• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    POZITRON: no to ja prave nevim, ja mam pres pupek 88 a bmi nejak asi 23 takze v norme

MAR_TINA: jo, ty zrovna nemam uplne zahalejici, to me taky nenapadlo ze osvaleny telo muze mit i v tom pase nejakej cm navic a neni to "spatne"
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Jinak mě překvapuje, že se to ještě pořádá 🤣
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CHOCOLAT: viděli jste u ní ta procenta? 40% zatím. Vsadím se, že to vyhraje.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: Tak jsem to teda přelouskala cestou domů a tu informaci jsem tam nenašla.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CHOCOLAT: to je vědkyně takže to čtení je namístě.
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    Viděli jste specifikace letošních finalistek Miss? Ta, co je prezentována jako "ta tlustá" má míry 100/70/100.
    A jako jediná uvedla zálibu čtení :-D

iDNES.cz – s námi víte víc
    https://www.idnes.cz/zpravy/revue/modelky/miss-czech-republic-finalistky-makarenko-modelky-medailonky.A250305_161725_missamodelky_sub/5#space-a
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ARGANNAH: ano 35 gramů vloček ostatní mléko a voda apod.

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    (Nehledě na to, že i kdyby je nakrmili skutečně 35 g vloček, nevypovídá to absolutně nic o velikosti ideální porce pro všechny ženy světa.)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUSINDA: "Participants were fed 264 g of porridge along with 175 ml of water making a total of ~440 ml, which was consumed in <10 min".
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUSINDA: Too long for chatgpt, můžeš vykopírovat oddíl o doporučené velikosti porce a důvodech k právě této gramáži? Dík.
    GALE
    GALE --- ---
    LUSINDA: Tohle je takový výkřik do tmy. Jako neaktivní žena mám v jídelníčku od výživového poradce taky 120 g vařené ryze k obědu. Ale proto že nejím dopolední svačiny, tak obědvám 150 g. Večer si odškrtnu 180 g sacharidů a nemyslím si, že by tělo poznalo, že jsem si “svou rýži” snědla najednou.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUCIASHECK: i v tomhle vědeckým článku, kde zkoumají co s tebou ty vločky dělají uvedly velikost porce 35 gramů. 😅 https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpgi.00005.2017
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUSINDA: Neuvádí žádný jiný důvod, proč nejíst víc vloček, než energetickou hodnotu. Doslova žádný jiný. Takže proč že teda? Připadá mi to jalo “plácnu hodnotu, abych plácla hodnotu a vypadalo to “vědečtěji”
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: má se vážit po uvaření
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KRISKA: píše tam 120 gramů vařené rýže pro neaktivní ženu. Ale chápu, že když je člověk zvyklý dát si 3x tolik tak mu bude trvat třeba 3/4.roku než se na tu hodnotu dostane.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LUSINDA: by me zajimalo, zda podle autoru je 30-40g napr ryze idealni mnozstvi k obedu...
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MAR_TINA: ja bych tu chtela vypichnout tu tvoji myslenku hubnout "po schodech"...ja tomu rikam "jojo hubnuti" a sla jsem na to stejne....u me to bylo vetsinou tak -10, +5, -10, +5, atd., ale vzdycky jsem si dala pred dalsim kolem delsi pauzu na nejakou normalizaci
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VRATENKA: to je problém veškerých diskuzí, ať už o obezních pro hubnoucí nebo pro obdivovatele...neustále spory, kdo je obézní, kdo ne, kdo už je moc, kdo málo:-) Ale mně tady připadáte všechny jako pěkný ženský, nemůžu si pomoct:-)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ARGANNAH: spíš jsem chtěla naznačit, že ať vezmu jakoukoliv definici, tak tu fakt nejste "skutečně" obézní jenom dvě. Leda bychom my ostatní byli "neskutečně" obézní :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já snídám jogurt s Mixitem, ty mixy si kupuju různý, ať to není pořád totéž. Vločky jsou základ prakticky všech, mnohé mají nějaký ten protein. S tím vydržím bez problémů do oběda, ale nemám to naházené do tabulek, kolik to vůbec má.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam