• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUSINDA: "Participants were fed 264 g of porridge along with 175 ml of water making a total of ~440 ml, which was consumed in <10 min".
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUSINDA: Too long for chatgpt, můžeš vykopírovat oddíl o doporučené velikosti porce a důvodech k právě této gramáži? Dík.
    GALE
    GALE --- ---
    LUSINDA: Tohle je takový výkřik do tmy. Jako neaktivní žena mám v jídelníčku od výživového poradce taky 120 g vařené ryze k obědu. Ale proto že nejím dopolední svačiny, tak obědvám 150 g. Večer si odškrtnu 180 g sacharidů a nemyslím si, že by tělo poznalo, že jsem si “svou rýži” snědla najednou.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUCIASHECK: i v tomhle vědeckým článku, kde zkoumají co s tebou ty vločky dělají uvedly velikost porce 35 gramů. 😅 https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpgi.00005.2017
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUSINDA: Neuvádí žádný jiný důvod, proč nejíst víc vloček, než energetickou hodnotu. Doslova žádný jiný. Takže proč že teda? Připadá mi to jalo “plácnu hodnotu, abych plácla hodnotu a vypadalo to “vědečtěji”
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: má se vážit po uvaření
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KRISKA: píše tam 120 gramů vařené rýže pro neaktivní ženu. Ale chápu, že když je člověk zvyklý dát si 3x tolik tak mu bude trvat třeba 3/4.roku než se na tu hodnotu dostane.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LUSINDA: by me zajimalo, zda podle autoru je 30-40g napr ryze idealni mnozstvi k obedu...
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MAR_TINA: ja bych tu chtela vypichnout tu tvoji myslenku hubnout "po schodech"...ja tomu rikam "jojo hubnuti" a sla jsem na to stejne....u me to bylo vetsinou tak -10, +5, -10, +5, atd., ale vzdycky jsem si dala pred dalsim kolem delsi pauzu na nejakou normalizaci
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VRATENKA: to je problém veškerých diskuzí, ať už o obezních pro hubnoucí nebo pro obdivovatele...neustále spory, kdo je obézní, kdo ne, kdo už je moc, kdo málo:-) Ale mně tady připadáte všechny jako pěkný ženský, nemůžu si pomoct:-)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ARGANNAH: spíš jsem chtěla naznačit, že ať vezmu jakoukoliv definici, tak tu fakt nejste "skutečně" obézní jenom dvě. Leda bychom my ostatní byli "neskutečně" obézní :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já snídám jogurt s Mixitem, ty mixy si kupuju různý, ať to není pořád totéž. Vločky jsou základ prakticky všech, mnohé mají nějaký ten protein. S tím vydržím bez problémů do oběda, ale nemám to naházené do tabulek, kolik to vůbec má.
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: chybí tomu perspektiva. to jestli je 3000kj moc nebo málo hlavně záleží na tom kolik má bejt denní příjem a kolik jídel denně ten dotyčnej jí.
    Takhle vystřelený číslo je stejně pitomý jako těch 80cm v pase.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MAR_TINA: já tyhle hodnoty našla i jinde + v ukázkových jídelníčcích.

https://www.stobklub.cz/blog-zapis/lenkavy/24982/
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: ja jim 80g vloček + 140g skyru (ten malej kelimek) odhad nemam ale vločky navážim

MAR_TINA: jo nějak zhruba takhle, jen čekankovej sirup mě nadýmá tak když dávam sladidlo, tka davam med těch 10g cukru už to nerozbije.

já neumim jinou slanou snídani než chleba se šunkou a sejrem nebo vejcem. a nebavi mě to vymejšlet navíc cokoliv co se dá mazat na chleba mam tendenci uřírat večer když to připravuju. takhle ty vločky prostě udělam bez použití mozku a navíc po ránu stejne nemam hlad
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: hele Kunová. Jestli chceš jojo, tak to ber podle ní :D

"U žen by se tedy denní dávka měla pohybovat mezi 30-40 g, u mužů mezi 40-50 g."

Bavíme se o ženě 45kg nebo 130 kg? O ženě, které je 21 nebo 67 let? O ženě, která má sedavé zaměstnání a problém ujít 5k kroků nebo o ženě, která sportuje 6x týdně a 10k kroků za den ujde mimochodem?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Docela zajímavé srovnani sýrů. 😬

Jak se vyznat v sýrech ? 4.díl – Camembert, Brie a Hermelím – rozumnehubnuti.cz
    https://www.rozumnehubnuti.cz/jak-se-vyznat-v-syrech-4-dil-camembert-brie-a-hermelim/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: naházela jsem to do tabulek a pokud bych takovou snídani chtěla, můžu těch vloček mít 70 gramů.

(Ale nejsem kůň a nejím banány).

KRISKA
    KRISKA --- ---
    LUSINDA: kamoska ma 195cm a ma v pase nejak 84cm, pritom nema ani brisko. nejak je blbost prece aby jedno cislo plafilo pro 150cm zenu a pro 195cm zenu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam