BOBR:
Ja se neomlouval za svuj nazor (ktery vy nazyvate predsudkem), toho nelituji. Ale toho, ze jsem jej verejne prezentoval a tim jsem treba mohl nekoho urazit. To by me mrzelo. Nicmene, to jen tak na okraj.
Co se tyce Strany zelenych, tak tuto stranu jsem 2x volil do snemovny. Jiz nebudu. Je usmevne, ze strana nyni podporuje protesty AO, kdyz pred par lety soucasny predseda SZ v pozici ministra skolstvi predlozil tzv. Bilou knihu terciarniho vzdelavani, ktera se duchem velmi blizila v soucasnosti pripravovane reforme. Take Bila kniha byla cilem prostestu organu univerzit a kdyby nepadla Topolankova vlada, dost mozna by Liska byl v roli Dobese. Takze politicky oportunismus a pokrytectvi pana Lisky je nesmirne.
Srovnejte napr. toto:
"2.) Finance: chceme postupné zvyšování veřejných výdajů na vzdělávání na úroveň OECD, namísto školného navrhujeme zavést běžnou progresivní daň z příjmu;"
s tim, ze Zeleni sedeli ve vlade, ktera zrusila progresivni dan z prijmu FO. Take je velmi priznacne, ze ve zminovane Bile knize, kterou zastitil a velmi propagoval pan Liska (nekdy ji propagoval az nemistne, treba na ceremonii udileni profesorskych dekretu) je navrhovano odlozene skolne a autori studie hledaji inspirace m.j. ve Velke Britanii.
http://www.msmt.cz/reforma-terciarniho-vzdelavani/bila-kniha (kapitola 6.3)
Takze, i kdyz je pravda, ze se ve SZ najdou politicti extremiste (napada me M. Stropnicky), v oblasti VS politiky prevazuje spise oportunismus a populismus.
Jinak, abyste mne nepochopil zle. Ja nijak nesympatizuji se soucasnym vedenim ministerstva a nemohu rict, ze podporuji reformu tak, jak se zda byt myslena. Nicmene jsem velmi zklaman ze soucasneho stavu vedy a VS skolstvi v CR. Proto jsem haklivy na to, kdyz nektere skupiny lidi, tezici ze zakonzervovanosti naseho VS skolstvi, jakekoliv pokusy o zmenu odmitaji jako zavadeni neoliberalni doktriny. Nutno rict, ze MSMT at uz pod vedenim Lisky nebo Dobese jim svou neschopnosti dodava ostrou munici.