• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRDK: Rozumim.

    Mmchodem kde se vlastne vyrabi Mikov kudly? (Aniz bych googlil)

    Jinak ja jsem Te nechtel odrazovat, jen si myslim, ze od doby kdy to kupovali nasi dedove, tak je Mikov nekde jinde, a nani to rust (aspon zatim).

    Ten kapesni nozicek, mikovackej, co jsem tu daval vcera, je treba preciznosti uplne luxusni parafraze na svicaraky.
    A myslim, ze takovej kousek u nich ted nenajdes, zato delaj damascensky vyhazovak a zlatou rybicku :/



    Dalsi nestesti, co se ceskych firem tyce je BSP, tedy jedina CZ firma, ktera vyrabi dymky a neni to rukodl ale seriovka.

    Kourim dymky tak 5x za mesic, ale mam jich asi 10. A zas BSP aspon ma ceny v radech stovek, tam kde ostatni zacinaji na tisici.

    Ale k cemu to je, kdyz je dymka vevnitr vytrena “zakurovaci smesi”, takze zacinas tim, ze koupis 3 hrubosti smirglu a cely vecer se to snazis dat pryc, pac to smrti jak chladici kapalina na soustruh.

    A pak ti dymka v ruce praskne, protoze ze 100 kusu, 99 z nich ma vrtani moc hluboko, nebo nakrivo ve vsech osach.
    Dobre, uz umis vybirat, dobre uz umis cistit (znamena to projit 30 trafik v 10 mestech + ty smirk papiry).

    Takze mas dymku, uplnej extrem je prebrousit ten hnusnej lal z venku, ale me to nevadi, nektere treba cernene maty mam rad.

    Zacnes si na dymku zvykat, zakurovat. To trva u kazde treba mesic, jakoze kazdy den trosku, spis ob den, abys nespalil vysusene drevo.

    Mas radost, ze ji mas konecne zakourenou, a ono ouha, buh sud, jestli je to vubec briard, pac po celem tohle procesu se budto seschne akrylovy naustek, nebo rozevre drevena cast, kam jej strkas, a jednou se tak predklonis, a dymka z naustku sklozne a krapne o podlahu, a pri dalsim koureni praskne, jak rozslapnuty vajicko.


    Dyz by se mi to stalo jednou, nereknu nic, ale to je treba 30 dymek zkusenosti.

    Za ty penize jsem moh mit pulku Dunhillky, nebo tri francouze.

    Navic desne nasere, pac abys dosel tak daleko, musi ti dymka sedet. Nepasujici dymky odkladam, jeste nez je zakourim.




    To je TAKOVA SKODA A TAKOVA OSTUDA. Mit firmu, ktera vyrabi veci tehle kvality, ze prave proto nejsem “patriot”, abych pak nekde nekomu nemusel vysvetlovat, ze ta vec je uplne na picu, ale delaj ji uz 50 let Cesi. —- nepodstive


    Holt znarodnene firmy, no.
    FRDK
    FRDK --- ---
    OVERDRIVE: Čoveče, tuhle kudlu jsme taky kdysi měli, zkusím se zeptat maminy, jestli ještě někde nebude.
    OVERDRIVE: Hele, nejsem zas úplný ťulpas, který vůbec neví. Několik let jsem používal tenhle Mikov,

    našel jsem jej v garáži, byl zřejmě po dědovi někdy ze 70. - 80. let, akorát jsem ho opucoval a vyšmirgloval zašlý kov a sloužil mi báječně, dokud jsem ho předloni neztratil v Bieszczadech, po svačině jsem ho tam nechal ležet v trávě, kokot. Jedině co, měl v místě uchycení po těch letech naprasklou stařenku, jinak bezvadný nůž.
    OVERDRIVE: Zrovna toho Nomada jsem měl taky, našel jsem ho na kalbě (CZ Tek - We Don't Afraid v jižních Čechách roku 2005 po Paroubteku) švýcaráky znám, spolehlivé kudly, jakbyne, bohužel se mi pak taky kamsi zakutálel.
    Kromě těchto používám ještě pižly na obrázku dole vpravo, už jsem jich vyměnil několik, než vždycky někde ztratím, dají se koupit všude v domácích potřebách za kilo, rovněž nalezený švýcaráček vprostřed (nehty si na něm u těch kratších čepelek polámeš stejně jako u většiny ostatních kapesních nožů) a docela betelné Dunlop, ten mi věnoval kolega, když jsem jel před deseti lety do Indie, to je divný kynžál, ani jedna čepel nemá bezzubé ostří a chybí otvírák na konzervy, taky je zbytečně těžký, ten moc na vandry nenosím, tak do auta.
    Chci prostě český nůž, navíc vyráběný v končinách, kde to zbožňuju. Chtěl jsem jej dostat darem, aby pro mě měl ještě větší srdeční hodnotu a chtěl jsem ho dostat i s pouzdrem, abych se naučil nůž do něj vracet (a nenosil ho různě po kapsách batohů) a dal si na něj patřičně pozor a už ho neztratil.
    :)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Znam to teda jako Ostrov pokladu a mel jsem to jako kluk DESNE rad, tak uvidime


    Poklad na ostrove - R.L.Stevenson.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/file/ZP4XFqsWguEJ/poklad-na-ostrove-r-l-stevenson-epub
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem, radi-li ruske fantasy, tak tohle je hodne pozitkarske. Nevim, zda Max Frei je Lukjanenko, spis asi ne, je to jeste pozitkarstejsi, ale me se to libilo. Jen prvni dil nikam nevede, nevim, zda vysly dalsi


    Cizinec - Max Frei | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/labyrint-jecha-cizinec-22464
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tyjo!


    Tibetská restaurace v Česku? Jačí maso je podle mě nejlepší, říká Tibeťan | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...-jaci-maso-je-podle-me-nejlepsi-rika-tibetan.A161123_150205_dobra-chut_ape
    EVELINA
    EVELINA --- ---
    OVERDRIVE: jasně,že pamatuju,přišli pak v gala do Šenku.-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nechodite nekdo na houby? Uz rostou? Pocasi je sice malo teple, ale...?

    Zas se mi nechce trmacet se na Pohorany (treba) s harajici fenou v busu, kdyz by to zas bylo jen o zmoknuti.

    Moh by se tady ukazat nekdo s vozem, kdo ma chut se semnou jit projit na kouzelne misto, pokecat a jit se podivat po houbach...

    Cuz?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Frdk: cum, co jsem prave nasel v supliku, po dedovi. (Milicionarska pistole furt nic, xakru)

    To byl dobrej nuz, po tom bych koukal.

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jdu se psicou, kdyztak az do vecera, a pak zas zitra, jsem na Blajchu a slamenny vdovec.

    Jinak boga jeho: starnu, zmokli jsme s Adlou uplne na kost, ze jako mokro az v kalhotkach, a me se zasek krk (Adle taky). To je des.

    Zacina to byt jak pise Lukjanenko, ze ve 20 muzes pit Celou noc a probudis se svezi.
    Ve 30 pijes celou noc probudis se, jako bys noc flamoval.
    A ve 40 celou noc prospis, a vzbudis se, jak kdyz bys celou noc flamoval.

    ...

    Stejnej setting jako loni na colours. Zlomil jsem si zebro pri prelezani plotu (tresspass do Sigma Olomouc u Hlavaku... neni to opustene)... a jak to bolelo a uhybal jsem bolesti, sek se mi krk (+ asi z pruvanu).

    Tak letos nevim, kde jsem prisel k zebru (v bitce spis ne, ja nic nedostal i ruku jsem si otlouk vlastni silou), no a ted mam seklej i krk.

    Starnu. Xakru! A pak, ze nezmar. To jo :7
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nebo jak s Brazdicem delal na Palde? A pak byl pamatny orientacni beh? (Ktery bohuzel zkoncil tak, ze Brazdicovi nejakej zmrd ukrad novy kolo, na ktery si rok setril).

    Vlastne pak este, jak delal plavcika, jako trening naboru k hasicum, a hned prvni tyden sluzby, se mu tam topil chlap, kterej dostal epileptak a byl v bazenu sam. (Prej mu ten chlapek jeste dlouho pote dekoval. Myslim, ze to bylo i tak, ze na tom bazene se nikdo nejak desne dlouho - roky- netoopil, a Melghi to chytil snad hned druhou sluzbu, nebo tak...

    Ono z pameti by slo asi vyhrabat hodne storek.

    Skoda, ze se cela ta banda poztracela. Me treba jeste chybej Hippisaci. Vlastne mi zustala jen Havarna, ty vidame s Adlou vcelku casto... no, treba tak 4-5x rocne.







    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    EVELINA: Pamatujes si, jak se jednou domluvil se Zdenici (uz je ji lip?), ze si udelaji luxusni vecer?

    Oba prisli ve velke vecerni, on byl uplne dokonaly gentleman, sli nekam na takovou tu veceri o sedmi chodech, ktera obsahuje kaviar, nebo aspon skeble?

    Jak ji nabizel rame, drzel zidli, sundaval a podaval kabat, a tak?

    Nebo jak kdysi jeste ve Vitriolu bylo maskarni, a on sel za freddyho Krugera, s tim, ze popaleniny si vyrobil asi z kecupu a kvasku, a mel i odranej, spravne pruhovanej svetr, rukavici s kusy kovu, tvorici drap? Orvanej klobouk?

    Ja s nim mam jeste storky typu gigant, killant, pokant, coz napisu zas az budu mit naladu pokracovat v “Overdrivove knize lzi, aneb pravdive historky, ktere nikdo nenatoci”...

    Taky si ho pamatuju prave jako hostitele ze Spanelska, nebo jak me ucil sermovat a smal se mi, ze utocim na mec, ne na nej (a ja se tehda bal o jeho i o svoje oci, proto,... to je fuck).

    Jo jo, Melichar je nejzavrzenihodnejsi postavicka, co znam ;)))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vymena strenek za paruzkove, tak nebude zas az takovy overkill...


    Victorinox Camper ručně dělaná dřevěná střenka
    http://www.youtube.com/watch?v=uiTXKNvJsXA
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRDK: ja bysem se bal, ze na cundru se mi nekde vyvykla treba otvirak na konzervu. Ten nuz ma nevychytavky snad ve vsem, ale zasadni je, ze se casem stane to, ze prestane drzet snytovani, strenky se pak zacnou geglat a nastroje (vcetne noze) vypadavaji, a dokonce se protaci do uhlu, kde fakt nemaji byt. Tudiz nefunguji.

    Predstava, ze orezavam klacek a cepel se najednou “vylomi” o klacek smerem na ruku, ktera nuz drzi...

    Rikam, kdyz jej budes mit rad, muzes ho poladit. Za me by to teda byla desna skoda prace. Jeste tak, kdyz by stal ty 200,- ale za 2000,- muzes mit fakt nadhernej a dobrej kvalitni nuz.

    To uz bych si radej pohral s tim, ze bych si koupil victorinox a prestrenkoval bych si jej paruzkem. Dosahnes toho sameho, jen to bude dobry nuz.

    Zas jako chci novou kerku, a Mikov ma super “logo”... Cesky Lev s mecem, to mi od mikovu a k tematu vlastenectvi staci ;)


    Treba ja sem zas chtel vlastenecky Favorit (kolo) a Prim (hodinky) a oboji je to prohra.

    Das za hodinky jako za levnejsi Longines, ktere miluje ma zena, pac delaj casomiry na konskych zavodech, a jsou hnusne. Navic mnohe tikaji.
    Kdo nespi s hodinkama, koho nevzbudi i otevrene pivo o 3 mistnosti vedle, nebo komu nevadi, ze na urbexu ztrati ticho, at si poridi swatchki nebo primky. Navic Prim fakt dela hnusny kitch.

    Favorit je uz vcelku poladeny kolo, ale za ty prachy nadherne zrecykluju starej favorit, ze mi primo vyrobce posle dekovny dopis...


    To me prave na tom patriotismu sere, ja bych chtel pouzivat cesky vyrobky, ale ono je to FAKT neuzitecne a navic EXTREME PREDRAZENE.

    EVELINA
    EVELINA --- ---
    OVERDRIVE: jo Meli je moc šikovnej a hlavně dobrej člověk, seděl za mnou v lavici 4roky na gymplu.-)
    FRDK
    FRDK --- ---
    SPECZ: Srdeční záležitost.
    FRDK
    FRDK --- ---
    Ano, ten futrál byl hned rozřízlý.
    FRDK
    FRDK --- ---
    OVERDRIVE: Ten jsem měl! Koupil jsem si ho za dvě kila asi ve čtrnácti. Právě, plecháček, házeli jsme s ním do stromu a ulomil se.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Muj prvni, co vim. Taky mikov. Furt jej delaji. Pouzdro je na picku, ale nuz se vcelku da. Umi byt VELMI ostry, ac je to plechacek.

    To co sis vybral jsem mel taky. No zrazovat Te zas az tak nechci, dulezite je vec mit rad, pak jeji uzitecnost predci daleko, daleko, vsechno ostatni. At je jakakoliv. To je jasne.

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRDK: Pozdravuj Drona.

    To s tim overloadem: vim, proto radej pisu, nez cokoliv. Muzes v tom preskakovat ;)

    Koukni na web: noze-nuz.cz

    Ale asi mas vybrano ;)


    Kapesní zavírací nože : GPs, zavírací nůž, paroh
    https://www.nuz.cz/eshop/zaviraci-noze/kapesni-zaviraci-noze/gps-2c-zaviraci-nuz-2c-paroh-detail
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam