MADIETTA: Asi nejlepší terapeutka, ke který jsem kdy chodila, mě naučila, že tyhle věci se musí ihned potrestat, jinak to ti lidi nikdy dělat nepřestanou. V mainstreamu koluje taková idea, že člověk musí na těch terapiích nějak dojít do stavu, kdy mu tohle nebude vadit, ale na tohle podle mě musí být člověk typ, kterému je to fakt od přírody úplně jedno, a takovému člověku to lidi právě nedělají, protože vidí, že to vůbec neúčinkuje. Což já FAKT nejsem, ale hrozně jsem se toho snažila dosáhnout a všech i pokorně vydržet (hlavně od mámy, u nas byla hlavní agresor ona). V důsledku jsem měla problém s nízkým sebevědomím dlouhé dekády, v podstatě jsem podvědomě chápala sama sebe jako červa, ke kterému si může kdokoli dovolit cokoli, protože si to zaslouží. A kompenzovala to občasnými cholerickými výbuchy vzteku, což to celé jen zhoršovalo. Ale tahle terapie mi pomohla, ta paní mě naučila se postavit matce dobrým způsobem - a strašně moc to všechno změnilo, fakt. Držím palce, ať máš taky kliku na terapeuta, který ti to pomůže zvrátit.