udržovat, sundat něco. Jestli si zhubnul hodně, teď makat jen na udržování, další rok a více ani kilo dolů. Ani ta nabraná zpět.

2) jídlo je zásadní a já si netroufnu nikomu nic radit. Leda pořádně si zhodnotit ty nejlepší poradce a k jednomu jít a ty peníze dát. Možná bych koulala směrem Institut moderní výživy. Naposlouchat co nejvíce informací (podcasty a chůze jdou dohromady).

3) jakéholi Mudr. brát s rezervou a jeho postoj a návod důkladně prověřit (světové studie klidně) a zvážit a klidně zavrhnout. Nejvíc mi v dietách ublížili lékaři, sorry jako. Ale jako pro to munjaro se k nim vydat můžeš :)), ale zase, zvážit 5x a dávkování bych volila tak, abych udržovala váhu a nehubla nebo hubla 2 kg/měsíc a jen za podmínky, že si to mohu finančně dovolit brát příštích 5 let.

4) co mi hodně pomohlo - uvědomila jsem si, že spolu se šetřením moje tělo zastavovalo pohyby. Takové ty drobné každodenní výdeje, cukání nohou pod stolem, lenost se zvednout k tiskárně, málo otáčení se v noci - já se na vrcholu vyhlazovací diety budila ztuhlá plná mravenců, jak se tělo v noci neotáčelo. Taky tělo vyplo topení, začala jsem se víc oblíkat, aby mi nebyla zima a spát v ponožkách (teda v těch od té doby spím dodnes). Začala jsem víc spát, i 10 hodin. To je to snížení bazálu.

Jít proti tomu. Nastavit si telefon nebo hodinky, aby mě to vyhnalo každou hodinu dojít na konec chodby a zpátky a udělat pár pohybů. Takové ty rady jako vystoupit o 2 zastávky dřív fungují. Myslet na to, že když tělo donutím 10 minut se trochu hýbat, je pak ve větší spotřebě a aktivitě další hodinu, když to udělám 5x denně, dá to hodně.
    Otužovat se, jestli teď nosíš tričko, svetr a bundu, vyměň svetr za tenkou mikinu. Když člověk vyleze ven, má mu být trochu chladno, donutí to tělo jednak zapnout vytápění a jednak se pohybovat. Na té zastávce MHD jde pošlapovat a třepat se :)
    Nepřespávat, dát si ve zdraví limit 8 hodin.

5) silový cvičení na tvorbu svalů, ale začít s hlubokým stabilizačním systémem a zádama (ano, cvičí se to těžko, dlouho a nudně) a pak přidat další svaly. Ta pilatesa není blbá :)

6) ty spalovací sporty měnit, tělo si zvyká. Jestli chodíš na procházky, měň trasy. Zvaž kopce nebo schody nahoru. Meň povrchy, les, cesta, asfalt, choď po obrubníkách a mechu. Popřemýšlej o kole, plavání, bruslích, koloběžce, prostě něčem jiném. Potkávám na hřišti chlapíka okolo 50 let, co si tam chodí házet míčem na koš a driblovat. Sport není jen pro děti.

KURE: FN Lochotín Plzeň a primářka Třešková to dělá za 35 tisíc.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MAR_TINA: a ted si vem, ze 150 000 stojej i treba neviditelny plastovy rovnatka....to mi to bricho vlastne neprijde az tak drahy :o)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PROSTE_LO: tak rozhodně se mi líp chodí a míň funím :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam