MAR_TINA: mám pidi zahrádku, takže musím pečlivě vybírat, co chci a mít jasné priority, všechno se mi tam nevejde (a zatímco zeleninový záhonek lze snadno po sezone zrušit, rušit zasazené keře, u kterých navíc ještě musím nějaqký čas počkat, než pořádně začnou plodit, by se mi nechtělo:) a taky to musí být všechno keříky, žádné velké ovocné stromy (se nevejdou:(
zatím je na seznamu: zimolez (musí být dva, asi zvolim ty slovenske odrudy, zapomnel jsem nazev), muchovník (jeden, asi odruda Marti), maliny (aspon tři:) a možná ostružina (zasázel bych to kolem plotu, ale bojím se, aby se to neodstěhovalo k sousedům, oni jsou takový háklivý na svůj trávníček:) - odrudy zatim nevybrany, rybíz červený i černý (opet nemam vybrane odrudy), chtel bych moruši, ale nevim, jestli je to realne (velikostne), tu aronii (odruda Nero), boruvku leda tak do velkyho kvetinace, chtel jsem jeste dřín (ale to je asi stopro nerealne kvuli velikosti), a pak asi milion dalsich, na ktery si musim nechat zajit chut - od jablone (to me fakt stve) az po takovy kuriozitky jako mispule, kdoule (i kdyz mozna zkusim ten kerik kdoulovec), tomely, kiwi a pod.:)
všechno je to (krome potravy pro ptacky) tak na džemy/marmelady a sirupy (hlavně ty bych chtěl) a samozřejmě na ujídání přímo z keře :)
tak ted se jeste dovzdělat, jak ty džemy a sirupy vyrábět (s co nejmenší pracností a kvanta cukru by v tom taky nemusely bejt a ještě chci, aby to bylo v hezkých skleničkách/lahvičkách:)))
//no nic, asi si půjdu vybírat cibulky na jarní květiny, brzo prý nastane čas je sázet:))