• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SEJDA: Urcite v tom nebude nic modniho, jako kdysi byl kazdy druhy pankac nebo goth, nez z toho vyrostl.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PALEONTOLOG: ja bych rekl, ze pomer je stale stejny, akorat ti boomeri uz zkusili/nezkusili a to tvaruje jejich pocit dnes .. otazka jenom je, co by delali, kdyby to jablko uz meli v ruce dnes ;)
    Napriklad se boomer v mladi nebranil homosexualnimu styku, pak ho zkusil, ale bylo to treba vice trapne (orgazmus je jenom orgazmus) a tak dnes spise hlasuje jako vyhraneny heterosexual i kdyz ma podobnou zkusenost i s druhym pohlavim.
    Navic mi prijde, ze dnesni mladi jsou uprimnejsi, protoze porno je mnohem vice na dosah, nez bylo napriklad pred 20 lety. Kazdy sam vidi, co ho vzrusuje.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SALVATOR: Jestli to nebude tím, že leváci nechtějí, aby se jim celá společnost přizpůsobila, uctívala je, učinila nedotknutelnými a poskatla jim privilegia. Pokud vím, tak v žádném parlamentu se nepřipravuje zákon, zakazující užívat úsloví jako "jsi levej" nebo jde to nalevačku"

    Nebo třeba povinnost podávat levákovi levou ruku.

    A co teprv když jsi obouruký. Na to by gendrové logice mělo být přímo zbožštění. Nebo glorifikace nešikovných.

    Místo toho levorucí ukázali, že něco umějí.
    Zjišťuje se, zda jsi levoruký, nebo pravoruký, protože ti to usnadňuje start, asi jako se zjišťuje, jestli jsi chlapeček, nebo holčička. A jak moc jsi mezi tím se moc neřeší. A dělat drama z toho, přehodit si během práce myš na druhou stranu?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Mmch, existuje i v českým akademickým prostředí fenomén "rewiever two"? Jsem na to narazila u kámošky, vědkyně z Itálie, když se přidala do skupiny "Rewiever 2 must be stopped"

    S podtitulem

    You know Reviewer 2:
    The one who wrote "this has already been done" to reject your paper, without any references to the literature...
    The one who sat on your paper for 6 months while they frantically ran their competing experiment...
    The one who goes on an on about how the method you used sucks (except s/he misread the paper and you didn't use that method at all)...
    The one who says "this could all be explained by attention" when you compare anything to anything (this is called attention-tology, and it works in getting your paper rejected even if attention has to be attributed to sub-atomic particle, an aubergine, or the GDP of a developing country)
    Oh yes you know Reviewer 2...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Ono by to asi chtělo aby tp spíš řekl nějakej osvícenej profesor, jako u těch leváku doktor Sovák, kterej řekl. že když budeme leváky přeučovat, budou z toho mít ujímání.

    Teda neřekl, napsal o tom hromadu prací.

    A docela su ráda, že nový generace nemusí čekat na ty svoje Sováky. Matějčky, a další profesory s tituly vpředu, vzadu, i uprostřed.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MHO: na stejné stránce jsou i novější čísla

    In 2021, Ipsos interviewed people in 27 countries spanning all continents on their sexual orientation and gender identity. For some countries the samples were weighed for representativity, but in others with less internet access, they skewed more urban. In this survey, on average about 80% of people worldwide identified as heterosexual, 3% as gay, lesbian or homosexual, 4% as bisexual, 1% as pansexual or omnisexual, 1% as asexual, 1% as "other", and 11% don't know or won't say.[9] Results indicated that significant differences in sexual identity have emerged between generations across the globe, with the youngest group, or Generation Z, being more likely to identify as bisexual (9%) than Millennials (4%), Generation X (3%) and Boomers (2%). Generation Z and Millennials were also more likely to identify as homosexual, with 4% and 3% doing so respectively, compared to 2% of Generation X and 1% of Boomers. In addition, the survey found that men are more likely than women to identify as homosexual (4% vs. 1%).[10]

    a když se pak podíváš na zdroj (https://www.ipsos.com/sites/default/files/ct/news/documents/2021-06/LGBT%20Pride%202021%20Global%20Survey%20Report_3.pdf), najdeš i jiné zajímavé statistiky:

    Identification as lesbian/gay/homosexual ranges from 5% in Brazil, Spain, Australia, Canada and the Netherlands to 1% in Hungary, Peru, Italy, Poland, Japan, China, South Korea, and less than 1% in Russia."

    ale naprosto chápu pocit, že z úzce vybraných dat člověka chytá hrůza z wokeismu, nejlepší by patrně bylo, kdyby tihle lidé neexistovali a neměli tyhle potřeby, které musíme trapně "řešit". nezdržovat se tím, tak bychom se jako lidstvo už dávno sunili na marsu :-))
    MHO
    MHO --- ---
    SEJDA: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_sexual_orientation

    Ale jak jsem psal. Tohle neni moje pole, takze beru i wikipedii.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SEJDA: ctrl-c ctrl+L " ctrl-v " enter -> jedinej výsledek: Wikipedia: Demographics of sexual orientation ctrl-F ctrl-v enter click [1]: Bailey, J. Michael; Vasey, Paul; Diamond, Lisa; Breedlove, S. Marc; Vilain, Eric; Epprecht, Marc (2016). "Sexual Orientation, Controversy, and Science". Psychological Science in the Public Interest. 17 (2): 45–101. doi:10.1177/1529100616637616. PMID 27113562.

    (ale ano, ten zdroj měl uvést MHO rovnou)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MHO: Hm. Akorát že dneska už nikdo leváky nepovažuje za splozence satanovy praktikující černou magii, natož za lidi nemocný, jak translidi hned včera označil Mr. Howking. Nikdo se nad leváctvím nebo plešatostí ani nepozastaví. Až se nikdo ani nepozastaví nad trans lidma, až se třeba nebudou muset při tranzici nechávat povinně sterilizovat, tak nebude ani žádná "woke propaganda", protože nebude potřeba. Ale do tý doby...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MHO: zapomnel si uvest zdroj .. anebo kdyz napisu kednu vetu anglicky v jinak cesky psanem textu, tak to znamena, ze vsechna tvrzeni jsou tim dokazana? :)
    MHO
    MHO --- ---
    ALCATOR: máš pravdu a super zajímavé jsou v té dabatě i ty ukázky pohlavního spektra.

    Ale je tu trochu problém - opravdu nějak omezujeme transgender atd., lidi? Upřímně mám pocit, že speciálně v naší ateistické kotlince je nám to tak trochu jedno. Když tedy pominu ostudné tažení lidovců proti plným právům homosexuálních párů mít děti.

    Mám právě pcit, že každému je to tak trochu jedno. A woke kultura z toho dělá zásadní téma. Mnohem větší než je.
    V tomhle oboru jsem úplnej amatér, ale podle wikipedie se cca. 90% identifikuje jako straight heterosexual

    (Surveys in Western cultures find, on average, that about 93% of men and 87% of women identify as completely heterosexual, 4% of men and 10% of women as mostly heterosexual, 0.5% of men and 1% of women as evenly bisexual, 0.5% of men and 0.5% of women as mostly homosexual, and 2% of men and 0.5% of women as completely homosexual.)

    Možná jsou jiné studie nevím. Každopádně plešatých mužů nebo třeba leváků bude násobně více. A nesleduji žádnou debatu o extra vchodech do budov s klikou nalevo nebo omezení osvětlení nad hlavou, abychom nevrhali prasátka. Přesně tak - respektujeme to a to je vše. Nesnažíme se narvat do programů škol, nesnažíme se získat nějaké výhody a nekřičíme dokolečka "podívejte se na nás".

    Woke aktivisti si ale transgender vzali jako politické téma. Tím mimo jiné aktivují i tu hysterickou reakci druhé strany. Každopádně ta debata mi přijde umělá a nesmyslná. Feminismus měl strašný význam (a má), protože začleňuje do společnosti 50% lidi, kteří byli objektivně vyčleněni. Výsledkem je lepší společnost a pravděpodobně i výkonější. Ale tohle mi přijde, že je fakt trochu jinde.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    QWWERTY: dik. koukam hraje v tom roli spousta faktoru. Takze ty dve gaussovky z tohoto vtipu posledni obrazek QWWERTY - tak nejak to asi bude, ze? Gausovky pro M a F asi budou mit hodne malou FWHM, ale vzhledem k mnozstvi faktoru to asi neni uplny nesmysl? Teda jestli vubec existuje nejaka mira M/F, ktera by nam to umoznila vynest do nejakeho grafu aby to vypadalo podobne jako ve vtipu?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    QWWERTY // KAERO: hm, pritom je v komentarich toho linkovanyho postu porad dostupna ... ze by ochrana proti hotlinkingu?
    anyway, nyxi reupload:

    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    Heleďte, nechcete se věnovat zase chvíli jinému oboru, kterému přece všichni rozumí, jako je... nevím... sociologie nebo epidemiologie?
    Tohle už pomalu vyvolává fyzickou bolest.
    KAERO
    KAERO --- ---
    QWWERTY: odkaz na infografiku nefunguje :(
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HOWKING: vid, nastesti se ani fyzika nezabejva naprosto nepodststnejma jevama, ktery neumime bez instrumentace ani zaznenat, natoz vysvetlit :-))
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PALEONTOLOG: No asi víš jak jsem to myslel. Argumentovat, že rozložení je Gaussovo na příkladu, 100 bodů uprostřed a 4 mino náhodně umístěné je lehce zavádějící. Jakkoli nepopírám, že jeden z těch bodů může být klidně i na jiné planetě :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HOWKING: vid, ja si taky myslel, ze veda jen cherry-pickuje povsechny jevy, aby bylo o cem rozumovat a zadat granty a výjimky z pravidel totalne zanedbava :-D
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    SEJDA: Prosím, prosím, nechte toho všichni, kdo si myslí, že rozumí biologii.
    Tady mícháš jablka s hruškami.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam