PAJUSAK: Děkuji moc, snažím se, aby mi to chutnalo, jídlo je můj koníček, tak se ho snažím skamarádit s dietou.. No a jde to, ale jsem zvědavá, za jak dlouho mi dojdou nápady.
Např. předevčírem jsem dělala indické jídlo - kuře tikka s hráškovým pyré
Recept:
Kuřecí prsa (ideálně kuřecí stehenní řízky, které jsem neměla) nakrájím na kousky a na 2 hodiny dám marinovat se 2 ČL na drobno nakrájeného zázvoru, 2 ČL rozlisovaného česneku, chilli a 1 PL citronové šťávy. Po dvou hodinách marinování přidáme ještě bílý jogurt, 1 ČL kurkumy a 1 a 1/2 ČL garam masaly. Marinujeme 24h, poté vyskládám na plech potažený alobalem, na který dám lžíci olol, rozetřu. A peču, dokud maso není hotové, v polovině pečení otáčím.
Hráškové pyré je jen uvařený mražený hrášek - 200ml, vychlazený a rozmixovaný společně se lžící meduňky, 2 stroužky česneku, 1 PL citronové šťávy a poté smíchaný s trochou nastrouhaného sýra.