• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    IKARIE: podobný jako to, co píšeš je ještě kuskus s mexickou směsí (myslim, že se totak jmenuje, je to plechovka od bonduel - fazole červený, kukuřice, ?) s trochou balkánu a zelených oliv. a podobně rychlý a dobrý jídlo jako je kuskus je určitě pohanka. ta má navíc i nějakou chuť, takže jí stačí klidně jen trochu okořenit + čerstvá zelenina
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja ted po fitku superrychly (asi 5min) a dobry obed:

hrnicek kuskusu
    mala plechovka kukurice
    pul plechovky cizrny
    plechovka sendvicoveho tunaka ve vlastni stave
    salatova okurka

kuskus zalit vodou (dala jsem tam lzicku olivoveho oleje), smichat s kukurici cizrnou tunakem a nakrajenou okurkou. jsou toho tak 3 mensi porce.

od pondeli mi nastava opet trimesicni pracovni peklo (ucim od rana cca od 7.30 do vecera do 8 s prestavkama, ve kterych max prejizdim z jedny strany prahy na druhou, tj. fakt nemam cas stavit se nekde na obed), zacnu zas praktikovat krabickovy system a kuskus se da i za studena, takze ideal. ale uvitam nejake tipy, s cim vsim se to da jist a je to dobry. napadaji me "krabi" tycinky, listovy spenat mozna...
    FKA82
    FKA82 --- ---
    MIMISEKU: Zrovna včera jsem to večeřela:))Ale čerstvé ze zahrady.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GATTA_NERA: jsou ještě tvrdší než všechny ostatní.. Ale když si na ně dáš cottage, jdeš se osprchovat a pak to sníš, tak je to ok :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: asi je to dobrý, složení vypadá zajímavě, ale mě vadí jak jsou tvrdé a děsně křupou, nebo tyhle jsou výjimka?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GATTA_NERA: Já kupuju jedině zn. Wasa, takže jich mám doma několik druhů.. jedny z nich jsou třeba tyhle http://www.emco.cz/cs/wasa/#/851/WASA%20FIBRE
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    a já zase nechápu ta knackebroty, já tyhle nadýchané pufrované věci nemám ráda a nejsem si jistá, jestli vůbec mají vhodný glykemický index. Pečivo moc nejím, ale kupuju jen celozrnné věci, ale tím nemyslím, obarvený chleba, ale opravdu pečivo, ve kterém je vidět zrni :))
    např.toto:

BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    FAR_IDA: Hodně piju.. a abych zhubla, mám mít denní příjem 4200kJ, takže toho ani víc sežrat nemůžu.
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    MIMISEKU: akorát, bych to nerozmražovala v mikrovlnce, to ti zničí polovinu vitamínů, co v tom je. od tý doby, co jsem četla pár článků o mikrovlnách to fakt nepoužívám, je to děs. ale jinak lusky dobrý :)

tyjo, ale nechápu, jak dáváte tak málo jídla. tím, že je to samá zelenina a ovoce, tak na moc dlouho nezasytí. nejde mi zatím omezit množství, tak to aspoň zkoušim zdravě. já mám třeba denní jídlo teď
    - 6 knackebrotů s tenkou vrstvou pomazánkovýho másla, 6 cherry rajčátek, miska munga
    - 2 jablka
    - napařená brokolice, 3 plátky eidamu na to + pár lžic osmahlých žampionů
    - 1 jablko
    - 1/2 nakládaného hermelínu s krajícem tmavého chleba (no jo, hermelín :)
    - cottage, 3 cherry rajčátka
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    včera:
    1. tři knackebroty, jeden s pažitkovým cottage, dva s plátkem šunky a tenkým plátkem hermelínu figura, půlka rajčete
    2. ovofit
    3. kuřecí prso s pseudo lečem
    4. jablko
    5. zeleninový salát s kuřecím masem
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    MIMISEKU: to delame doma take, ale ty lusky podusime, aby byly mekoucke a krehoucne. Je to ale mnamka, jsem schopna to jist i samotne
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Tip na zdravý a velmi snadný a levný oběd/večeři:

1 balení mražených fazolkových lusků (ty tenké dlouhé) - asi 300g to je
    2 stroužky česneku
    olivoý olej, sůl, drcený pepř (těchto jen poskrovnu)

Do mísy vysypu zmražené lusky, hodím do mikrovlnky rozmrazit, vylisuju česnek a jen jemně osolím a opepřím, zakápnu olejem a promíchám. Pak už jen do lusků bodám vidličku a baštím :)
    Je to i vynikající příloha k přírodním steakům!
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    L00K: a co svačiny? :) jinak ten jídelníček se mi moc líbí
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    hodím sem recept na můj oblíbenej salát

VEČERNÍ ŘECKÝ SALÁT
    (je velkej - jím ho celý večer :-) )
    2 papriky
    2 rajčata
    1 menší cibule
    50 g balkásnkého sýra
    hrst oliv - tak 10
    kapka olivového oleje (3-4g)
    nakrájet zeleninu,,nastrouhat sýr,pokapat olejem -zamíchat
    sypu na to ještě řecký oregano - je výraznější.
    energetická hodnota je asi 300 kcal (1255 kj)
    QUICK
    QUICK --- ---
    CULI: kdyz drzet dietu, tak rozumnou. To znamena spocitat si z tabulek prijem bilkovin, cukru a tuku. A dodrzovat je (opravdu pomaha si vytvorit jidelnicek na cely den, zadny vymysleni on-the-fly). Jist kvalitni veci, hlidat si prisun bilkovin, snazit se jist slozeny cukry. Hodne pit a samozrejme cvicit.

Schazovani rychlosti 1kg za tyden je podle me moc (samozrejme zalezi, kde zacinate a kde chcete skoncit jak zminuje LIMONADA)
    BLUE_BERRY
    BLUE_BERRY --- ---
    BARA_ONLY_ONE: to je jasny..ale ja chodim spat brzy:))
    CULI
    CULI --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    FKA82: jj jaaa viii iim .) ja jen reagovala na to urceni idealni vahy 66-71kg pri 165cm !! ale kuju .)
    FKA82
    FKA82 --- ---
    No a taky ti spočítá tvůj metabolismus.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    CULI: U bodystatu jde právě o to, že Ti změří aktivní tělesnou hmotu, tělesný tuk, tělesnou vodu a bezvodou aktivní tělesnou hmotu a s ohledem na Tvou výšku Ti vypočítá nadbytečný tuk, tedy i ideální váhu.
    CULI
    CULI --- ---
    nekdo me i kdysi loudil jist podle krev.skupiny, nebo podle analyzy vlasu atd...no totok ne..e :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam