úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Marmelády, džemy a jiné zavařování
MANFRED
---
---
19:44:50 31.8.2013
ZUZKAOU
: No upřimně ani si toho nevšimnu, když to žeru.
ZUZKAOU
---
---
19:42:13 31.8.2013
1 odpověď
MANFRED
: jak to chutná?
MANFRED
---
---
19:36:44 31.8.2013
1 odpověď
ZUZKAOU
: Ještě je taky kolegyně suší a rve to do vánočky místo rozinek.
TRISSIE
---
---
18:30:52 31.8.2013
+1
jinak pokud někdo stejně jako já věří, že s láskou zavařované skleničky si zaslouží i krásné nálepky a ne jen fixkou napsané "meruňková 2013" na víčku, tak IKEA má teď nově docela hezké samolepky:
HISTORISK Samolepky - IKEA
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30248052/
SHADOWALKER
---
---
15:56:07 31.8.2013
Děkuji všem, ani jsem nečekala, že těch receptů bude tolik! Díky.
ZUZKAOU
---
---
15:25:32 31.8.2013
1 odpověď
SHADOWALKER
: táta je kvasí a přepaluje. Rozhodně se musí tepelně zpracovat - ze šťávy ze syrovejch jsme se kdysi na jednom dětském táboře slušně přiotrávili.
Spoustu variant má na webu ta paní s nejstrašlivějším grafickým designem
Nová stránka 1
http://konzervace.ic.cz/bez.htm
ZABITULKA
---
---
23:22:51 30.8.2013
mam tu kos svestek - nektere zrale, nektere tuzsi - doporucite mi prosim, co s tim? marmeladu nebo povidla? prosim i o recept, v zavarovani jsem novacek...
TRISSIE
---
---
20:27:42 30.8.2013
1 odpověď
SHADOWALKER
: z bezinek dělám likér, takový zdravotní tlamolep na všechno od nachlazení po zlomenou nohu :-)
[ TRISSIE @ Marmelády, džemy a jiné zavařování ]
VODOMERKA
---
---
20:12:35 30.8.2013
+1
SHADOWALKER
: zkus si vyfiltrovat švestkovou marmeládu s bezovou šťávou, co jsem sem kdysi psal. je to nějaký tradiční francouzský recept, bez pektogelu, s jablkama a kořením. moc dobrá! :-)
MANFRED
---
---
18:35:34 30.8.2013
+1
SHADOWALKER
:
Holky v práci z toho tvořej sirup, 2kila bezinek,kilo cukru,litr vody a rvou do toho skořici nebo vanilkovej cukr a trochu rumu, nejdřív rozvařej ty bezinky, sceděj, cukr + přísady a převařej.A všechno je vod toho barevný....
SHADOWALKER
---
---
18:01:10 30.8.2013
4 odpovědi
Děláte někdo něco z bezinek? Šťávu nebo marmeládu? Je toho plná zahrada, tak že bych to nějak zužitkovala. A ještě se vrátím k těm mirabelkám... nenapadá vás nějaký recept na něco jiného než marmeládu? Nějaké chutney třeba?
ANNNA
---
---
17:52:26 30.8.2013
Dneska jsem z (pravděpodobně) mirabelek navařila tvarohové knedlíky a bylo to moc dobré (s máslem, cukrem a jogurtem). Tak dobré, že asi zamrazím pytel mirabelek na zimu. Není to ani marmeláda, ani jiné zavařování, ale když už se tu řeší mirabelky... :)
ANYSA
---
---
15:41:14 30.8.2013
Dneska mě na fcb pado do oka, tak dávám tip na cukety:
http://www.apetitonline.cz/recepty/8376-topinkova-bomba.html
MAR_TINA
---
---
20:31:20 28.8.2013
+1
KAROLKA
: celý život si myslím, že mirabelka je špendlík a článek mě nepřesvědčil o opaku:D prostě jsou to kultivary stromu (keře) Prunus domestica. Myrobalán je něco jiného.
A příště si proberem ryngle a renklódy ;)
KAROLKA
: Mám to z knihy, možná mě budeš zítra proklínat.
KAROLKA
---
---
20:29:33 28.8.2013
VODOMERKA
: tak podle článku jsou to mirabelky nebo myrobalán.Je to malý, kulatý a nejde to od pecky. Špendlíky jsou prý vzácné, mají vejčitý tvar a asi jdou od pecky, když se mají vypeckovávat na pálenku.
VODOMERKA
---
---
20:09:47 28.8.2013
1 odpověď
KAROLKA
: kdybych nemel na zahrade oboji, netusil bych...
http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/spendliky-polozapomenute-ovoce
KAROLKA
---
---
20:04:56 28.8.2013
3 odpovědi
VODOMERKA
: celý život žiju v domnění, že špendlíky a mirabelky jsou totéž! Myslela jsem, že špendlíky se tomu říká hovorově. Jestli to tak není, vyveďte mne prosím z omylu :)
MAR_TINA
: Díky, to mně vůbec nenapadlo! Už jsem se viděla jak do noci odpeckovávám :D
VODOMERKA
---
---
19:58:09 28.8.2013
1 odpověď
KAROLKA
: nevim, jestli nespustim nakej flame, ale mam pocit, ze od pecky nejsou spendliky. mirabelky jo. nebo ne? :) // kompot taky neni spatnej, nakyslej
MAR_TINA
---
---
19:44:51 28.8.2013
1 odpověď
KAROLKA
: tak to celé nasyp do hrnce, podlij vodou, rozvař a pak propasíruj přes dírkatý cedník.
KAROLKA
---
---
19:27:25 28.8.2013
2 odpovědi
Na Petříně jsem si dneska natrhala pár kilo mirabelek, máte někdo recept na něco dobrého z nich? Nejlépe džem,...
nejdou vůbec od pecky, tak jsem zvědavá, jak to budu vypeckovávat! Ale jsou slaďoučký, výborný. Doporučuju všem, jsou jich tam kvanta.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam