• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XMARGE: Já obecně nevím, jak lidi dávají bílkoviny bez proteiňáku. To musí mít vejce nebo mase k snídani, obědu i večeři, ne?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Já jsem si nechala udělat inbody - vyšlo mi nadprůměrné množství svalů, vyšší poměr vody a vysoký poměr tuků - 37%. Index viscerálního tuku mám dost vysokej (ano, mám většinu tuku v břiše). Vypočítali mi, že k mojí postavě (výška a osvalení) je ideální váha 78 kg ! Konečně někdo, kdo mě necpe se 173 cm do 65-70 kilo. Bazál mám 1670 a mám zpomaleny metabolismus a prý bych měla mít 1900-2100!!!
    Nechávám si vypracovat jídelníček, necpali mi žádné doplňky stravy, žádné jídlo v prášku a detoxikační směsi. Chválili, že se zaměřuju na doplnění bílkovin a necpou hubnutí 10 kilo za dva měsíce. Tak uvidíme, co bude v jídelníčku, zatím pár dní zapisuju do kalorických tabulek a ty bílkoviny užeru jen v případě, že si dám přes den proteiňák.. V běžným jídle to prostě nedávám...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    GALE: kdepak, není nad poctivou brokolici. A na to si připijem neslazeným kefírem, jupí
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GALE: víte co, běžte do prdele🤣
    GALE
    GALE --- ---
    LUSINDA: Mám doporučení na mlsání.
    Crème boule od Mixit a pak křupavé banány a jahody v 70% mléčné čokoládě taky od nich.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    A co nějaký zdravý recepty? 😅
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KRISKA: no tohle auditko je strašně kontraproduktivní, samý řeči o žrádle🤣
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    mam z vasi debaty o cukrech chut na pomeranc... a doma jen banany :D

jo, proste jak pavlovuv pes, se tady bavite o sladkym a ja na to mam chut.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Já to chápu, ale varianta "teorii mám blbě, ale praxi správně" je za mě v podstatě ok, na rozdíl od mnohem častější "teorii chápu dobře, ale stejně to dělám blbě, protože něco něco".
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Ten uhelnej margarín mi taky utkvěl. :-)
    GOR
    GOR --- ---
    AXTHEB: IMO se u trtinoveho cukru melasa neodstranuje, protoze je chutove prijemna. U repneho cukru pomerne dost smrdi (kdo pamatuje cukr Banop z cukrovaru Novy Bydzov?).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LUSINDA: já to vnímám jako určitou naději pro mě, která také bojuje bez odborné pomoci, doufám, že je to pravda.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Afaik prakticky všechen tmavý cukr, co se u nás prodává, je bílý cukr s přidanou melasou.
    S tím bonusem, že melasa potlačuje sladkost, takže tmavého cukru si pro dosažení stejné sladkosti dáš víc.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: Na to úplně stačí přestat jíst kupované sladké pečivo a péct si svoje s kontrolovaným obsahem cukru a ne hlásat, jak používám výhradně hnědý cukr, protože bílý cukr je bílý jed :o)
    KURE
    KURE --- ---
    NIGHTFURY: to je to o čem mluvím.
    neni jednoduchý rozmotat co je a co neni vlastně dobře.
    pro mě (a můžu se mýlit) je rozdíl mezi kimchi a erythritolem je doba po kterou sme to zkoušeli.
    kimchi vzniklo jako způsob uchování zeleniny a po ty dlouhý generace to fungovalo.
    Etrytritol vzniknul nedavno a nevíme co to udělá s lidma který ho budou konzumovat pravidelně a hojně po dlouhá leta.

Teda vime obecně co to s populací dělá když se živí UPF, a neni to pěkný.

LUSINDA: jo takhle ta debata o hledání hranice přiměřenýho zpracování začíná
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ale tak jako asi se shodnem, že míň rychlých cukrů v jídelníčku je lepší než víc rychlých cukrů v jídelníčku. Jasně, pre-workout, med-všelék, fruktóza versus sacharóza, co je to vlastně "přírodní", glykemicky index sacharidů bez bílkovin a vlákniny versus s bílkovinami a vlákninou, yada yada atd atd, všechno je to pochopitelně mnohem složitější, ale přístup "snížil jsem příjem jednoduchých cukrů a snažím se jíst co nejpřirozenější stravu" je přece fakt dobrej začátek
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KURE: Erythritol: "Vyrábí se přirozenou fermentací glukózy za přítomnosti mikroorganismů, které se nazývají Trichosporonoides megachiliensis. Následně proběhne filtrace, krystalizace a sušení."

To by nebylo přírodní ani pivo, víno nebo kimchi.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: jde o způsob lisovani.....olej lisovaný mechanický je přírodní. Ale chemický lisování asi ok nebude.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Adorování hnědého cukru na úkor bílého je blbost, protože obojí je prostě sacharóza, akorát ta melasa k tomu dodá nějakou živinu navíc, ale kdo potřebuje řešit, jestli si bere ausgerechnet z cukru jenom energii, nebo energii s živinama? Je to cukr, cukr má být energie.
    Cukr jako takový není problém, problém bývají zpracované potraviny, kde je všelijakýma "regulátorama kyselosti" zakamuflováno, kolik cukru tam vlastně narvali, a že je ho tam tolik, že kdyby člověk cítil jeho skutečnou chuť, tak se mu z toho navalí, jak je to přeslazené.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam