• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TAPINA: ja dam 130g bilkovin celkem snadno bez proteinaku, ale ano, hodne zivocisnych bilkovin. k snidani jim bezne 400g jogurt a 160-200g libovyho kureciho k obedu a zbytek se uz dostrada. su ten typ, co kdyz je par dni pod 2g bilkovin/kg tak mam nekonecnej hlad co nejde nicim utisit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: já to umím, posnídám pomazánku z tuňáka s tvarohem, k obědu 200 g krůtích prsou (třeba jako čína), k svačině řecký jogurt a k večeři steak...

    Takže jak píšeš, 3x denně maso. Ale já jsem typ troll, já to ráda. Ale stíhám to tak jednou dvakrát týdně, zbytek ty proteiňáky.

    Je dobré vědět, že ten zvýšený příjem je na hubnutí tuků a udržení svalů nebo nabírání svalů. Na údržbu normální váhy stačí méně.
    KURE
    KURE --- ---
    XMARGE:
    TAPINA: imho je 1.5g dost.
    medicinsky doporučení je od 0.8 vejš, pochopitelně gym-bros to jedou čim víc tim líp, ale to imho neni uplně cesta pro běžnou populaci.

    ještě je v tom jeden háček, jeslti počítat příjem z celkový váhy, nebo z aktivní hmoty. To je zanedbatelný u vysekanýho atleta, ale u nás obezních je to znatelnej rozdíl.

    nejsem žadnej expert, ale já se držim toho 1g/kilo celkový váhy, což je tak nějak 1.4g na aktivní hmotu, což je podle mě dost. Přijde mi zbyteční honit vyšší množství pomocí proteiňáků.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAPINA: no ani to tě nezachrání, když máš sníst 1,5 g bílkovin na 1 kg tělesné hmotnosti. To je 150 g bílkovin na metrák váhy (což beru váhu, kterou obezní mají v podstatě jako minimum).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XMARGE: Já obecně nevím, jak lidi dávají bílkoviny bez proteiňáku. To musí mít vejce nebo mase k snídani, obědu i večeři, ne?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Já jsem si nechala udělat inbody - vyšlo mi nadprůměrné množství svalů, vyšší poměr vody a vysoký poměr tuků - 37%. Index viscerálního tuku mám dost vysokej (ano, mám většinu tuku v břiše). Vypočítali mi, že k mojí postavě (výška a osvalení) je ideální váha 78 kg ! Konečně někdo, kdo mě necpe se 173 cm do 65-70 kilo. Bazál mám 1670 a mám zpomaleny metabolismus a prý bych měla mít 1900-2100!!!
    Nechávám si vypracovat jídelníček, necpali mi žádné doplňky stravy, žádné jídlo v prášku a detoxikační směsi. Chválili, že se zaměřuju na doplnění bílkovin a necpou hubnutí 10 kilo za dva měsíce. Tak uvidíme, co bude v jídelníčku, zatím pár dní zapisuju do kalorických tabulek a ty bílkoviny užeru jen v případě, že si dám přes den proteiňák.. V běžným jídle to prostě nedávám...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    GALE: kdepak, není nad poctivou brokolici. A na to si připijem neslazeným kefírem, jupí
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GALE: víte co, běžte do prdele🤣
    GALE
    GALE --- ---
    LUSINDA: Mám doporučení na mlsání.
    Crème boule od Mixit a pak křupavé banány a jahody v 70% mléčné čokoládě taky od nich.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    A co nějaký zdravý recepty? 😅
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KRISKA: no tohle auditko je strašně kontraproduktivní, samý řeči o žrádle🤣
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    mam z vasi debaty o cukrech chut na pomeranc... a doma jen banany :D

    jo, proste jak pavlovuv pes, se tady bavite o sladkym a ja na to mam chut.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Já to chápu, ale varianta "teorii mám blbě, ale praxi správně" je za mě v podstatě ok, na rozdíl od mnohem častější "teorii chápu dobře, ale stejně to dělám blbě, protože něco něco".
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Ten uhelnej margarín mi taky utkvěl. :-)
    GOR
    GOR --- ---
    AXTHEB: IMO se u trtinoveho cukru melasa neodstranuje, protoze je chutove prijemna. U repneho cukru pomerne dost smrdi (kdo pamatuje cukr Banop z cukrovaru Novy Bydzov?).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LUSINDA: já to vnímám jako určitou naději pro mě, která také bojuje bez odborné pomoci, doufám, že je to pravda.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Afaik prakticky všechen tmavý cukr, co se u nás prodává, je bílý cukr s přidanou melasou.
    S tím bonusem, že melasa potlačuje sladkost, takže tmavého cukru si pro dosažení stejné sladkosti dáš víc.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: Na to úplně stačí přestat jíst kupované sladké pečivo a péct si svoje s kontrolovaným obsahem cukru a ne hlásat, jak používám výhradně hnědý cukr, protože bílý cukr je bílý jed :o)
    KURE
    KURE --- ---
    NIGHTFURY: to je to o čem mluvím.
    neni jednoduchý rozmotat co je a co neni vlastně dobře.
    pro mě (a můžu se mýlit) je rozdíl mezi kimchi a erythritolem je doba po kterou sme to zkoušeli.
    kimchi vzniklo jako způsob uchování zeleniny a po ty dlouhý generace to fungovalo.
    Etrytritol vzniknul nedavno a nevíme co to udělá s lidma který ho budou konzumovat pravidelně a hojně po dlouhá leta.

    Teda vime obecně co to s populací dělá když se živí UPF, a neni to pěkný.

    LUSINDA: jo takhle ta debata o hledání hranice přiměřenýho zpracování začíná
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ale tak jako asi se shodnem, že míň rychlých cukrů v jídelníčku je lepší než víc rychlých cukrů v jídelníčku. Jasně, pre-workout, med-všelék, fruktóza versus sacharóza, co je to vlastně "přírodní", glykemicky index sacharidů bez bílkovin a vlákniny versus s bílkovinami a vlákninou, yada yada atd atd, všechno je to pochopitelně mnohem složitější, ale přístup "snížil jsem příjem jednoduchých cukrů a snažím se jíst co nejpřirozenější stravu" je přece fakt dobrej začátek
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KURE: Erythritol: "Vyrábí se přirozenou fermentací glukózy za přítomnosti mikroorganismů, které se nazývají Trichosporonoides megachiliensis. Následně proběhne filtrace, krystalizace a sušení."

    To by nebylo přírodní ani pivo, víno nebo kimchi.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: jde o způsob lisovani.....olej lisovaný mechanický je přírodní. Ale chemický lisování asi ok nebude.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Adorování hnědého cukru na úkor bílého je blbost, protože obojí je prostě sacharóza, akorát ta melasa k tomu dodá nějakou živinu navíc, ale kdo potřebuje řešit, jestli si bere ausgerechnet z cukru jenom energii, nebo energii s živinama? Je to cukr, cukr má být energie.
    Cukr jako takový není problém, problém bývají zpracované potraviny, kde je všelijakýma "regulátorama kyselosti" zakamuflováno, kolik cukru tam vlastně narvali, a že je ho tam tolik, že kdyby člověk cítil jeho skutečnou chuť, tak se mu z toho navalí, jak je to přeslazené.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam