• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Mně otec nedal pokoj, viděli jsme se málo a když jsem za ním přijela, tak jsem poslouchala jen a jen, že jsem tlustá a obdivoval mladé holky, co byly štíhlé a zajímavé. V koutku duše jsem doufala, že mě přesto má rád, až začal psát ty svoje paměti na FB a tam napsal jasně a natvrdo, že se za mě styděl. Ta naděje splaskla jak balónek a vrátila se na chvíli bolest. Nějak mu nemůžu odpustit, je zapykanej v šíleném domově se zvláštní péčí. Když jsem za ním přijela, tak první, co řekl, že se kolébám jako kachna, druhé, co jsem mu přinesla a třetí, jestli ho vezmeme do hospody. Tam si nejdřív půjčil mobil a volal půlhodinu nějakému kamarádovi a pak začal balit nějakou mlaďounkou holku. To bylo strašný. Je mu je 67 let, ale vypadá na 80, nedal si vymluvit, že, i když byla v zimě, půjde ve špinavých kapsáčovitých kraťasech a crocsech a ta holka z něj byla úplně na mrtvici, já víc. V poslední době s ním nechci ani volat. Takový to, co se má, mi říká, že je starej, umře a bude mi to líto a na druhou stranu strašnej odpor.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LUSINDA: kdybys to nenapsala, v životě by mě nenapadlo, že to může mít složitý i někdo jinej.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MADIETTA: Ja jsem takhle k tatovi prestala na nekolik let skoro uplne jezdit, protoze mi to delal furt, babicku jsem na nejakou dobu uplne utla…. Ted uz mi zpravidla u obou staci rict “dutka,” pri druhym pokusu “dutka s vystrahou” a na treti pokus proste odchazim.
    Chapu, ze to je blby v situaci, kdy tam clovek tak nejak bejt musi, ale u nas to treba ze zacatku vypadalo tak, ze jsem pokazdy do pul hodiny odesla… ted uz jsem za posledni rok odesla jen jednou.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jinak mi tahle debata připomíná dobu, kdy mi bylo třeba 12 a moje nemilovanější kniha (a zároveň kniha, ze který jsem měla největší hrůzu, prostě mysterium tremendum et fascinans) byla Jana Eyrová. Hrozně jsem se identifikovala s tou chudinkou malou Janou, kterou týrá zlá paní Reedová a která na ní občas vyjede a křičí, aby ji potom potrestali jen o to tvrději. A fascinovaně hltala takové ty pasáže, jak pak stojí v Lowoodu na hanbě všem na očích, strašně ponížená, a Helena Burnsová jí přijde říct, že si musí uvědomit, že je v právu, že Bůh to ví a že ať je to nepříjemné sebevíc, tohle vědomí člověku dodává strašnou sílu. A nakonec jak jede jako dospělá zpátky do Gatesheadu, je znova v tom prostředí, kde se jako malá tak trápila, a už jí to vůbec nic nedělá - v klídku poslouchá všechny ty řeči, které ji kdysi zraňovaly, a uvědomuje si jen to, jak jsou ti lidi všichni totálně marní. Asi nepřeháním, když řeknu, že dostat se do tohohle stavu byl tehdy můj druhý největší životní cíl (ten první byl samozřejmě "zhubnout", no comment).
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    já jsem ráda, že je tohle auditko otevřené pro všechny, a že nás nevyháníte:)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUSINDA: To je pravda, ale jsme v audítku obezita, tak holt řešíme žrádlo a tloušťku, co naděláš
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Já nevím, ale tyhle řeči poslouchají i hubené holky. Moje teta (stejně stará jak já) poslouchá celý život že nejí, že je kostitras a že by se měla najíst. Nejenom silný lidí to mají složitý.a i když budete akorát tak si něco najdou.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ELIZHANNAH: dík, tak jsem to přesně myslela

AKI4CE: to je zajímavý vhled, fakt
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MADIETTA: v tom pripade vytrvej a dej tomu cas, ale ohrazuj se pokazdy, kdyz to udelaj...

odnaucit se neco rikat je hrozne tezky, ale stoji za to, se o to aspon pokusit...a myslim, ze vek tady nehraje roli, furt jim zbyva cely zbytek zivota :o)

ja muzu mluvit za tyrany...je dobry si uvedomit, ze jsi tyran a ze to neni dobry :o)

Me a mamu vychovala babicka - general. Furt s nicim nebyla spokojena a vsechno vycitala a kritizovala. Mama byla takova ta ticha a poslusna dcera, ktera se v zivote nepostavila na odpor a ani by ji to nenapadlo. Ja, tedy ne. Kdyz mi bylo 11 a mame 34, tak umrela. Ja casem zaplnila prazdne misto "alfa samice" a stala se ze me babicka. A z mamy, ktera byla do ty doby spis jako moje sestra, se stalo neco jako moje dcera. Takze se nam uplne otocily role. A ja ji zacala kritizovat stejne jako to delala babicka, protoze jsem nic jinyho neznala.
    A az po delsim case, kdyz jsem zacala cist nejaky psychologicky clanky mi doslo, ze jsem svoje vlastni babicka a tyran svoji matky. A ze matka ma vsechny typicky rysy psychicky zneuzivanyho ditete. A od ty doby se to snazim zmenit, ale dodneska se obcas pristihnu, ze ji proste zacnu kritizovat. Ale to nemluvim ja, ale babicka.
    (A treba i z tohoto duvodu nemam deti. Tak moc jsem se bala, ze ten vzorec chovani proste neprekrocim a znicim je.)
    A snazim se, aby si mama uvedomila, ze babicka byla tyran a ona obet. A ze muze vstupovat do konfliktu a branit se a neni to nic spatnyho. A ze i kdyz ji je 72, tak ma jeste celej zbytek zivota na to, to trosku zmenit a prestat bejt obet.
    A jde to ztuha a pomalu, ale meni se to a clovek si to vic a vic uvedomuje...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MADIETTA: jj, určitě to pořeš, protože ty jejich řeči sice tvému současnému já nic nedělají, ale ohrožují část tvé psychiky jménem „tehdejší já“, což je ta část, která to tehdy neměla jak zpracovat a opakovaně to potlačila, ale dokud ji nepořešíš, bude to na tebe v nějaké podobě vyskakovat
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MADIETTA: já to úplně chápu, trvalo mi dlouho, než jsem přestala na tyhle toxické řeči naskakovat, a ano, mám to v sobě pořád, a třeba mi to ukazuje i jedna kamarádka, jak to mám hluboko v sobě uložené
    KURE
    KURE --- ---
    MADIETTA: myslím že ano. :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KURE: ty současné řeči mě už nerozhodí, už jsem jinde. Co mě rozhodilo, bylo to "prozření", právě proto, že na rozdíl od dřívějška ty jejich řeči vnímám, díky čemuž se od nich dokážu distancovat. Vidím, co dělají, a co to se mnou udělalo tenkrát. Dneska to se mnou neudělá nic, ale myslím na to, co mohlo v mém životě být jinak, kdybych nevyrostla právě v tomhle. Čím vším jsem si třeba nemusela projít. Mému současnému já jsou ty řeči celkem ukradené, ale vyplavily na povrch něco, co asi budu muset hlouběji pořešit. Snad je k pochopení, co se snažím říct.
    KURE
    KURE --- ---
    MADIETTA: má cenu ta část která se týhá tebe a tvého pocitu z toho že se postavíš na odpor.
    jakej to bude mít dopad na staroušky je poddružný.
    ale nepodcenňuj sílu drobných nepřijemností. ty taky nestrkáš prstem do vosy, i když víš, že maximálně může jen trochu bolet. Lidi se naučí nedělat věci po kterých následuje něco i jen trochu nepříjemnýho.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MADIETTA: tak mi dej číslo na tatíka a udělám ti hodinového manžela:))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    AKI4CE: manžela nemajíc, je tato strategie neproveditelná. :D

Jinak já už se i ohradit dokážu, a celkem konstruktivně a bez "hysterie", ale je mi to celkem prd platný, oni to příště udělají znova. Je jim 73, nemá to už cenu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ARGANNAH: to ja se musim celej zivot spis krotit, bejt impulzivni rychlej cholerik, eeee na diplomatickou karieru to uplne neni :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: Za mě to tajemství bylo pustit ty emoce ven hned, ve chvíli, která je vyvolala, a na toho, kdo je vyvolal. Ne o čtrnáct dní později na někoho úplně jiného anebo v úplně nesmyslném kontextu. :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: pomuze i ta validace, takove to "ahaaa ja nejsem precitlivelej debil, kdyz se mi to nelibi, vzdyt on si toho vsiml i nekdo jinej"
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KRISKA: je no, s tema rodicema si clovek musi sam v sobe nastavit nejakej protokol, co proste jen nebude vnimat a proti cemu uz se bude ohrazovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam