• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MANXX: Taky že ta porce na fotce byla pro dva :-))
    MANXX
    MANXX --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Jelikož v krámě nebylo vůbec na výběr, dělala jsem to z krůtích prsních řízků. A je to vynikající! A taky překvapivě sytý, takovou porci, jako máš na fotce, jsem nemohla vůbec dojíst :-)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MANXX: A dělala jsi to ze stehenních nebo prsních řízků? Jsem ráda, že chutnalo :-)
    MANXX
    MANXX --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Díky za tip, dneska jsem to uvařila, je to strašně dobrý. A vypadá to úplně stejně jako na tvé fotce :)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. knuspi, rajčatová směs
    2. acidofilní mléko
    3. cibulová polévka se sýrem
    4. olomoucké tvarůžky se šunkou
    5. výtečné pečené krevety po indicku
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Tak tohle je nejlepší na světě!

Pečené kořeněné krevety po indicku:
    1 bílý jogurt smícháme 1/2ČL chilli, 1ČL garam masaly, 1ČL zázvoru nasekaného na pastu, 1ČL česneku nasekaného na pastu. Krevety dáme do mističky, osolíme a přidáme jogurtovou marinádu. Necháme alespoň dvě hodiny odležet v lednici.
    Troubu si předehřejeme na 200°, krevety i s marinádou jednotlivě vyskládáme na plech a pečeme 25 minut.
    Nakonec krevety smícháme s nadrobno nakrájeným citronem a koriandrem.

A pak už jen užíváme tu slast!
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: slint! To musím taky vyzkoušet, díky za tipy.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    PAJUSAK: Děkuji moc, snažím se, aby mi to chutnalo, jídlo je můj koníček, tak se ho snažím skamarádit s dietou.. No a jde to, ale jsem zvědavá, za jak dlouho mi dojdou nápady.

Např. předevčírem jsem dělala indické jídlo - kuře tikka s hráškovým pyré

Recept:
    Kuřecí prsa (ideálně kuřecí stehenní řízky, které jsem neměla) nakrájím na kousky a na 2 hodiny dám marinovat se 2 ČL na drobno nakrájeného zázvoru, 2 ČL rozlisovaného česneku, chilli a 1 PL citronové šťávy. Po dvou hodinách marinování přidáme ještě bílý jogurt, 1 ČL kurkumy a 1 a 1/2 ČL garam masaly. Marinujeme 24h, poté vyskládám na plech potažený alobalem, na který dám lžíci olol, rozetřu. A peču, dokud maso není hotové, v polovině pečení otáčím.

Hráškové pyré je jen uvařený mražený hrášek - 200ml, vychlazený a rozmixovaný společně se lžící meduňky, 2 stroužky česneku, 1 PL citronové šťávy a poté smíchaný s trochou nastrouhaného sýra.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KEEE: Tak jsem zjistila, že jsem s dietou začala 14.9., proto jsem se dnes zvážila.. a mám dole po dvou týdnech 2kg. Takže ano, funguje to .-)
    KEEE
    KEEE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: čistě ze zvědavosti :o) jestli to funguje!
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KEEE: Nechci se stresovat příliš častým vážením, takže zatím nevím - nástup na váhu je naplánován na pondělí, vždy jednou za dva týdny. Proč? :-)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    toho balkánu jsem objevila v lidlu verzi s 12% tuku, je to v tetrapaku a jmenuje se to salátový sýr...stojí to mezi 20-30 kč. Ještě jsem nezkusila, až se stane napíšu report :-)
    KEEE
    KEEE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: a jak seš na tom s hubnutím? hubneš? nehubneš?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MANXX: Měli ho vážený v Intersparu. Ale neskutečně drahý.
    MANXX
    MANXX --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Tak až ho objevíš, napiš mi kde! Miluju ho.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MANXX: Feta sýr jsem na rozdíl od balkánu viděla i v nízkotučné verzi.
    MANXX
    MANXX --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Feta taky, to je úplně stejný.
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    BARA_ONLY_ONE: musím uznat, že se mi hodně zamlouvá to, jak vaříš, vše máš vždy krásně připravené, vypadá to krásně a recepty zní jednoduše. Plus vidím velkou snahu o obměňování :)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: to jo no..musis ho tam dat malo
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SAT_ANN: no jo, jenže balkánskej sýr je dost tučnej..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam