• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COPPYFarmářské trhy
    GIO
    GIO --- ---
    a v beroune furt nic!!
    KAREN
    KAREN --- ---
    GIO: no rozjizdi se to pekne, super))
    KAREN
    KAREN --- ---
    a chrestova sezona taky klepe na dvere, pokud se nepletu)
    GIO
    GIO --- ---
    KAREN: stopro realny.
    KAREN
    KAREN --- ---
    CMLKA: jo, tahle listova zelenina urcite... redkvicky ze skleniku nebo nejakyho pareniste asi taky budou realny)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ja uz koupila redkvicky na trhach a videla sem salat, podle harmonogramu ovozel, co mam vytisklej to je realny...
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZUZIPA: to asi muze clovek jen tipovat podle vzhledu, vune, ... v sezone. ted treba sezenes ceskou jen uskladnenou korenovou zeleninu, na ktery je videt, ze uz jaksi neco pamatuje, jablka (pripadne hrusky), zacaly mozna tak nejaky nate, listi, bylinky, ted bude chrest... pak uz leda overeny prodejci - v holesovicky trznici jsem se v lonsky sezone tak nejak rozkoukala a vim, ke komu jit a na koho se vykaslat - takze misto farmarskejch trhu budu chodit pro zeleninu hlavne tam, az se rozjede sklizen)
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    GIO: Přece na mácháči ne?;)
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    SPLIFFBOY: Abys pochopil nijak tě neodsuzuju (taky baštim mořský ryby a je mi buřt kde je koupim). Ale vadí mi co bude dál. U tuňáka mi dojde že neni z čr (ale jak vidim tak to neni tak očividný jak jsem si myslela), ale co až tam budou rajčata ze španělska? Jak ty poznam (chuť atp jasně, ale na první pohled to nemusí být tak "jasný" jako u toho tuňáka). Jak potom poznam co je český nebo ne? Pomohlo by jasný označení toto není z čech? Už teď pomalu zatracuju trhy potom, co jsem si tam několikrát koupila předraženou (a co si budeme povídat ty ceny jsou tam často extrémně přemrštěný), ale hlavně velmi nedobrou zeleninu (v albertu jsem koupila za polovinu a mnohem chutnější)... Tak si kladu otázku - bylo to z čech nebo to dotyčný koupil v Makru, přisypal to k troše rajčat ze zahrádky (na ty měl ten certifikát nebo jak to funguje) a vesele prodával nám důvěřivejm pitomcům... Jak mam poznat, že jde o podvodníka když mi to provozovatel trhů není schopnej zaručit? Tyhle trhy jsou módní vlna (kterou bych velmi ráda podpořila, protože má smysl), ale nechci být okrádána a nevim jak to udělat...
    GIO
    GIO --- ---
    tunak se totiz faremne nechova nikde na svete, jen odlovuje a dokrmuje.. ale samozrejme v dosahu morske vody, zejo.
    GIO
    GIO --- ---
    SOCIOLOZKA: český tuňák? by mě zajímalo kde ho v cesku chovaji.)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ZUZIPA: v pohode, chapu :) stanek se sladkovodnimi rybami jsem tam bohuzel nepotkal.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    SPLIFFBOY: Neni nad tuňáka z český farmy;) (Sorry musela jsem lezou mi tam tyhle stánky na nervy;))
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    na jiraku ma o vikendu stanek prodejna fishpoint z vinohrad, minule jsem tam bral nejaky steaky z tunaka, mnam.
    CHICA
    CHICA --- ---
    RIP: waaau 660 kaček to je docela velkej "pes"!! jinak na rybí stánek koukám v Holešovické tržnici každou sobotu....ale nějak jsem se ještě neodvážila, rybu jsem ještě doma nikdy nevařila. Snad se ale brzy odhodlám! určitě to stojí za to! mňam :)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    já sem si teď koupila na kubábi pleťový mlíko z konopnýho oleje a konečně mi mizí ekzém
    CULI
    CULI --- ---
    IKARIE: a neni to tim, ze ted to zacal byt velky boom a je to na vice mistech v Praze zaroven a to i pres tyden ?
    RIP
    RIP --- ---
    OLIII: 660 za kilo. Čili jediný filet přes dvě kila. Plus poměrně silná kůže, která se musí sundat, sundavá se dost blbě a výslednou váhu masa to ještě sníží. (Chutná to skvěle, ovšem asi zůstanu u lososa /kterého měl taky/, když je čerstvý, za míň peněz je to snadnější manipulace a chuť přinejmenším stejně dobrá).
    A bylo to v Klánovicích, jenže bez záruky, stánek s rybami tam byl za celou dobu existence trhu poprvé a nemůžu zaručit, že jindy bude zase...
    OLIII
    OLIII --- ---
    RIP: Kolik přesně je "jak pes"?:-)
    A na jakej trh se vlastně mám vydat pro rybky?
    RIP
    RIP --- ---
    V sobotu jsem u rybáře koupil filet z jesetera (čerstvého, v pátek ještě plovoucího), je to drahé jak pes, ale člověk musí zkoušet nové věci ,aby kulinárně nezakrněl :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam