• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    FKA82
    FKA82 --- ---
    KUNHUTA: já myslím, že fajn.Je to jenom půl hodinové cvičení ale myslím, že celkem pomáhá.A navíc(aspoň u nás) je tam jenom 5 strojů, takže se ti ta cvičitelka dost věnuje.
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    FKA82: a jaký sou ty power plates?
    FKA82
    FKA82 --- ---
    KALHOTKA: Já cvičím, ale nedokážu se donutit cvičit doma.Chodím na fitbox, aquaaerobic,plavání, yogu, pilates a teď jsem začla chodit na power plate.
    Co se týče dietních jídel, tak já jím téměř vše , ale v rozumné míře a počítám kilojouly.Ale dám si ke kafi klidně sušenku.Jím pečivo, ale celozrnné a jím i brambory třeba.Snažím se změnit stravovací návyky a ne držet dietu u které se budu trápit a čekat až si budu moct dát klobásu:)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KALHOTKA: Hlavně musíš mít motivaci... já jsem ještě minulý rok touhle dobou měla na 165cm 104kg. Teď mám méně jak 70kg (vážení proběhne v pondělí, nevím, kolik to nakonec bude). Jde to, ale musíš opravdu chtít.
    Ano, opakuje se to, opravdu dietních jídel zase tolik není. Ale pokud chceš fakt zhubnout, vadit Ti to nebude. Já mám zhruba takových 20 jídel (hlavních, obědových), která točím dokola a stále vymýšlím další. A to zase tak málo není. Snídaně a svačiny se opakují, ale ono ani těch nedietních variací na snídani většinou člověk tolik nemá.
    Co se týče toho času na vaření - zabere to úplně stejně, mnohdy méně času než vaření jídel normálních, s tím, že já si toho většinou udělám víc a zbytek si dám zamrazit po jednotlivých porcích.
    A dávej si nějaké menší cíle - cíl vzdálený 30kg a několik měsíců k tomu, to není příliš motivující. Tak si nejdřív dej třeba 3kg, pak 5kg. Uvidíš, že dosažení každého cíle Tě nakopne do dalšího hubnutí. Občas se stane, že se váha přestane hýbat, což může být trošku frustrující, proto se zároveň měřím krejčovským metrem - většinou ačkoliv váha dolů nejde, centimetry ano. A další důležitá věc - nesmíš se vážit několikrát do týdne, myslím, že jednou za 7-10 dní je ideální.
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    KALHOTKA: ja jsem to vyresila tim, ze jsem si koupila maly stepper, stal kolem 2500,-. vecer pustim bednu a vesele si stepuju u filmu:). Je to super, protoze je to dinamicke, clovek se u toho zapoti, ale zaroven to ma na telo podobne ucinky, jako aerobic. Je to na temer cele telo
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SAIL_OR: Pokud chceš zhubnout jen tři kila, mělo by stačit, když začneš cvičit a omezíš jídla, která víš, že nejsou ok (nevím, jaké jsou Tvé stravovací návyky, ale každý máme své hříchy). Pozor na alkohol. A hlavně jez pětkrát denně, každé tři hodiny.
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    jej, ale tady to JE samý zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola :( nemáte třeba tip na dietní burgery?
    zjistila jsem, že vážím 59 kilo a jsem z toho mírně hysterická, na druhou stranu nechci jíst neslaný nemastný věci, co mi nechutnaj. do konce roku bych chtěla zhubnout aspoň tři kila (tj na hmotnost, o který jsem si myslela, že ji mám), myslíte, že stačí jenom cvičení a pohyb (na což jsem posledních třeba 6 let totálně kašlala)? hell, teď nemůžu omezit kouření, ani kdybych chtěla, nebo ze mě bude hotová matúra
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    ZMYJKA: ten patizon zní zajímavě :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FAR_IDA: Add ty proteinové tyčinky - http://www.rozumnehubnuti.cz/?p=434

Ještě jsem našla nějakou další, co vycházela dobře poměrově (hodně bílkovin, míň sacharidů a tuků), ale teď si nevzpomenu, jak se jmenuje - mrknu na to, až budu ve fitku. Chuťově je teda nic moc, z přijatelných poměrem i chutí mi nejvíc jede Rox. Osobně to považuju za nouzovku, když si nestihnu dát normální svačinu - ale fakt to zasytí - většina z nich je docela "žvejkačka" (konzistencí trochu připomínaj Deli či jak se to jmenuje). Ale za ňamku bych je teda neoznačila.

Jinak já dneska plánuju dušený patizon - patizon nakrájet, podusit, přidat spařená rajčata, česnek a nakonec jogurt se sekaným koprem a bazalkou.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Jinak doporučuju tyhle fazole, jsou strašně dobrý a ve 100g 280kJ. Já jsem si do směsi rajčat dala 70g a stačilo to :)
    Fazole | Heinz
    http://www.heinz.cz/products-beans.htm
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Tak to vypadá, že střevní chřipka je za mnou, tak jsem se dnes snažila už jíst alespoň trochu lépe

1. knackebrot s cottage, rajče
    2. rajče
    3. pseudo lečo s kuřecím masem
    4. česnek a chilli papričky opečené na sucho na pánvi, k tomu podusit na drobno nakrájená rajčata, nakonec přidat trochu fazolí (sůl, pepř ani jiné koření není třeba)

A v pohodě, takže od zítřka zase najíždím na svůj dietní režim.
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    musli s mlekem
    hodina pilates
    banan
    zebra (trosku chybicka, ale stalo to za to)
    jablka
    celozrny rohlik se sunkou a syrem
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1)celozrnná buchta
    2)kefír
    3) 120g kuřecího,150g papriky,100g pórku
    - udělat směs na pánvi,posypat parikou a chilli,přimícháno 50g bílého jogurtu
    +70g rýže natural
    4) bude zbytek zeleninový polívky
    5)salát s tuňákem ve vlastní šťávě
    (salát,pórek,tuňák)

za týden dvě kila dole,podle váhy na který se jednou týdně vážím v práci,snad to není jen voda :-(
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    MOUNTBATTEN: jo a ryze, wtz. Ale klasicka ucpava, ale tu vy dietarky stejne nejite, takze samozrejme tu hnedou s obalem:-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: tak mne zas dochtorka, kdyz se mi podelal zaludek, klasicky rohliky zakazala.
    Caj vlazny, ne hořký, pit. Po case pridat SUCHARY -nic kynutyho (klasicky rohliky ucpou totiz; ale knekebrot neni kynutej,ne? Tusim,ze rikala,ze ten je OK). Pak varenou mrkvicku.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    FAR_IDA: tipuju, že pokud je syrovátka "linie" tak místo cukru bude sladidlo a to je pro mě horší zlo než cukr - dlouhodobě ničí játra, prokázána souvislost s rakovinou jater - hl. u diabetiků, kteří to musí.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    FAR_IDA: samotná syrovátka zdravá je - bílkoviny a vápník, jenže to doslazování (čoko příchut) je to zlo :)
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    - salát - rajčata + okurka + balkán + bazalka
    - 2 jablka
    - pohanka + 1/3 tuňáka ve vlastní šťávě + zbytek salátu
    - 1/4 ananasu
    - 1 hrníček syrovátky Linie
    - zeleninová směs - dušená rajčata s cibulí, česnekem, provencálským kořením, balkánem a trochou jogurtu Holandia - mňamózní!
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ja vim ze se to vzdycky doporucovalo...jenze v ty dobe preci jen nebyl takovy vyber potravin jako dneska....imho opravdu lepsi jsou ty "cistsi" potraviny. zatizej mnohem mene.
    holt musis zvyky menit, ale o tom jiste uz neco vis;)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    LIMONADA: ok, zítra budu o sucharech.. A proč myslím? Protože mi má dětská doktorka jako malé vždycky doporučovala studený černý čaj po lžičkách a právě ty obyčejné, den staré rohlíky, takže zažitý zvyk...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: proc myslis? jsou to jenom sacharidy...v rohlicich mas tuk, kvasnice, ecka....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam