TABBY: po okurkach jsou cítit vždycky, okurkové používám dál jen na okurky a zeleninu.
Sklenice skladuju v takové skříni na marmelády v dílně, umyté a zavíčkované. Nijak špinavé nejsou. Před zavařováním dám sklenice i víčka a klidně i nádobí na normální program (60st). Jsou pak čisté a hlavně suché. Beru je zvenku anebo čistou utěrkou, snažím se nepatlat rukama dovnitř a na vnitřek víčka. V posledních letech ještě nalévám na víčka alkohol (nějakou bílou pálenku nebo vodku, co je ) - narovnám si víčka na vál, do prvního naleju alkohol, přeleju do druhého a tak dál až nakonec.
Po naplnění otřu závit papírovou utěrkou, někdy namočenou v tom alkoholu - mně se klepou ruce a vždycky to opatlám a pak zašroubuju víčko. Tělo sklenic neřeším, po vystydnutí sem je strčila zase do myčky na opláchnutí studenou a byly krásně čisté. Ale mokré, oschly časem.