• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    MADIETTA: to je fakt hrozne.
    Zkouselas mu to rict nebo nejak vybuchnout? Muj otec k podobnymu mel driv taky sklony, ale kdyz jsem se pak po dlouhe dobe odhodlala mu rict, ze to je moje vec a nechci od nej nic k tomuhle slyset (nebyla to postava, ale naky jiny veci), tak tech reci nechal.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Asi jak kdo, ti moji si zahu chladili, ale ze se to porad deje zase zarazilo mne. Jsem myslela, ze to nikomu nebylo prijemny a vlastnimu diteti to delat nebude. Evidentne jsou porad taci, kteri razi heslo “kdyz musel ja, musej i oni”.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: já fakt doufala, že to dělali proto, že nás chtěli vychovávat a dělat z nás lepší lidi, jrnom blbě.
    Ne že si někdo chladí žáhu.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ELIZHANNAH: Proto to delaj, ale ja fakt doufala, ze tohle vyhyne s generaci mych rodicu a zjevne ne, plevel se jen tak neda.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KURE: Jo, z prace muzes odejit jinam. Male dite se nemuze sbalit a nastehovat jinam.
    KURE
    KURE --- ---
    BERUSKA_CA: Wtf?
    Tohle je fakt ubohý. To je ještě horší než když "zertuje" nadřízený s podřízeným
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    BERUSKA_CA: velmi snadný terč, který se musí nechat, protože toho rodiče potřebuje. Hrozně nefér
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: cože?!
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ELIZHANNAH: Co tak slycham a ceho jsem sama dukazem, byl to tehdy popularni sport.
    Doufala jsem, ze uz to temer vyhynulo, ale minuly tyden jedna (35let, at mas horizont) vypravela, ze kdyz ma jo blbej den a dite vecer trochu “pozlobi”, tak se ji ulevi. Na to clovek nema slusnych slov.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: jako budu to nejspíš potřebovat pořešit na nějaké terapii. Zasunula jsem to hluboko a teď to nějak vyhřezlo.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MADIETTA: Panenanebi! Asi by som predniesla pár poznámok smerom k ich diagnózam.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LUSINDA: jsem jedináček, bohužel nebo naštěstí :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MADIETTA: nemáš sourozence? Ty mají většinou ještě vtipnější poznámky. Pro bráchu jsem vepřodlak 😂 ale on je pako .....říkal by mi to, i kdybych měla 50 kg
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MAR_TINA: proč? protože proto. Moje matka chtěla taky hodný dítě, tak ho si to zařídila, vyrobila ho soustavným drobným šikanováním. Zdá se mi, že tehdy to bylo jaksi nemile časté?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MADIETTA: no ono dokud je v tom člověk namočenej (= žije v tom pořád), je to pro něj prostě neviditelný, protože je to norma. Pokřivená, ale norma. A při kratších návštěvách se to asi nestihne projevit... při delších už jo. Znám toho obdobu taky...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Na me ted vyskocilo tohle… (vypnete nebo ztlumte si zvuk, otravnej song included :-D)

Facebook
    https://www.facebook.com/share/r/1A4mg9HQME/?mibextid=UalRPS
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: to je tak moc strašný. Musíš se tam cítit hrozně, zejména v kontextu toho, že ty jim pomáháš.

Že uvizli v rodinné konstelaci před 35 lety by možná ještě šlo pochopit, i když ne omluvit. Ale co proboha lidi vede k tomu být od rána do večera zlý na svoje dítě (jediné hodné vychované), to nepochopím.

Jasně no, v jejich generaci bylo velký haha říkat někomu velryba, ale vlastnímu dítěti?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: pardon :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MADIETTA: Tak to je strašně nepěkný.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TAPINA: Já nechcu přijít o nohu, brát léky na střeva a tlak, tak byla volba jasná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam