MINGHAO: zdravim,
myslim, ze dobesuv ustupek je spise neohrabanou klickou. takove zpoplatneni systemove nic neresi, jeho financni vynos bude maly a potresta ty, kteri ne vzdy z duvodu flakacstvi studuji dele.
dobre vedet, ze skolne, ktere je v evrope na ustupu, je ruseno a nikoliv zavadeno, navic neni zdaleka ve vsech zemich, nechce zavest dobes, ale tato vlada. dokud tato vlada ci soucasna psp cr oba zakony neodmitne, tak bude vysoke skolstvi v ohrozeni.
jsem uz take trochu unaven klise typu jak jsme na tom s vs spatne. mereno pomerem financi a vystupu se divim, ze vubec jeste existuje. ze jsou vs schopny hospodarit doslova z roku na rok a jeste v listopadu nevi, kolik budou mit pristi rok, to mi prijde jako ostuda. kontraktove financovani na tri az pet let byl dobry napad, lec nejlepsi ministr financi se v tomto nejlepsimu minisrtu skolstvi vzeprel.
kdyz byli zeleni na msmt nijak jsem je nesetril ,to lze dohledat na blogu. nemam ale pocit, ze by tam tak radili, aby byli na veky vekuv nevolitelni. ja se divam dopredu a ptam se, co mohou zeleni navrhnout ted a v dalsich letech. celkem vitam posun od strany ochrancu prirody k sirsim politickym tematum, to bych jim nevycital.
abych nebyl offtopic, poprosim zdejsi auditorium o radu. ve ktere zemi podle vas skolne funguje? ja nasel akorat nizozemi ,jako zemi, kde skolne je hodne let a zatim negeneruje fatalni problemy ,jako treba v usa ci britanii.