• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: a jses si jista ze si ho timhle nerozhazis jeste vic? me teda kdyz mam zaludek v prcicich spis pomaha jist treba ty pufovany chleby nebo prave knackebroty.....prijde mi ze klasicky pecivo je strane zatezujici
    FKA82
    FKA82 --- ---
    1.jogurt
    2. 250ml zeleninového vývaru
    3.hovězí s bramborem
    4.celozrnná houska
    5.dýňová polévka+dýňové kari
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 1 plátek toastového chleba
    2. 1 plátek toastového chleba
    3. 1 rohlík
    4. 1 rohlík + 1 kreveta

+ během dne několik litrů černého čaje

(mam něco se žaludkem, takže teď držim místo redukční diety dietu rohlíkovou :) )
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1)chleba s poma máslem
    2+3) zelené čerstvé olivy - asi 150g,2 papriky,100g celozrnnéhp chleba
    4)racio chlebíček se šunkou
    5) krevety,2 ks toustového chleba,zeleninová polévka
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    FAR_IDA: já je mám moc ráda, kupuju v bio obchodě, dodají ti taky probiotika, ale narozdíl od kysaných věcí mají méně tuku, takže bych to viděla pozitivně. Má dost sacharidů, tak na to pozor, prostě všeho s mírou. Obsahuje dost stopových prvků. Nápoj mi přijde hodně osvěžující.
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Syrov%C3%A1tka
    Syrovátka
    http://www.celostnimedicina.cz/syrovatka.htm
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    Máte nějaký zkušenosti s nápojema ze syrovátky? Dnes jsem si koupila Linie syrovátka s čoko příchutí a je moc dobrá. Ale podle toho, co čtu na internetu si vůbec nejsem jistá jestli je to dobrý k hubnutí :)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Včera:

1. tři knackebroty, dva se šunkou, jeden s lučinou linie, zeleninový salát
    2. banán
    3. kuřecí polívka s rýžovými nudlemi
    4. krevety

A za dva týdny dvě kila dole, konečně se to hnulo, tak snad to tak půjde dál..
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    IKARIE: na kuskus doporucuju koupit arabske koreni na kuskus=) (maj v myslikove arabove plus plno dalsich arabskych dobrot, ktere nejsou dietne zavadne, i samotny kuskus a celozrnny, ruzne lusteniny apod)
    jinak jeste studene lze pojidat jahly, pohanku, cervenou cocku a ja teda klidne i testoviny (chces li tak celozrnny imho to samy jako kuskus)
    a krabim tycinkam se radsi vyhni, masa je tam minimum, samej skrob.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Tukožroutská polívka. Zelí, papriky, rajčata, cibule, česnek, lžíce bílého jogurtu do talíře, mňam :) všchnu zeleninu rychloosmahnu na troše olivovéo oleje a se sladkou paprikou, zaleju vodou a dusím pod pokličkou. Kuličky pepře a sůl. Dietní a sytící, nadělám velký hrnec a průběžně ho jím asi 2 dny :)
    CULI
    CULI --- ---
    IKARIE: ja jsem si delala kuskus driv s lzickou flory,ale pak ta smes kterou dodelam ke kuskusu je taky na necem delana-oliv.olej nebo maslo takze nedavam nic, jen necham nabobtnat ve vr.vode zadna zmena k horsimu,vubec!
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    pohanka se zaleje horkou vodou a vaří se tak 2-3 minutky, pak nechat dojít třeba v peřinách
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    FAR_IDA: zkusim oboje.
    pohanka se taky jen zaleje/povari?
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    IKARIE: podobný jako to, co píšeš je ještě kuskus s mexickou směsí (myslim, že se totak jmenuje, je to plechovka od bonduel - fazole červený, kukuřice, ?) s trochou balkánu a zelených oliv. a podobně rychlý a dobrý jídlo jako je kuskus je určitě pohanka. ta má navíc i nějakou chuť, takže jí stačí klidně jen trochu okořenit + čerstvá zelenina
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja ted po fitku superrychly (asi 5min) a dobry obed:

hrnicek kuskusu
    mala plechovka kukurice
    pul plechovky cizrny
    plechovka sendvicoveho tunaka ve vlastni stave
    salatova okurka

kuskus zalit vodou (dala jsem tam lzicku olivoveho oleje), smichat s kukurici cizrnou tunakem a nakrajenou okurkou. jsou toho tak 3 mensi porce.

od pondeli mi nastava opet trimesicni pracovni peklo (ucim od rana cca od 7.30 do vecera do 8 s prestavkama, ve kterych max prejizdim z jedny strany prahy na druhou, tj. fakt nemam cas stavit se nekde na obed), zacnu zas praktikovat krabickovy system a kuskus se da i za studena, takze ideal. ale uvitam nejake tipy, s cim vsim se to da jist a je to dobry. napadaji me "krabi" tycinky, listovy spenat mozna...
    FKA82
    FKA82 --- ---
    MIMISEKU: Zrovna včera jsem to večeřela:))Ale čerstvé ze zahrady.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GATTA_NERA: jsou ještě tvrdší než všechny ostatní.. Ale když si na ně dáš cottage, jdeš se osprchovat a pak to sníš, tak je to ok :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: asi je to dobrý, složení vypadá zajímavě, ale mě vadí jak jsou tvrdé a děsně křupou, nebo tyhle jsou výjimka?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GATTA_NERA: Já kupuju jedině zn. Wasa, takže jich mám doma několik druhů.. jedny z nich jsou třeba tyhle http://www.emco.cz/cs/wasa/#/851/WASA%20FIBRE
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    a já zase nechápu ta knackebroty, já tyhle nadýchané pufrované věci nemám ráda a nejsem si jistá, jestli vůbec mají vhodný glykemický index. Pečivo moc nejím, ale kupuju jen celozrnné věci, ale tím nemyslím, obarvený chleba, ale opravdu pečivo, ve kterém je vidět zrni :))
    např.toto:

BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    FAR_IDA: Hodně piju.. a abych zhubla, mám mít denní příjem 4200kJ, takže toho ani víc sežrat nemůžu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam