Dneska jsem dělala kuře tandoori s raitou - opět Indie, dost si na ní ujíždím, od té doby, co držím dietu, je to totiž dietní a velmi chutné :-)
Kuře tandoori je naložené v jogurtu se směsí čerstvého zázvoru, česneku, citronové šťávy, několika druhů koření. Je to naložené na dvakrát, jsou na to dvě marinády. Ze stehen jsem okrájela hodně kůže a nechala jen malý kousek na vrchu, aby to neplavalo v tuku.
Raita je jogurt smíchaný se směsí koření, okurkou, chilli papričkou, rajčetem a cibulí, vše nakrájené na miniaturní kousky. Je to výbornej dip, kterej jsem dělala poprvé a rozhodně ho budu dělat v různých obměnách častěji - i taková vydlabaná zelenina tímto naplněná by mohla být výbornou svačinkou.
Kdybyste měli zájem, pošlu detailní recept, ale nechce se mi to vypisovat zbytečně :-)
Na fotce je přítelova porce i s tortillou, kterou jsem vynechala, ale mít to k obědu, klidně si jednu dám taky.