OVERDRIVE: Ten serial FAUDA (arabsky Chaos) je zvlastni.
Je to takove... Izraelske. Kdo nekdy cet nejakou zidovskou literaturu, tak vi, ze je to casto pomaly a hrozne vecny. Neni tam casto zadna moc akce a tahne se to serii obrazu.
Fauda je podobny... sledujes specialy a palestince. Vsechno uz s rozehranym pribehem, kdy jedna z postav uz je hledana.
Nicmene se to vlece aby to ukazalo, ze specialove delaj praci, ktera kdyz se posere, vyrobi sebevraha.
Je tam vicemene 1 akci scena za 3 dily, ale zas je to pak ala krav maga, sup sup, bouchacka zmenila majitele, cvak bum, point blank kill...
Je to drama, ne akci film, i kdyz zbrani je tam dost a dost.
Me se to treba libi, Adela si u toho zacala cist, jenze ja jsem upastenej na zbrane, izraelce vs palestince, fascinuje me, ze polovina postav mluvi arabsky a druha irvit (kdesi jsem cet, ze mladi izraelci nerozumi arabsky, tudiz, pres vsechno usili, stejne maj problem se chapat, a vice versa... a pac izra typicky nejsou pitomci, natocit dvojjazicny serial uspesny u mladeze, v tom tusim i plan v pozadi).
Tedy me ta rychlost vyhovuje, kdyz se bezi, tak se proste bezi, dokud telo vydrzi. A cele je to na kamere. V gu-fu krav maga momentech je to opravdu to, co se stalo, ne gun fu z filmu.
Mam desne rad arabsky svet, rad a dobre smlouvam, mam rad ty domy, co jsou naveky nedostavene, aby z nich nemuseli platit dane, mam rad spinu poustnich mest a cistotu pouste.
Nebyl jsem v poustnich zemich moc, mozna tak 3x - 4x, ale mam rad jazyky, ktere zni jak pohadky 1000+1 noci. Nevadi mi, ze pohostinnost muze velet jedno, ale vyjebat s cizincem je povel podobne dulezity.
Na rozdil od Italu a Spanelu mi u Arabu (a Zidu) navadi ty objimani, otlapkavani...
Maji nadherne zeny a je velmi vzrusujici, ze se na ne skoro ani nesmis podivat.
Za me Fauda u tretiho dilu dobry, ale neni to pro kazdeho. Ta vekem pokroucena mentalita nasilne odpovedi,... je desiva, ale fakt.
Bacha, fakt to neni akcni film, takze trailer je i neni zavadejici:
Fauda - Season 2 | Official Trailer [HD] | Netflix
http://www.youtube.com/watch?v=k-tILBxRiQ4