• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KAERO: VK je predpokladam Vaclav Klaus
    KAERO
    KAERO --- ---
    Neco z luhu a haju Aeronetu. Predpokladam ze vy vsichni tady mistni se ucastnite toho svetoveho spiknuti, a zakazujete pravdivou vyuku na skolach, tak abyste vedeli ze to uz na nas nekdo prasknul:

    "Kapitola 1 Syndikátu o vzniku planety Země a všech planetárních těles třídy G v celém vesmíru! Uprostřed naší planety je termonukleární jádro jako uvnitř Slunce a naše planeta se neustále nafukuje! Hluboko v zemském plášti je uvězněno 3x více vody, než je ve všech světových oceánech dohromady! Skutečný popis fyziky planet, jaký se nesmí nikde na gójských školách vyučovat! Zemský plášť se neustálým nafukováním planety zeslabuje, až se povrch planety zhroutí a Země se přemění v plynného obra! Co ve filmu Above Majestic nezaznělo? V srpnu vyjde už třetí kniha Pana VK!"

    " Uvnitř naší planety je malá hvězda v roli vnitřního Slunce."

    "Voda nepochází z vesmíru ale z nitra naší planety. Vděčíme za to našemu termonukleárnímu jádru v centru planety a obrovskému tlaku, který vedl ke vzniku vody v minerálu ringwodite, když se na něj navázaly atomy vodíku a kyslíku. A tato voda je uvězněna v plášti naší planety a voda se postupně nafukováním planety uvolňuje a prasklinami v zemském plášti se voda dostává na povrch. "




    https://aeronet.cz/...planety-je-termonuklearni-jadro-jako-uvnitr-slunce-a-nase-planeta-se-zvetsuje/
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    Kolegyně vzala klec laboratorních myší, chvíli na ně kouká a pak se zeptá: "Tak nevím. Myslíte, že jsou dost bílý, aby mohly být z královské rodiny?"
    MHO
    MHO --- ---
    (Existuje i divadelní hra z prostředí CERNu, kde zjevně komáři hrají nějakou roli. https://www.nationaltheatre.org.uk/shows/mosquitoes . Konec OT.)
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    SIRIEN, MERLIN: Vědeckým vtipům sluší vědecká (ne)přesnost, mlžit bych si nedovolil! :) https://www.researchgate.net/...09472@1501768875892/SEM-of-head-and-mouth-parts-of-mosquito_W640.jpg
    KAERO
    KAERO --- ---
    VANEK: za "kph", neboli kilopicohodinu, bych vrazdil. "mph" at si zastarali amici pisou kam chteji, ale zrovna u CERNu bych cekal aspon stredoskolske znalosti, a obzvlast kdyz s pico tam bezne spousta lidi pracuje.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    přepočítávat obvod/objem na koňe je taky sranda.

    MERLIN
    MERLIN --- ---
    HOWKING: Vzorečky sice banální, ale hodnota proměnných finančních konstant je voser :o)))
    Každopádně pro SIRIENA, plusmínus to sedí (ale průměr sosáku jsem už nedohledával)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SIRIEN: Si to spočítej. Vzorečky jsou banální :)
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ARCHIMEDES: to sis vycucal nebo to fakt odpovídá? Jen tak ze zájmu...
    MHO
    MHO --- ---
    VANEK: Včera jsem mluvil s mojí tchýní - dlouholetou učitelkou fyziky na gymnáziu, dnes již v důchodu. Chtěl jsem ji pobavit, tak jsem jí začal vyprávět o absurdním přepočtu na ty komáry. A jak je škoda, že neučí, že by tím mohla bavit studenty.

    Zastavila mně a říká: "Jo jasně, jeden komár je asi 1 TeV. To je každém druhém naučném videu o LHC, který jsem studentům o fyziku pouštěla."
    ZCR
    ZCR --- ---
    ARCHIMEDES: (přičemž onu srážku doprovází záplesk gama záření)
    VANEK
    VANEK --- ---
    MHO: Však to píšou: "v = 0.4 m/s = 1.4 kph Apparently Mosquitoes can fly about 1 to 1.5 miles per hour. 1 mph = 1.6 kph so our mosquito is a little slow, but the comparison is a good one."
    LHC Glossary
    http://lhc-machine-outreach.web.cern.ch/lhc_glossary.htm
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    KAERO: Spis v americký ucebnici fyziky pro druhou tridu ZŠ.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ARCHIMEDES: Gratuluji pane kolego, udeluji Vam cenu za nejuchylnejsi prepocty. S touto cenou mate zarucene misto novinare v idnes a blesk.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    CHOROBA: Srážka komára s antikomárem odpovídá kinetické energii Škody Fabia jedoucí rychlostí 64 000 km/h, což je skoro o 60% více, než je úniková rychlost z povrchu Země. Touto rychlostí bychom ujeli délku úseku dálnice, který bychom si za cenu jedné Škody Fabia mohli pořídit, za jednu desetitisícinu sekundy. Za tuto dobu uletí komár vzdálenost odpovídající přibližně polovině průměru jeho sosáku.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    BROUKOID: obávám se, že v tom případě se ale výrazně zvýší hmotnost, ale na aerodynamiku to nebude zas takový vliv, takže maximální rychlosti se to tolik nedotkne. Spíš hladovej komár, nebo komár, co se příliš nadýchal odpuzovače ;)
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    MHO: mozna se jedna o plne nalozenyho, tj. nacucanyho komara
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    dokazete nekdo prepocitat komary na skody felicie?
    MHO
    MHO --- ---
    QWWERTY: Dlužno podotknout, že se jedná spíše o menšího nebo unaveného komára.
    Standardní normokomár (m=2mg, v= 0.5 m/s) má kinetickou energii 2.5e-7 J. Tedy 1.5 TeV.

    A to zanedbáváme potenciální energii a vůbec neuvažujeme o energii v případě srážky s antikomárem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam