úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Marmelády, džemy a jiné zavařování
IVA
---
---
8:51:59 4.8.2015
ANNNA
: Šťávu i likéry vařím zásadně jen v elektrickém zavařovacím hrnci a nemůžu si vynachválit stáčení do lahví pomocí kohoutku. Vymyté je to za chvíli a hlavně se to dá vařit i mimo kuchyni. Mimochodem houskové knedlíky v něm vařím taky :-) I moje staromilská mamka na něj nedá dopustit a po každém jeho použití mi volá a děkuje za jeho pořízení :-)
ANNNA
---
---
13:57:41 3.8.2015
2 odpovědi
TRISSIE
: Počkej, v normálním hrnci zahřívám šťávu, aby se pohodlně rozpustil cukr. Poté vlažnou sladkou šťávu naliju do lahví, posadím do zavařovacího hrnce a zavařím. Ale přímo v tom zavařovacím hrnci by to taky mělo jít, ten můj má i výpust a píšou to na něm, že se dá používat i na guláš :-) Ale myl by se určitě blbě.
SHADOWALKER
---
---
0:11:02 3.8.2015
ANNNA
: Děkuji.
SHADOWALKER
---
---
0:10:10 3.8.2015
TRISSIE
: Kamarád dělá šťávu za studena. Je božská!
SAN_IN_DA_SOUL
---
---
23:59:47 2.8.2015
+1
TRISSIE
: já jsem loni dostala z aronie sirup. Byl vynikající...
TRISSIE
---
---
23:54:06 2.8.2015
3 odpovědi
jinak, nepěstujete někdo aronii? Co z ní?
Dělala jsem likér, ten rozhodně hodlám zopakovat; marmeládu jsem zkoušela (se skořicí a rumem) a byla také skvělá, ale aronie je letos velmi mnoho, tak by šlo experimentovat i víc...
TRISSIE
---
---
23:53:03 2.8.2015
1 odpověď
ANNNA
: proč mě nikdy nenapadlo, že by se dal zavařovací hrnec použít i takhle?
njn, jak si člověk na jeden postup zvykne...
akorát teda, jak dobře se potom vyplachuje?
ANNNA
---
---
21:08:19 2.8.2015
2 odpovědi
SHADOWALKER
: Dělám to jako
TRISSIE
: , jen teda protože mám zavařovací hrnec, tak letos už ani nepřivádím k varu, jen rozpustím cukr, zalahvuju a zavařím.
Špendlíky v lázni doporučuju rozšťouchat mačkadlem na brambory.
SHADOWALKER
---
---
18:45:32 2.8.2015
1 odpověď
ANNNA
,
MAR_TINA
: Děkuji! Nějaké speciální postupy, nebo klasicky ovoce, cukr a trocha kyseliny citrónové?
MAR_TINA
---
---
17:49:01 2.8.2015
1 odpověď
+1
SHADOWALKER
: skvělá, snadná, dobrá. a ještě můžeš dělat různé barvy, když to natřídíš
ANNNA
---
---
17:40:25 2.8.2015
1 odpověď
+2
SHADOWALKER
: skvělá! Asi naše nejoblíbenější...
FUNTL
---
---
17:34:14 2.8.2015
MAR_TINA
: diky! ja si to tak nejak idealne predstavovala, ale nemajic zkusenost jsem to radsi proverila, aby v tom nebyla nejaka zaludnost...
SHADOWALKER
---
---
17:33:48 2.8.2015
2 odpovědi
Děláte někdo ze špendlíků/mirabelek šťávu? Má to smysl? Bude to dobré?
MAR_TINA
---
---
17:31:46 2.8.2015
1 odpověď
+1
FUNTL
: v pohodě a snadno, velmi rychle se rozvaří a pecky samy vypadají, jen to vybereš nebo přeleješ přes cedník.
FUNTL
---
---
17:27:00 2.8.2015
1 odpověď
prosim pekne, je mozne obejit vypeckovavani spendliku na marmeladu tim, ze je necham rozvarit vcelku a posleze derovanou lzici pecky vyberu? Jedna se o male mnozstvi marmelady - odjizdime pryc a chci zuzitkovat to, co pada ze stromu.
SQUZZA
---
---
9:09:33 2.8.2015
delate nekdo stavu z merunek?
a nakej recept na kompot z tehoz ovoce?
diky :]]
ZUZKAOU
---
---
9:22:29 30.7.2015
jop tak to plati i na kubani. tan se teda otvira ofocialne az v 9. a bylo tam v tu dobu tak 30 kg malych nakladcek u dvou stanku.
ZOIDBERG
---
---
6:36:57 30.7.2015
ZUZKAOU
: U nás totéž, na malé okurky musíme do osmé hodiny (nebo do Cieszyna na targowisko), odpoledne už jen vetší kusy, holt jsem musel na kvašáky přivařit více láku.
ZUZKAOU
---
---
19:50:43 29.7.2015
1 odpověď
JAJITA
: humpffff.
JAJITA
---
---
19:47:00 29.7.2015
1 odpověď
ZUZKAOU
: pokud to funguje všude stejně, tak jo. Tady jsou malé vyprodané už před 8. hodinou.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam