Ja si delal tuhle metodu ted o vikendu a pouzil jsem zde zminovany navod z jitrni zeme. Bylo to slane jak prase, ale dal jsem to. Bal jsem se dat min soli aby to fungovalo. Uz jednou jsem to pred casem delal a nefungovalo mi to, ale to bylo asi nedostatecnym mnozstvim vody na mou vysku. Pouzivam 3dl skenky. Fungovalo to celkem dobre. Vzdycky, kdyz jsem si dal sklenici slane vody, tak jsem se pak jeste napil normalni neslane abych z krku odstranil sul. Po tech prvnich dvou litrech uz se muze davat jen minimum soli. Radove v procentech jedne cajove lzicky.
Ja mam 180cm a potrebuju do sebe na poprve dostat asi 2 litry vody. Pak uz to funguje standartne - sklenka, cviceni, zachod.
Dulezite je si pak udelat hodne jemnou ryzi a dat do ni dostatecne mnozstvi masla. Ja to delam tak, ze vezmu basmati, dam do ni 2,5 dilu vody a po dosazeni varu to stahnu na minimum aby se to porad jeste varilo. Takhle to necham min. 20-30 minut, pak to zabalim do periny a cca hodinu na to jdu delat Sanku. Kdyz to pak z te periny vybalim, je porad jeste krasne tepla, ze se v ni bez problemu rozpusti maslo, je jemna a rozplyva se na jazyku :) Pri druhem jidle jsem sezral asi pul bochniku chleba, protoze jim i normalne hodne a byl jsem hladovy jak pes. To ale nedoporucuju. Je to prasarna..