ANNNA: Sirupy dělám v zavařovacím hrnci rovnou - zahřeju šťávu či bylinnej výluh, přidám cukr, rozmíchám, když to dojde k varu kohoutkem stáčím rovnou do lahví. S mytím žádnej problém není, jde to velmi lehce studenou vodou a houbičkou (specielně jsem si hrnec pořídila kvůli sirupům, poněvadž je vařím v místech kde mi voda teče jen z kohoutku na zahradě a v takovejch podmínkách je oblemcaná kuchyň a hromada nádobí tuze frustrující. Takhle se celej proces stal totálně bezbolestným).
A polívku jsem v něm vařila taky, bez kuchyně pro padesát lidí, a je to úplná pohodička. A pak se v něm dá ohřát i voda na nádobí, čímž je to i odmočený a předumytý :-) Jen je potřeba zacpat zevnitř kohoutek, z něj se pak případnej uvízlej bordel dostává hůř.