• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    I na obalu granulí granulí pro kočky jsou doporučené denní dávky podle váhy kočky.
    Ale pro ženu, jeden kus, to bude právě 100 g tvarohu a zbylých 60 % vaničky vyhodím. Doufám, že pro muže, jeden kus, to je 150 g tvarohu, abysme tu vaničky dohromdy snědli.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    VECTOR: Mounjaro je levnější než saxenda a ozempic? To jsem teda žila v jiným dojmu... Kolik tě stojí mounjaro?
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    XMARGE: nevím, já sežeru denně vaničku polotučného a ještě si tam nasypu odměrku proteinu. S pistáciovou příchutí :-) A k tomu hrst borůvek a sekaných mandlí. K snídani. Ach jo, tahle doporučení mě jednou zabijou.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Jinak za sebe musit pet chvalu na Mounjaro. Zadny vedlejsi ucinky, od cca 10. davky dal jde vaha (samozrejme diky nejake soucinnosti me osoby v pohybu a racionalni [nejak zdravou] stravou) dolu o kilo az kilo a pul tydne v prumeru. A to to beru nejak v poklidu, nedelam si jidelnicky, jim kdyz mam hlad, ale malo, protoze me jidlo zasyti rychle.
    Oproti ozempicu i saxende je to podstatne levnejsi, a hlavne oproti ozempicu uplna slast pro telo tou absenci neprijemnejch side effectu
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    XMARGE: taky nad tim premejslim. kor kdyz tvaroh uz od deckejch let nejim, jestli neco nezanedbavam ted, kdyz se snazim zdrave stravovat..
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LUSINDA: kým je doporučená denní dávka tvarohu pro ženu 100g?
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: četl jsem

plnotučnej :) jinak máš pochopitelně pravdu, množství je důležity

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: doporučená denní porce tvarohu pro ženu je 100 gramů. To je u polotučného asi 3,5 gramu tuku. ☺️ Hlídání množství je základ.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    Floowie
    https://www.floowie.com/cs/zobrazeni/moje-psychologie-03-03-2025

ted sem si koupila na cestovani, muzu pak clanky ofotit fotakem, sice to asi na cteni nebude dokonaly ale... jen uz ten prvni me spis zklamal. takovej jak kdyby polovicate zpracovanej.

casopis neznam, spis me to zaujalo na stojanu.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: no, já nehubnu, takže to asi bude spíš tím přebytkem :)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    KURE: vůbec ne :-)
    KURE
    KURE --- ---
    VESTIGIA: koukam že nosím sovy do athen :)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    KURE: na tohle téma mají celý díl i s odborníkem.
    MUDr. RENÉ VLASÁK: Gynoidní typ obezity, otoky a léčba lipedému.
    https://www.youtube.com/watch?v=ICfXixnnWWY
    KURE
    KURE --- ---
    a budu ještě chytrej. je to zajimavy cely, ale kolem 49minuty mluvěj o lipedemu.
    10 DŮVODŮ, PROČ NEHUBNETE!
    https://www.youtube.com/watch?v=FPP3-rS9Xjo&ab_channel=InstitutModerniVyzivy
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KURE: Když jsem s příjmem bílkovin jednu dobu experimentoval, dostal jsem se i na 4g/kg - bez doplňků. Nebylo moc praktické, a už to bylo na hraně, co moje tělo zvládlo strávit, ale sníst se to dalo. :) Postupně jsem ale došel k tomu, že je lepší to držet mezi 1,5 a 2 g a raději přidat sacharidy, ta energie navíc je fajn a líp se to tráví.
    KURE
    KURE --- ---
    něco k tomu proteinu:
    The Protein Lie: Why You Don't Need As Much As You Think
    https://www.youtube.com/watch?v=nkIKesKHIIE&ab_channel=RenaissancePeriodization

VALENTINA: jo bude ale chvili trvat než se to dostane do učebnic pro lekaře a pak ještě chvíli než to probublá do medicinsky praxe. ale je super že se o tom mluví.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    „To, co vidíme v televizi, bohužel není běžný život, to jsou extrémně motivovaní jedinci, kteří kolem sebe mají tým odborníků. Z těch, kteří začnou hubnout sami, dokončí dietu jen 40 %. A z nich pak dlouhodobě uspěje jen každý dvacátý,” upozorňuje obezitolog a jeden z expertů televizní dokureality Extrémní proměny Evžen Machytka. „Jsem přesvědčený o tom, že léčba obezity by měla být hrazena ze zdravotního pojištění. Nechápu, proč obéznímu pacientovi, u kterého se objeví vysoký tlak, podáme jen symptomatickou léčbu na tlak, když už máme dostupnou velmi účinnou kauzální terapii vůči samotné příčině, tedy obezitě.”
    na DVTV rozhovor, vlastně potvrzuje, co tu říkala Argannah
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: aha a já myslela, že mi nastydl močák🫣
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Wow, díky za tohle, taky to přesně na sobě pozoruju, tím se to vysvětluje!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MADIETTA: To nemusí být úplně souvislost. Já pozoruju, že víc čůrám, když hubnu, když ta váha jde dolů. A dává mi to smysl s tím, co jsme se učili o metabolizaci tuků ve škole, že finálním produktem lipolýzy je voda a oxid uhličitý. Člověk tu nadbytečnou tukovou tkáň ze sebe zjednodušeně vyčůrá a vydýchá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam