diky... tak ca ze sesti a pul kil svestek mam osm mensich sklenicek luxusniho derivatu... vzala jsem to sportovne a usoudila, ze to udelam jako s vyvarem a jediny experiment spocival v tom, ze jedna cast se pomalu varila v hrnci, jedna ve sklenenem pekacku a jedna ve smaltaku, obe v troube... peceno lehce zaprasene cukrem, trochu octa, skorice, hrebicek, badyan, spetka soli, vse od oka "decentne a primerene", toho cukru tak mozna tricet deka celkove, mozna i mene... kolik hodin se to delalo nevim, priblizne vse stejne, tak sedm, osm... na maly plamen (plyn...)
nakonec jsem to ani nebrala tycakem, jen zakapla rumem a horke se pokusila nastrkat do sklenic a uvidime... zavarovat to nebudu a uvidime... za mne dobry, vylizala jsem hrnec a jdu pekacky prolit horkou vodou a uzit si tak svestkovy caj...
P.S. huste je to fest, chut silnejsi, nez jsem kdy poznala, ale jsem stale jeste dost mlada a blba a vsechno jde krasne umyt...
mise splnena... s hruskama jde udelat to same ;-)?