• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já neumím ani to. Když jsem přišla domů po operaci se žlučníkovou dietou, tak jsem do týdne naznala, že buď začnu jíst normálně, nebo se zabiju. A tak jsem jedla přiměřeně střídmě, ale normálně a ono se to nezbláznilo.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Často přemýšlím, že těch pár diagnóz, co se u mě věkem urodily, zabránilo plíživému klimakterickému přibírání. Pomáhá vědomí, že něco nesmím, tak to nejím. To umím. Ale není, co závidět.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUSINDA: Kolik ma ta mumie deti ze presne vi, jak s organismem zatoci hormony, kojeni, nevyspani a nedejboze nemocne dite?
    (Odpoved znam.)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    * a temer zadarmo
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Tak tohle je moc i na mě 😅

Helena Vondráčková: Oplácané maminky se jen vymlouvají. Nemají se přecpávat - Médium.cz
    https://medium.seznam.cz/clanek/veronika-zoubkova-helena-vondrackova-oplacane-maminky-se-jen-vymlouvaji-nemaji-se-precpavat-129049
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ELIZHANNAH: Umele jidlo taky vzniklo za valky - bylo potreba vsechny nasytit temer bez prace. Uz ve skole jsem se seznamila s tvrzenim, ze “neni valka, abychom zrali margarin!”
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KURE: přesně, nechcípáme hlady, ale něčím jiným, báječný... aby se najedli všichni, tak jíme nejídla (výrobky potravinářského průmyslu, často směsi chemických látek a přidaných ingrediencí, které mají pouze vypadat jako jídlo). Protože upřímně řečeno, kdyby měli zdravě jíst všichni obyvatelé této planety, tak to tahle planeta nikdy neuživí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OLIII: tvl, proč toho chudáka tak ponižujou? (Jsem v prvních minutách a už trpím).
    On je typ, co potřebuje naservírovat program. Tak uvidíme za 5 let, jak dopadl.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARINNE: já si vlastně uvědomuju, že už hodně dlouho (roky) kupujeme fakt prověřené potraviny a koukáme na složení. Třeba nadýchané do/rozpečené anipečivo se nám domů nedostane. To má vlastně dva efekty - jsem po těhle potravinách sytá a když je to občas něco mimo, vnímám, že to bylo mastný / sladký / a že jsem snědla dost.
    Ale jsou věci, kde to musím hlídat. Je tu pekárna s vynikajícíma loupákama a ejhle, jeden má 110 g. Tak si prostě musím vzít půlku a opravdu myslet na to, že ta druhá je na zítra. Jo, je lehce tukový, lehce sladký a dobrý a člověk by ho snědl rád ke kávě celý.

Fastfood výjmečně a je pravda, že tam jím podle tabulek - prostě vím, co si mohu dát, objednám, zapíšu, sním a to, že to bylo dost, vidím v tabulkách. Podle chuti se v mekáči opravud jíst nedá, to je past.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: Ja taky netvrdím že to je nejaka zlomyslnost padouchu.
    Z určitého pohledu západní potravinarsky průmysl vyřešil potíže který nás trápili po milénia.
    Jenže se ukazaly potíže jiný. Tak s nima bojujem.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    GOR: Čímž zároveň vyřešíme problém vymírání západní civilizace! )

Fanfáry, ohňostroje. Já věděla, že tenhle klub jednou zachrání svět.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: Na to mi stacil i pes!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GOR: To teda zase funguje, musím říct. Mám ty malý bestie furt nalezlý v talíři, z každé porce mi zbyde tak půlka :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LA_PIOVRA: Ale ano, je třeba hledat metafyziku. Je potřeba dívat se na obezitu jako na existenciální problém, komplexní propletenec příčin a souvislostí, kolektivních i individuálních, společenských, psychologických i fyzických. Obezita tu filosofickou nadstavbu nutně potřebuje. Jediná jiná alternativa je totiž nakrmit 30-70% populace GLP-1 agonisty. Já vím, že spousta lidí, včetně lékařů, si to tak skutečně představuje, ale za mě je to stejná chyba jako uvažovat stylem "na co potřebujeme psychoterapii, když stačí smutné a trápící se lidi napěchovat psychofarmaky." Nikdo nepopírá zásadní význam psychofarmak a léků na hubnutí, ale jako plošné řešení celospolečenského problému se mi to zdá poněkud dystopické.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MAR_TINA: bohužiaľ áno. Si vezmi krehké balené pečivo. Alebo krehké rozmrazené pečivo, nemusí mať ani plnku, je to jak papierik, spráskam polovicu denného príjmu než sa najem. To sa mi u domácik žemličiek nestane, sú príliš hutné.

Kým som ešte nemala zdravotné obmedzenie a mohla jesť čokoľvek tak som si všimla, že u fast foodu sa mi zväčšuje objem jedla aby som sa cítila príjemne plná. To žačneš cheeseburgerom s hranolkami a časom pridáš colu a potom zistíš že by si zvládla ešte niečo. Neviem, či je to nejalý vyšši zámer, ale časť populácie takto funguje, bohužiaľ.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GOR: Opatrne, aby to nebylo to posledni, co v zivote udelas :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MOODYCAT: To pozoruju v mnoha zemich a povazuju to za bajecny pristup. Jen v cr se tohle s chuti urazlive komentuje, aniz by se autor/ka vyroku premeril/a v zrdcadle. A nevyhraje nikdo, povyseny kecy dostavaj tlusti i hubeni. A na koho si netroufaj, toho pomlouvaj. To se mi otvira kudla v kapse.
    GOR
    GOR --- ---
    ARGANNAH: Takže přírodní rada zní:
    Máš-li nadbytek potravy, rozmnož se tak, abys nadbytek potravy neměla!

Problém vyřešen, auditko můžeme uzavřít ;-) Jdu to oznámit manželce.

#pátek už ve čtvrtek
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    já jak poslouchala ten podcast Sádlo, tak jsem čuměla, co je zejména rodina schopna říct...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Ja nevim. Mne prijde, ze tohle “nemeli” kolem techto lidi proleti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam